Ačraj

Ikonka uživatele Ačraj
Registrován od: 04.08.11, naposledy on-line 15.3.20 12:24
Počet příspěvků v diskuzích: 697 Litomyšl
 
Ačraj
697 příspěvků 27.5.14 16:31
topinambury

Topinamburu mám na rozdávání :palec:

Diskuzní téma - Topinambury - recepty?
Ačraj
697 příspěvků 7.5.14 16:49

Exczech: a byli „stale“, nerozumím. ;) Dnešní pečení chleba i pečiva, se nedá přirovnat k dřívějšímu pečení, za mých mladých let, dříve se tato svinstva nepřidávala, lépe řečeno, neexistovala. Rozpéct pečivo v troubě, proč ne.. :palec: ale tím se NEOZDRAVÍ :( :mavam:

Diskuzní téma - Jak ozdravit rohlíky?
Ačraj
697 příspěvků 27.2.14 14:58

Jak píšu výše, robot vlastním tedy 13 let, šlape bez jediné opravy, tehdy stál 23 000,–, vysavač 27 000,–, Opravdu Thermomix dokáže hodně, musí být na kuchyňské lince, státe k dispozici, ne někde zastrčený, nyní ceny o dost stouply, ale kdo na to má, ať neváhá ani minutu. Na př. kynuté těsto je „vcukuletu“, pekárnu mám také, ale tam se to honí třeba 2 hodiny. Negativní názory má jen ten, který o tom ví prt! :mavam:

Dejte si: www.svetreceptu.cz Zde o žádné ŠMEJDY nejde!!! :palec:

Diskuzní téma - Multifunkční přístroj Thermomix
Ačraj
697 příspěvků 9.2.14 18:36
Koza v petrželi

Důležité je, že ty rozumíš všemu, každý nemůže být tak chytrý jako ty. :lol:
Píšeš, že seš bejk na mumuletu, tak to sedí… :zed:

Diskuzní téma - Humus, humus
Ačraj
697 příspěvků 9.2.14 14:32
Je to hnus?

http://svobodnenoviny.eu/…y-hnus-jime/ :poblion:

Příspěvek upraven 09.02.14 v 18:37

Diskuzní téma - Humus, humus
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 17:01

Já se neptám na servírovací mísy, mně postačí forma na biskup. chlebíček, nebo srnčí hřbet, mám totéž i v Simaxu, zbytečně se di namáháte, mě nádoby a paštiky v tomto případě vůbec nezajímají. Možná, že k tomuto mému obrázku název Terina nepatří, ale tak to bylo pojmenováno, když jsem toto objevila „sdílela“ jsem, ale popis nenaskočil, pouze foto. Vzdejte to!!! :dance:

Diskuzní téma - Terina
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 13:57

Pořád vedle, já nechci paštiku, já chci tuto terinu 8o
Dle obrázku dobrá kuchařka si poradí, já bych to také nějak zpackala, ochutit mleté maso, nějakou náplň, smažená vejce, šunku, okurky atd, atd. Jasně, ale mě šlo o tento recept a ten tu není, možná, že bude, však já se jistě dopídím… :think:

Diskuzní téma - Terina
Ačraj
697 příspěvků 11.12.13 09:24

Ani Terinka mně neuspokojila, nechci kachní játra, ani pistácie, chci, nebo bych chtěla udělat jak popisuji přibližné ingredience, někde jsem to zahlédla, ale né a né to najít… ;)

Diskuzní téma - Terina
Ačraj
697 příspěvků 10.12.13 22:30
Terina

Ztratila jsem recept, pamatuji si jen, vnitřek formy poklást anglickou slaninou, potom ochucené mleté maso, potom „nějaká“ náplň, opět přikrýt tím masem a slaninou přikrýt, upéci, potřebovala bych přesný návod, na Labužníku nenašla. Předem děkuji! Ačraj. :mavam:

Diskuzní téma - Terina
Ačraj
697 příspěvků 13.10.13 11:00

Hippolyta vede! OK! Nebo zapíjet pivem, ;) to by bylo možná lepší.. :potlesk: No, máte na neděli zábavu, lepší než „Otázky Václava Moravce“ :mavam:

Diskuzní téma - Jak ozdravit rohlíky?
Ačraj
697 příspěvků 13.10.13 10:00

Já mám tu výhodu, že se rohlíky necpu, peču si sama a jak jsem nyní objevila ty bagety, tak peču, peču, pro celou rodinu. Do mrazáku nedávám pečivo, ani chleba, to by mně nechutnalo, vím, dělají to, pro mne neé. :,( Do zbláznění mám hodně daleko, nejsem tak rozežraná. :lol: :mavam:

Diskuzní téma - Jak ozdravit rohlíky?
Ačraj
697 příspěvků 12.10.13 23:06
Jak ozdravit rohlíky?

