Třešně v pálence

Třešně v pálence

Bubla48 24.06.18 23:39 | Třešně opláchnu, odstopkuji, nasypu do vymyté sklenice několikrát seklepu a přidám další. Poté zaliji vodkou (slivovicí nebo koňakem nebo brandy,..) a zakryji víčkem nebo folií s gumičkou. Nechám je být do vánoc v klidu a pak se konzumují. Stane se z nich výborná přírodní třešňovice bez cukru a rumové příchuti. Za několik let si ještě nikdo, kdo ochutnal na nic nestěžoval. :mavam:

Rýžové nudle s kuřecím masem

Rýžové nudle s kuřecím masem

Zuzka1973 24.06.18 13:25 | Tak to bylo hodně dobré! Sice nekupuju koření na čínu - dělám si svoji směs, ale i s tou doma namíchanou jsme si pochutnali :)

Moučné tortilly

Moučné tortilly

Zuzka1973 23.06.18 13:35 | Mouku jsem použila celozrnnou hladkou, upravila jsem si poměr na čtyři placky... Chyba - příště z celé dávky, čtyři je málo :D ;) Neb jsou dobré a překvapivě dobře nahradí ty z kukuřičné mouky a nesrovnatelně snazší v rámci domácí výroby... Válela jsem takovým tím malým válečkem na koláčová těsta - v koláčové formě, takže tvar ušel :) Pekla jsem nasucho, jako třeba bramborové placky - na velké rovné pánvi, pořád jsem je během pečení přitlačovala starou rovnou plechovou poklicí, které muž ořízl lem a vyrovnal ji - je právě fajn při pečení tortill z kukuřičné mouky, ale osvědčila se i zde... Pečené placky jsem dávala na plech na pečení a než se dopekla nová, pokládala jsem na ně přes ubrousek pekáč a v něm na zatížení teplou vodu (placky aspoň tak rychle nechladly... Do ještě vlažných, ale už ne horkých, si už každý dal, co chtěl :) Já si moji potřela Svěžím přírodním sýrem bez příchuti, na to pár plátků šunky, posekané rajče, vajíčko natvrdo a řeřichu... Chlap si dal zbytky kuřete, majolku, rajče a okurku (vše na kousky, samozřejmě ;) Takže díky za recept, protože podle něj je to opravdu pro mě o moc snazší, než placky kukuřičné, protože u nás mají kukuřičnou mouku sice k mání v pohodě, ale málokdy tu jemnou... Foto mojí porce - možná se nebudu příště bát nechat je na pánvi o chvilenku déle, aby chytly více "fleků" :D

Hamburgery

Hamburgery

Zuzka1973 23.06.18 10:00 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - byly vynikající :kytka: A to normálně hovězí moc nemusím, ale tohle bylo "nebe v hubě", jak říkával dědeček :) Hořčici jsem zkusila tu s medem a koprem - měla jsem napřed strach, aby ten kopr to nepokazil, ale naštěstí opravdu "hrál jen kompars" ;) Jindy je do housky dělám různě, ale to když mám míchané maso, nebo třeba když dělám z našeho domácího skopového, pasuje do nich v rozumné dávce česnek... Ale to hovězí už jen takto a těším se, až zase bude příděl a napeču i housky, dám také jen hořčici, cibuli nebo cibulku a list salátu (když bude po ruce) a k tomu doprostřed stolu velikou mísu salátu z rajčat a cibule...

Hamburgery

Hamburgery

Eja 22.06.18 20:47 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ :potlesk: Hned bych si dala, s tou cibulkou a trochou hořčice...kvalitní hovězí opravdu nic moc dalšího nepotřebuje :mavam:

Hamburgery

Hamburgery

Zuzka1973 22.06.18 17:40 | Dostala jsem darem kus hovězího z domácího chovu a po naporcování zbylo skoro půl kila ořezu... Našla jsem tento recept - ořezky namlela a opravdu jen tak, jak je psáno zde: jen maso, sůl a pepř... Olej používám nerada, ale napadlo mě zapnout náš elektrický gril a udělat to opravdu jen tak, bez tuku... Kvůli čtyřem placičkám jsem nehodlala péct housky - ale tento jednoduchý recept si ukládám a rozhodně ho (určitě nejednou) moc rádi dáme i v klasické podobě, pěkně v čerstvě upečené housce... Dnes tedy jen s brambory, ale i tak: paráda... Miluji recepty s minimálním množství použitých věcí :)

