Aneth

Score: 0 Registrován od: 09.03.05
Počet příspěvků v diskuzích: 6 Praze, i když nejraději bych žila někde

mám ráda recepty staré české kuchyně (Kuchařka staré Šumavy), jihoitalskou kuchyni a TV pořad Šéfkuchař bez čepice. Labužník patří mezi mé nejoblíbenější weby.

Práce: reklamí grafička
Koníčky: jezdectví, cestování, čtení, malování, fotografování , zahradničení, příroda a VAŘENÍ!

 
Aneth
6 příspěvků 5.2.03 09:59
Kastany

Ahoj,
my mame plodici kastan na zahrade (ten jedly ;-). Souhlasim s Ludwigem II, ze nejlepsi jsou pecene jen tak.
Ja je pecu uplne jednoduse na kamnech nebo na kovove plotynce. Do kazdeho kastanu z obou stran pichnu spickou noze, aby neexplodoval. Pak je pecu z obou stran, dokud se neobjevi mala spalena ploska (male kastany jsou driv, velke se musi propect dele, aby nebyly syrove v prostredku). Pak si je jeste za horka oloupu a snim. Je to dobrota .
Malokdy mi kastany na vareni zbydou, protoze je vetsinou snime pecene. V kuchyni jsem kastany zatim vyzkousela jen do nadivky do kachny. Kdyz ten recept najdu, pridam ho na Labuznika.
Nevim jak je skladovat, aby byly porad tak dobre, jako cerstve. Mrazene se hodi do nadivky, ale kdzy mi kastanz uschnou, netusim, jak je dostat zpatky do pozivatelneho stavu (snad varenim, ale to uz se pak asi nedaji opekat).
Kupovane kastany mi prijdou uz trochu oschle (pokud na nich neni dokonce plisen ). Pak je asi lepsi je pripravovat podle Ludwiga II, aby se trosku naparili.

Diskuzní téma - Pecene kastany
Aneth
6 příspěvků 9.1.03 04:39
Rimsky hrnec

Ahoj kuchtici,
k vanocum jsem dostala lakave vyhlizejici nadobu s obchodnim nazvem rimsky hrnec. Je to dvoudilny terakotovy pekac, ktery ma lauzru pouze ve vnitrni casti spodni nadoby.
Mam moc rada zapekane pokrmy .
Existuji nejake spacialni recepty pro rimsky hrnec?

Predem diky

Aneth

Diskuzní téma - Rimsky hrnec
Aneth
6 příspěvků 18.3.02 06:11
vyzkoušeno

Tak uz jsem otestovala tento recept. Polevka je chutove velmi podobna te pizzerijni. Abych docilila i stejne (vysoke) hustoty, vmichala jsem jen cca polovinu doporucovaneho hoveziho vyvaru. Muzu doporucit

Diskuzní téma - Rajcatova polevka z pizzerii
Aneth
6 příspěvků 15.3.02 06:33
...

Pepicku diky! Vyzkousim a dam vedet

Diskuzní téma - Rajcatova polevka z pizzerii
Aneth
6 příspěvků 18.2.02 04:01
Rajcatova polevka z pizzerii

Ahoj kuchtici,
jsem milovnice rajskych polevek a takovou tu ceskou klasiku s ryzi nebo nudlema ovladam uz popameti. Posledni dobou mi ale moc zachutnala polevka, kterou nabizeji italske pizzerie, takova ta husta, z rozmixovanych nebo jinak rozdrcenych rajcat, bez dalsich priloh. Nemate nekdo recept? Diky

Diskuzní téma - Rajcatova polevka z pizzerii

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Aneth »

Napsat uživateli Aneth zprávu   Přidat uživatele Aneth do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz