Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
8.2.14 11:25
No, nemám je tak hezké jako na předchozích fotkách, berte to jenom jako důkaz, že jsem je fakt pekla. Příště se polepším (snad). Postupovala jsem s moukou obezřetně, přidávala postupně, ale nakonec jsem dala vše, jak je v receptu, a bylo to v pořádku. Záleží na mouce, jak pije. Potřela jsem také uvnitř máslem, jak je uvedeno, hezky se loupou. Dobré i na druhý den, jen už ne křupavé. Díky za recept.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům8.2.14 10:39
Tuto bábovku jsem jedla ráno po švagrově svatbě a vyptala si recept od
jeho tchýně. Poté, co jsem v ingrediencích viděla 2,5 dcl vaječného
koňaku, byl rychle „odložen“. Teď mi však zbyl vaječňák od Vánoc a
dle mého názoru byla nutná tepelná úprava. Tady na Labu jsem našla
receptů na bábovku více, dokonce jsem i vyzkoušela recept na menší dávku
z jiného blogu. Tam se ale neoddělovaly bílky na sníh a dávalo méně PDP,
což po zkušenosti nedoporučuji - bábovka nenaběhla.
Tento recept je výborný, jen skutečně pozor na formu, ať Vám neuteče!
4.2.14 15:22
Úžasné, moc nám chutnalo. Řízek jsem udělala, jak radí v diskusi Pampeliška, jenom jsem se bála, že to bude trochu suché, tak jsem raději použila sýrovou omáčku (smetana, strouhaný i tavený sýr, česnek, muškát). Děkuji za inspiraci.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům3.2.14 14:59
Nepřišla jsem nato, jak použít rozpuštěné máslo, asi do těstíčka (?), tak jsem použila jenom mléko - je v postupu, ale není v surovinách (pokud jsem četla pozorně). Tento způsob přípravy květáku naši rodinu moc neoslovil. Možná jsem to přehnala s citronem. Zbylo mi trochu těstíčka, tak jsem udělala kousek masa, a to dopadlo v hodnocení lépe.
Líbí se mi1.2.14 15:19
Rolády moc neumím a potřebovala jsem zkrátit dobu přípravy, tak jsem udělala podle tohoto receptu závitky. Nechala jsem zatáhnout na pánvi a pak zapekla v remosce asi 40-50 min. Nakonec jsem trochu zahustila šťávu. K tomu rajčatový salát s olivami. Bylo to vynikající! Moc jsme si pochutnali. Děkuji za recept.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům1.2.14 15:05
Děkuji za skvělou inspiraci v receptu i v disk. příspěvcích. Zapekla jsem v alobalu v remosce.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům1.2.14 14:58
Příprava byla skutečně méně komplikovaná, než jsem čekala. Nejlepší by byla asi třetí den, ale už nezbylo…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi29.1.14 12:09
Děkuji Soni za recept a Jolaně za jeho doporučení. Přidala jsem
anglickou slaninu a česnek, ale dušenou zeleninu jsem dělala jenom ze
3 pórků a 3 artyčoků na 300g těstovin. Doteďka jsem si myslela, jací
jsme „jedlíci“, ale po tomto soupisu surovin a Soniném komentáři
o počtu porcí už nevím
29.1.14 11:49
Moc-moc dobré. Děkuji za recept! Vyzkoušeno v remosce, cca 40 min.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům27.1.14 13:46
Děkuji za recept, dělali jsme se špenátem, vajíčkem, anglickou slaninou a strouhaným sýrem. Zbylo těsto, tak dnes budou s dušenými jablky a flambované calvadosem. Chybí nám jenom cidre!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům27.1.14 13:39
Díky za dobrou inspiraci. Po včerejších galettes se špenátem zbylo trochu pražené anglické slaniny i špenátu. Muškátový květ nemám, tak jsem ho nahradila muškátovým oříškem, který používám do špenátu skoro vždy + česnek. Veka taky nebyla, tak jsem udělala halušky „pod polievku“, jak říká moje maminka (bez brambor) a posypala strouhaným sýrem. Ale nejlepší by byly asi nějaké sýrové noky. Moc jsme si pochutnali.
Líbí se mi18.1.14 12:44
Cuketová polévka patří k našim oblíbeným. Nezahušťuju sice moukou, ale ještě před přidáním cukety dám k cibulce na kostičky nakrájené brambory. Před zalitím vývarem nebo vodou přidám oregano nebo tymián. Místo sladké smetany je možné také použít zakysanou nebo creme fraiche. Používám malé cuketky, nemusí se loupat.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům18.1.14 12:05
Mám ráda recepty s příběhem a tento je jeden z nich. Líbí se mi, jak to popsala Gurmánka Šárka: http://dolcevita.blog.cz/…ricke-kytary . Můj syn občas škemrá: „Mami, udělej hořící palačinky“, a tak jsem mu před pár dny vyhověla. Je to pro nás vždy slavnostní chvíle, když večer zalévám palačinky hořícím Grand Marnier. Pokud chcete ozvláštnit slavnostní večeři, jděte do toho!
Líbí se mi15.1.14 00:46
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům12.1.14 19:55
Výborné, recept měl velký úspěch na dámské jízdě, úspěšně
rozšířen také do Ruska a na Ukrajinu
12.1.14 17:16
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům13.12.13 14:36
Jednoduchý a dobrý recept, pochutnali jsme si. Díky.
Líbí se mi16.11.13 08:43
Vy-ni-ka-jí-cí!!! Je to 7. nebe. Vyzkoušela jsem během letošní úrody alespoň 6×, i pro návštěvy, pokaždé s velkým ohlasem. Trochu jsem improvizovala, řecký jogurt jsem musela nahradit creme fraiche, koňak metaxou a k máslu jsem přidala trochu skořice.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům13.3.13 10:12
Vyzkoušela jsem variantu s rumem a citronem, i pikantnější s česnekem, vavřínem a majoránkou. Výborné!
Líbí se mi