Pomazánka z olejovek a sýra 2

Pomazánka z olejovek a sýra 2

Zuzka1973 19.06.18 20:05 | Pokrmový tuk nahrazen máslem, olejovky - uzené šproty a tvrdý sýr byl oříšek: doma jen tvarůžky, tak jsem tam rozmačkala ty... připravena předem na ráno, kdy k ní přibudou ještě na sucho opečené pátky celozrnného toustového chleba... Ochutnávka dopadla na jedničku, tak těch pět hvězdiček dám ráda :) :kytka:

Pomazánka z olomouckých tvarůžků

Pomazánka z olomouckých tvarůžků

Zuzka1973 19.06.18 18:47 | Nedávala jsem ten taveňák... kde to není nutné - nedávám ho, nic proti němu nemám, jen mi tu přišel tak nějak zbytečný... Cibulka naťová... Už ve skleničce zraje ;) Ale super to bylo už při ochutnávání během přípravy :D ;) :kytka: *Příspěvek upraven 19.06.18 v 18:48*

Hrách s tvarůžky aneb explozivní směs

Hrách s tvarůžky aneb explozivní směs

Zuzka1973 19.06.18 18:41 | Už jsem dělala dvakrát loni, v době, kdy jsem sem nechodila... Super věc, nejlepší je to takové už lehounce chladnoucí, kdy syrečky zpět začínají tuhnout... Dnes jsem se pokusila odlehčenou letní verzi - také velmi úspěšně :) Hrášek čerstvý, slaninu nahradila lžíce másla a vynechala jsem majoránku, kterou mám chuťově spojenou spíše s hrachem zralým... Takže to bylo rychlejší, trošku jinak chuťově zabarvené než originál, ale také velmi dobré. Tahle bašta bude mít u nás repete v obou variantách ještě mnohokrát... :srdce: :mavam:

kuřecí stehna ala kačena (rychlé, jednoduché a skvělé)

kuřecí stehna ala kačena (rychlé, jednoduché a skvělé)

Zuzka1973 19.06.18 14:41 | Jednoduché a vynikající (y) Zelí použito doma nakládané - chlap knedlíky neodmítl, mě přišly zbytečné :D Pochutnala jsem si na tom bez těch knedlíků náramně! :kytka:

Chléb s uzenými šproty a tvarůžky

Chléb s uzenými šproty a tvarůžky

Zuzka1973 19.06.18 10:12 | Tak na to mám jen jedno slovo: ÚŽASNÉ! Kdo by to řekl, jak krásně si spolu padnou do noty tvarůžky se šproty - dvě poměrně dominantní chutě... A musím říct, že jsem moc ráda, že jsem konečně našla čas k vyzkoušení, protože tohle si ráda dám častěji :)

Tousty se sýrem a ořechy

Tousty se sýrem a ořechy

Zuzka1973 18.06.18 10:32 | Ingredience dodrženy, jen daleko snazší postup: Na plátky toustového chleba jsem dala po kouscích Nivu i máslo a ořechy... Pepř bílý, jen špetka a sůl jsem vynechala - Niva je slaná sama o sobě až moc. Neboť jsem dělala jen dva kousky sama pro sebe, nechtěla jsem rozpalovat troubu - starý dobrý toustovač stejně leží na lince v rohu u zdi permanentně, zvyklý na to, že je hojně používán... Takže neprotestoval a než jsem vše připravila, byl nahřátý a než jsem stihla nalít kávu a oprat pár kuliček vína k zakousnutí k toustům (to hrozno opravdu k tomuto sedlo dokonale, doporučuji ho jako nejvhodnější přílohu), tak byly toustíky hotové... Jednoduché, minimum potřebných věcí - přitom bych se tyhle tousty nebála nabídnout ani návštěvě k posezení na terase a k tomu džbánek oroseného, čerstvě doneseného piva z hospůdky či lahvinku dobrého bílého vína - ale pro více lidí bych naopak tu troubu rozehřála a dodržela postup... Hrozny bych nedávala k jednotlivým porcím, ale každý by si mohl vzít z velké mísy, pokud by měl chuť... :kytka:

Pomazánka s nivou, vejci a olivami

Pomazánka s nivou, vejci a olivami

Zuzka1973 17.06.18 13:34 | Místo pomazánkového másla jsem dala máslo klasické - utřené, množství jsem uzpůsobila tak, aby to bylo mazatelné :) Moc dobrá pomazánka, pro dnešní horké odpoledne jako dělaná, pro odlehčení korpusy z okurek - salátovek...