Rohlík = mouka, voda, sůl, droždí = to nestačí. Dnešní rohlíky mají přes 30 látek, téměř chemická laboratoř = regulátory kyselosti, kypřící látky, emulgátory, enzymy atd, atd…Prý to překvapilo i experty na potravinářské technologie, dnes zveřejněno v i Dnes.cz Je to ovšem prověřeno, povoleno, tak dobrou chuť!!! Dá se koupit vůbec něco v Česku zdravého, neškodného, né rakovinotvorného? 8o Hlavně, že máme kontroly a ti, kteří do toho dělají… :lol:

Diskuzní téma - Jak ozdravit rohlíky?
Ačraj
697 příspěvků 3.10.13 15:53

Di: OK! Také jsem toho názoru. Další debata zbytečná :palec:

Diskuzní téma - Jak ozdravit maso?
Ačraj
697 příspěvků 3.10.13 10:59

Jaké chyby, možná pivní marináda by znělo lépe, než pivová, ale jinak nevím, napiš, ať to opravím, díky!
Já totiž vůbec nevěřím těm kontrolám, ať už se to týká čehokoliv, stále, vyplouvá na povrch, jakýma sajrajtama nás tu krmí, čas od času na něco příjdete, ale když už se s tím lidé dávno cpou…to je někdy i pozdě…

Diskuzní téma - Jak ozdravit maso?
Ačraj
697 příspěvků 3.10.13 09:35

Hm, zakázáno, přísně sledováno, to by jsme nebyli ani v Česku, mně je spíš smutno z toho, že nejsi v obraze. :( Hoax to není. :mrgreen:
Nic se nepřekládalo, čeština je normální, možná to nepsal nějaký odborný profesor, češtinář, všeznalec. :nevim: :lol: :lol: Věřit tomu nemusíš!

Diskuzní téma - Jak ozdravit maso?
Ačraj
697 příspěvků 1.10.13 13:54
Jak ozdravit maso?

Ozdravte běžně kupované maso pivem, ale né, že zapijete maso pivem a budete zdravější..
Pokud maso naložíme na 4-6 hodin do marinády(pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, dle chuti. Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobit rakovinu, pivo je více účinné, než víno a maso marinované v pivu i více chutná. Samotnou marinádu už pak nekonzumovat! Kráva, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem, která trávu nikdy neviděla jako Rols Roycem a Trabantem a to doslova. Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc zdravé není. Podobně je to i s ostatním masem. Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do „ozdravování“ u lékaře a v nemocnicích. Co si vyberete? :think:
Toto jsem dnes na Facebooku objevila, tak se chci i s Vámi o toto podělit, více nevím, ale vyzkouším… ;)

Příspěvek upraven 03.10.13 v 10:53

Diskuzní téma - Jak ozdravit maso?
Ačraj
697 příspěvků 30.9.13 20:52
Müsli tyčinky

Dej si třeba do vyhledávače na seznamu „test müsli tyčinek“, „přečtěte si, které se dají jíst a které raději vyhoďte do koše“. Takže se dají i vybrat, hodně, či málo kalorické, slazené cukrem, nebo medem. :P

Diskuzní téma - Svačina pro děti
Ačraj
697 příspěvků 29.9.13 22:35
Müsli

Nedávno proběhl test na müsli tyčinky, pro děti zcela nevyhovující. ;) Takže také nekupuji, ani pro sebe. :mrgreen:

Diskuzní téma - Svačina pro děti
Ačraj
697 příspěvků 17.9.13 20:15

Lečo s převahou paprik také určitě udělám a zavařím. Já si někdy jen podusím papriky a p…u na to vejce, je to moc dobré i bez toho rajčete. Rajčat bylo, je a bude ještě, dozrávají mně doma, venku už praskaly a začala plíseň. ;)
Rajčata pěstuji také i ve foliáku, vydrží déle, než venku.

Diskuzní téma - Lečo - tipy, triky, vychytávky
Ačraj
697 příspěvků 5.9.13 22:18
Lečo

Lečo na zimu: Já si podusím nejdříve papriku, přidám rajčata, podusím, vydusím a naplním sklenice, krátce zavařím. Potom, když dostanu chuť na lečo, osmahnu cibuli, možno přidat uzeninu, přidám obsah sklenice, prohřeji a smíchám s usmaženými vejci, (lépe to vypadá, není to taková kejda) sůl, pepř, feferonku dle chutě. :palec:
Nikomu to nevnucuji, jen píši, jak to dělám já a jak to chutná nám. :P

Diskuzní téma - Lečo - tipy, triky, vychytávky

Zobrazit všechny příspěvky uživatele Ačraj »

Napsat uživateli Ačraj zprávu   Přidat uživatele Ačraj do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz