Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
15.4.14 09:27
Hrášek a máta - vynikající kombinace. Děkuji za recept, moc jsme si pochutnali.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi15.4.14 09:22
Místo sójového granulátu jsem přidala maso navíc. Karbanátky se dělaly dobře, nerozpadaly se, ale chuťově nás nějak zvlášť neoslovily. To je však čistě subjektivní, je potřeba vyzkoušet.
Líbí se mi7.4.14 12:22
Jogurt sa vydaril na prvý pokus. Použila som čerstvé sáčkové mlieko (áno, sú ešte miesta, kde sa predáva staré socialistické mlieko v sáčkoch). Preferujem ho pred všetkými ostatnými mliekami vyrobenými zo sušeného (severná Afrika). Aj miestna jogurtová kultúra zabrala. Použila som manželov jedlonosič a nechala som to tam cez noc (poháre som pred naplnením nahriala v mikrovlnke a udržovala teplé). Časť som prefiltrovala cez papierový filter do kávovaru, vznikol výborný hustý jogurt. Moc ďakujem za inšpiráciu, budem využívať.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi7.4.14 12:05
Fazolky na slanině jsou fakt strašně dobré, včera jsme si pochutnali. Dělávám je trochu jinak: na 3-4min vhodím očištěné fazolky do vařící osolené vody, sliju, dám do ledové vody, aby neztratily barvu. Tak se to tady uvádí i v jiných receptech. Pak restuji slaninku, přidám fazolky, česnek na plátky, tymián, sůl. Včera jsem přidala piniové oříšky a podávala s horčičným dresingem (zakysaná smetana, olivový olej, dijon horčice, citron. šťáva, sůl, pepř), to tomu dodalo nakyslastou chuť. K tomu toasty. Je to i efektní předkrm (zdobím vařeným vajíčkem).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům5.4.14 17:06
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům5.4.14 16:33
Prozkoumala jsem několik receptů, a nakonec jsem to nakombinovala. Do těsta jsem přidala 4dkg rozpuštěného a vychlazeného másla a 125ml mléka (http://www.laskominyodmaryny.cz/…ahodovo.html , autorka uvádí jako zdroj Moderní mléčnou kuchařku Miloše Teplého) , protože jsem měla domácí tvrdší a suchší tvaroh. Byly lehoučké jako obláčky a bylo nutné chovat se k nim velice ohleduplně. Žahour (odvčerejška znám toto pro mě nové slovo) jsem udělala přesně podle zde uvedeného receptu č.2. Bylo to výborné, ale manžel byl zklamaný, očekával klasiku „jak je dělává jeho mamá“. Tak jsem mu večer zbytek posypala nakrájenými jahodami, tvarohem, cukrem, skořicí, polila máslem, no a konečně byl spokojený i on.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům1.4.14 11:07
Skočdohubky odskákaly tak rychle, že jsem je nestihla vyfotit. Dělala jsem s bramborovou kaší s olivami a na másle podušenou karotkou a hráškem. Ale párátka nechtěla ven, šlo to těžko. Má někdo nějaký tip? Dopředu namočit? Kovové jehly? Díky za recept a poznámky v diskuzi.
Líbí se mi29.3.14 23:52
Nemala som Salajku, ani nič tohoto chem. zloženia, ale dá sa to zvládnuť aj bez nej. Zaujímalo by ma, aký je rozdiel. Zdobila som aj klasicky ako perníčky, ale nestihla som vyfotiť. Drží to dobre. Doporučujem nerobiť plát zo zbytkov, ale do plnky použiť nie úplne rovné kúsky, ja som ich mala celkom dosť, zostalo aj na nadstavovanie makovej plnky do koláčov (ale robila som z dvojitej dávky).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům29.3.14 23:19
Vyzkoušeno s kupovanou i domácí majonézou. Je to totéž. Vždy vynikající, s těstem se úžasně pracuje, nepoužila jsem ani gram mouky proti lepení při plnění. Omlouvám se, poznamenám si zde poměry na 1kg mouky, jak jsem si je prověřila, ať to nemusím vždy znovu počítat: do domácí pekárny dáme 4,5 dl vlažného mléka, domácí majonézu z 2dl oleje a 2 vajíček, 4 žloutky, 5 PL cukru krystal, 5 VC, 1kg hladké mouky, 3 sáčky sušeného droždí (3×7g) = 3 rovné PL, 1/4 KL soli, trochu citr. kůry a šťávy.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 10 labužníkům29.3.14 22:41
Tento recept je nejblíže tomu, který používám. Nemám sádlo, takže dávám 100g másla, ale časem ho ráda vyzkouším. Přidávám 2 lžíce kakaa do těsta kvůli barvě a čerstvě tlučené hřebíčky, skořici, badyán, anýz, citr. kůru pro intenzivnější vůni. Část perníčků potírám vajíčkem s potr. barvivem. Ne vždy jsou měkké, proč, to je někde mezi nebem a zemí. Ale po přidání rozkrojeného jablíčka do krabice změknou spolehlivě. Recept mohu jenom doporučit.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 9 labužníkům29.3.14 22:19
Polévka byla dobrá, ale příště musím dát méně syrovátky. Děkuji za inspiraci, jak zpracovat syrovátku z domácího tvarohu.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům22.3.14 09:25
Chutnalo nám, díky za recept, příště vyzkouším s vychytávkami z diskuze.
Líbí se mi20.3.14 20:57
Bohužel to zas vypadá jinak než na obrázku. Postupovala jsem dle receptu, ale na naše chutě bylo překarotkováno. Příště bych upravila poměr mezi brambory a karotkou aspoň na 1:1.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům16.3.14 14:57
Nejsme znalci zelňáků, ani nevím, jak mají vypadat, tak promiň, jestli jsou jiné, jak mají být. Bylo „to“ dobré, chutnalo to i synovi, který jinak nejí kyselé zelí (to mě fakt překvapilo), ale počítám, že nejlepší budou se živočišním tukem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 7 labužníkům16.3.14 14:48
Vyzkoušela jsem, ale budu hledat dál. Není to „ono“, ale v tom má asi prsty mnou použitý „máslový tuk“. Příště raději vyzkouším originál máslo.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům16.3.14 14:26
Skutočne luxusná polievka. Šalátom nešetriť! Asi pred mesiacom som robila úpravu, kde som všetko rozmixovala dohromady, ale toto je lepšie. Díky za recept!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům12.2.14 13:15
Postupovala jsem přesně podle receptu a výsledek byl výborný. Bála jsem se trochu máty, ale na talíři jsem ještě přidávala. Hodí se k tomu. Příště možná místo jogurtu udělám česnekový dresing.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům12.2.14 13:01
Nevím. Nevím, jak se povedlo dojít k jídlu, které je na fotce, když to
moje vypadá úplně jinak , no, nepoužila jsem červenou papriku a
petrželku na ozdobu, to je pravda. A nevím, jak ho mám ohodnotit. Nebylo to
špatné, chuťově to dopadlo snad líp, než jsem čekala. Nebylo to příliš
měkké, příjemné na skus. Takové normální jídlo, zhodnotil manžel.
12.2.14 12:42
Zadělala jsem večer v pekárně (použila jsem 1 sáček suš. droždí), nechala tam jen 30 min, z poloviny jsem hned udělala chlebánky do formy od remosky, zakryla folií a dala do lednice. Ráno jsem vytáhla, 30 min nechala venku, pak potřela vodou a posypala sýrem. V remosce od zapnutí po upečení cca 40 min. Druhou polovinu jsem upekla přes den v troubě přesně podle receptu. Obojí bylo výborné, z trouby měly lépe vypečenou kůrčičku, z remosky byly vláčnější. Výborný recept, díky. Ad foto: z remosky jsou ty větší, ale to proto, že jsem je takové udělala.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům8.2.14 18:21
Děkuji Casinovi za krásnou fotku, protože díky ní jsem si tento recept
všimla. Dnes byla jako hlavní chod čína, takže se to hodilo…
Chuť byla úžasná, vůbec jsem to nečekala. Jednoduché na přípravu,
výsledek skvost. Fotku nepřidávám, protože tak krásně, jak to má Casino,
to nedokážu. Škoda kazit dojem.