Pomazánka z lučiny

Pomazánka z lučiny

Zuzka1973 17.06.18 09:19 | Dala jsem jen tu kapku mléka, zakysanku jsem nechtěla načínat a vůbec tam nechyběla :) Moc dobrá a rychlá pomazánka... :kytka:

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Eja 16.06.18 17:54 | "@tlustá bába":https://www.labuznik.cz/profil/tlusta-baba/ podrcený růžový pepř a růžová himálajská sůl :kytka: ( jo, šla jsem pro ten kopr...) Stálo to za to...

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

tlustá bába 16.06.18 15:28 | Jdi pro kopr! :lol: Nemusí ho být mnoho, spíš naopak...

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Eja 16.06.18 15:26 | Pudu pro kopr...nepudu pro kopr...to je dilema :think: :think: :mavam:

Ostrá pomazánka s nivou a vejci

Ostrá pomazánka s nivou a vejci

Zuzka1973 15.06.18 13:44 | Pomazánek není nikdy dost, pochutnali jsme si a jelikož muž chilli nee, tak vyřešeno tak, že já si dala nejen špetku do mé porce, ale ještě "fefe" jako bonus na svůj krajíc, on jen základ - bez chilli... Osobně se přimlouvám chilli nevynechat - i když i bez něj to nebylo špatné, soudě podle toho, jak ten můj pomlaskával ;)

Těstovinový prachobyčejný salát s ředkvičkami od mamky

Těstovinový prachobyčejný salát s ředkvičkami od mamky

Zuzka1973 15.06.18 13:09 | Výborný salát - použila jsem vřetena špaldová a místo mrkve cherry rajčátka... Měkké salámy se u nás moc nejí (spíš vůbec), tak nahrazeno šunkou Zvonařkou a majolky jsem dala jen tak, aby tam byla cítit na chuť, ale víc ne ;) Cibulka ranná "naťová" celá - neb pažitku jsem už tak opidlala, že ji musím nechat vzpamatovat... Uzpůsobeno na dvě porce - tento typ salátů milujeme, klidně i s sebou do krabičky na výlet :)

Banány v alobale

Banány v alobale

Zuzka1973 15.06.18 11:52 | Vynikající dezert! Gril pouze ten vestavěný v troubě... Normálně tepelně upravené banány nemusím... ale tohle je bomba, na hotové "terčíky" z bílého jogurtu se sušenou klikvou, cukr jsem použila ten z kokosových květů... Jen se mi povedlo banán rozpůlit úplně - jsou hrozně slabé, příště na toto koupím banány větší, silnější... A hlavně ta vůně... Tento recept opět potvrdil to, co říkám pořád: v jednoduchosti je krása, na to, aby si člověk pochutnal stačí kolikrát málo... Už se těším, až si díme i na grilu venku... Fotky vloženy "sestupně" - od hotového po ještě syrový stav :kytka:

Česneková pomazánka z Lučiny

Česneková pomazánka z Lučiny

Zuzka1973 15.06.18 10:38 | Jednoduché, rychlé a chuťově dokonalé... Na plátcích čerstvě utržené doma vypěstované okurky - svěží a lehlé osvěžení... Navíc jsem je dělala původně jen pro sebe, abych včera nemusela návštěvě "závidět" jednohubky klasické (snažím se úspěšně bojovat s kily navíc) :D ;) Ale byl velký zájem i o tyto, takže jsem ještě na honem rozdělala další dvě Lučiny (naštěstí jich vždy kupuji více najednou) a šla pro další okurky :D A na ozdobu jsem použila plátky ředkviček. :kytka:

Krůtí žaludky po maďarsku

Krůtí žaludky po maďarsku

ivan14 14.06.18 20:29 | Vegetu kupovanou, nebo doma dělanou? Já jen že do té domácí žádné sr...ky nedávám. Zkus třeba nejdřív myslet, než něco vyplodíš. I když tě to asi bude bolet.

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Zuzka1973 14.06.18 17:23 | Jako rychlovka super - jen té majolky jsem dala podstatně méně... Měla jsem sýry s ementálovou příchutí a s camembertovou od Président - tak jsem rozdělala do dvou mističek... Nastaveno sýrem Duko bez příchuti... Přidala jsem trošku pažitky a navrch narychlo to, co zahrada momentálně nabídla... Potřebovala jsem opravdu na rychlo udělat něco pro návštěvu, stihla jsem to jen tak tak :)

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Zuzka1973 13.06.18 17:26 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - ono to doma naložené má trochu jiné chuťové vlastnosti, než koupené, takže to bylo supr... ;) koupené bych si k tomu nedala :mrgreen: Synova přítelkyně pochází přímo z Křimic (rodiče bydlí přímo u "zelárny"), ale i oni si u nich koupí jen hlávky a nakládají si sami... Ani křimické už není to, co bývalo... :nevim: Ale to domácí, smíchané s trochou křenu, nemělo chybu... :palec: Tyhle placky jsou pohádkově dobré i jen samotné, právě jsem snědla jednu zbylou jen tak :srdce:

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Eja 13.06.18 16:58 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ Dík za vytažení receptu, mám v lednici pytlíček Křimického zelí a mám i malý litinový tálek co se dá na plynový hořák... Jsi mě pobavila, k zelným plackám jako přílohu zelí :potlesk:

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Zuzka1973 13.06.18 16:08 | V jednoduchosti je krása zde to platí tisíc násobně… Pekla jsem v troubě na sádlem pomazaném pečicím papíru, sádlem jsem několikrát ještě potřela během pečení z obou stran… Muž si k nim dal škvarky a zaléval pivem, já zelí - máme doma nakládané a zalévala jsem Birellem ;) Mouku jsem použila hladkou celozrnnou. Foto dávám jen pro pořádek, ale mobil opět dost „zmastil“ barvu… :oops: Ale placky super - budou častěji, zelí je dost a umím si je představit i s různými zeleninovými saláty, s křenem nebo jako přílohu k obyčejné zelňačce :kytka:

Krůtí žaludky po maďarsku

Krůtí žaludky po maďarsku

vcacky 13.06.18 12:05 | Proč Vegeta? Celkem dobrý recept podělaný Vegetou. To neumíte bez těch sra... vařit?

Provensálská pomazánka z Lučiny

Provensálská pomazánka z Lučiny

Zuzka1973 13.06.18 09:48 | Měla jsem načaté olivy zelené, ale i s nimi je to moc dobré, určitě vyzkouším i s černými - uloženo k oblíbeným :kytka:

Slané štrůdly

Slané štrůdly

Zuzka1973 12.06.18 09:24 | "@kamilio":https://www.labuznik.cz/profil/kamilio/ - existuje i doma dělaný kečup, kde jablka nenajdete... ;) Ale pravdu máte s Ejou oba: do tohoto receptu si neumím představit ani ten domácí kečup... :D Dělávám totiž podobný závin, jen tedy ne z listového těsta, které mám ráda jen na plněné šátečky nebo kremrole apod. a sem tam na nějaký "experiment" receptu nalezeného na netu (nemusím ho mít ani na štrúdlu, na záviny a štrúdly mám pár jiných, doma dělaných těst ;) ) Na zelný štrúdl dělám těsto zadělávané pivem, plním jen zelím smíchaným na kostičky pokrájeným ovařeným uzeným masem a bohatě to tak stačí, vše další navíc by bylo jen na škodu :kytka:

Banánová pomazánka

Banánová pomazánka

Zuzka1973 12.06.18 09:13 | Dělám si podobnou, nechci tedy dávat podobný recept extra, když tady se dá pod stejným názvem dohledat také... Na jeden banán (cca 100 gramový) dávám 25 g zakysané smetany (raději hustější), opravdu hodně decentně sůl, bílý pepř a pro sebe ještě špetku mletého chilli... Pokud chcete variantu pro děti - dáte jen banán, smetanu a pokud je chuť "jalovější, což dělají nedozrálé banány, které plno lidí konzumuje aniž by je nechali dozrát, tak přidat lžičku medu... Banány doporučuju opravdu dozrálé, pěkně ala dalmatin, voňavé, měkké... Foto dávám, ale kvůli estetickému dojmu foceno s banány vypůjčenými z ošatky určené na dozrávání, zdobeno plody muchovníku... Tak nějak si ten muchovník s banány rozumí, dokonce to bylo dobré i na mé variantě s chilli ;) K původnímu receptu: originál asi nevyzkouším, neb od mala nerada rostlinné máslo (Juno pro mě bývalo trestem, to samé dnes Rama a spol.), ale zkusím s normálním máslem, nebo s Lučinou... to by mi k té pažitce vonělo asi více, než to rostlinné - ale je mi jasné, že zde je to účelově, kvůli dělené stravě...

Výborný pečený králík

Výborný pečený králík

kamilio 11.06.18 22:38 | Doporučuji králíka péct s kačenou. A koření jen základní, žádné uměliny. Tuk z kačeny se nasákne do "suchého" králika a je to mňamka! :)

Slané štrůdly

Slané štrůdly

kamilio 11.06.18 22:32 | Bytostně nesnáším kečup. Je to směs jablek, skořice, hřebíčku a trocha shnilých rajčat. Blbí Američani staví kuchyň na kečupu a javorovém sirupu. Ano, Eja má pravdu! Přirozené chutě se nemají přerážet americkýma hovadinama. :cert:

Slané štrůdly

Slané štrůdly

Eja 11.06.18 20:22 | Pořád jsem se přemlouvala - "mlč" :oops: Ale nemůžu...Kombinace kečup + eidam ( a v tomto případě ještě ev. Niva) mi "rve uši", ale přidat tuto dvojici ke kysanému zelí :roll: :nevim: Copak opravdu neumíme ocenit jednoduché chutě? Závin s kysaným zelím, kouskem uzeného a třeba troškou dušených hub, ty si tam klidně představím...

Pstruh se smetanovou sýrovou omáčkou

Pstruh se smetanovou sýrovou omáčkou

Zuzka1973 11.06.18 15:02 | Čtyři hvězdičky proto, že v ingrediencích je Podravka - copak Češi vážně neumí vařit bez ní a bez Masoxu? Eidam doma nebyl… Nivu jsem tedy nastavila Mozzarellou - smetanu jsem nakonec ni nepotřebovala… Bazalka momentálně není po ruce (nestíhá dorůstat), tak posloužila saturejka… Je pravda, že dodnes jsem se bránila rybám ve spojení se sýry, ale nějak mi ta kombinace zachutnala :andel: :kytka:

ředkvičková pomazánka 2

ředkvičková pomazánka 2

Zuzka1973 11.06.18 09:50 | Eidam moc často nekupuju, ale byl doma „Jihočeský syreček“… na 50 g ředkviček jsem dala celý, jen vidličkou rozmačkaný a majolky stačilo 10 g jen na spojení, ani sůl nebyla potřeba, jen trochu čerstvě umletého pepře… Super snídaně :kytka: Ukládám si a zkusím i z tvrdého sýra, ředkvičky ve spojení se sýry velmi chutnají a ještě jich letos je a bude dost :)

Rybíz na způsob brusinek

Rybíz na způsob brusinek

Zuzka1973 10.06.18 17:23 | Je to vlastně na způsob pečeného čaje - ale po dodržení kombinace koření je to zatím jeden z nejlepších „rybízo-brusinek“. Vítr nám ulomil přes polovinu koruny stromkového rybízu, naštěstí už byl téměř zralý bez zelených kuliček, jen ještě ne úplně všechen rudý… Bylo ho kilo, takže polovina várky… :mavam:

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Zuzka1973 10.06.18 17:15 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ - je skvělý :palec: Rozhodně si ho přes léto dáme častěji - ředkvičky seji na záhon i třikrát za sezonu - kupuji ty celoroční, co jdou dát i do truhlíku v zimě... Okurky se také už pěkně rozjely, i další zelenina a ovoce, takže nastala nejmilejší fáze roku: když chci vařit, vyběhnu na dvůr a zahradu, vrátím se s plným košíkem a za chvilku je vařeno :) :kytka:

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Lyduska 10.06.18 16:27 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, som rada, že chutilo. Zo zeleniny z Tvojej záhradky bol určite výborný. Budem musieť vyskúšať opäť...

Krémová květáková polévka s plísnovým sýrem

Krémová květáková polévka s plísnovým sýrem

Zuzka1973 10.06.18 14:06 | Příjemně chutnající polévka, díky ní jsem zpracovala posekaný košťál z květáku se zbytky „pahýlků“ po odřezaných "růžičkách" - místo bujonu jsem z lednice vytáhla kelímek zamrazeného zeleninového vývaru domácí produkce… :kytka:

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Zuzka1973 10.06.18 14:01 | Výborný salát - doporučuji udělat přesně dle receptu... :kytka:

Pstruh s plným bříškem

Pstruh s plným bříškem

Zuzka1973 10.06.18 13:10 | Poprvé jsem zkusila rybu v kombinaci se sýrem... a hned velmi úspěšně ;) Koření na ryby nemám - kořením tím, co doma najdu na zahradě - takže jsem kolem pstroužků dala čerstvé větvičky saturejky a bylo to super... Díky za recept... :kytka:

Autentický HUMUS (Hoummous) -

Autentický HUMUS (Hoummous) -

Lyduska 10.06.18 09:49 | Ukladám si "sem":https://www.etkjokken.com/2015/11/hummus/ pre seba. Pripravila som hummus z hrachu podľa receptu v linke. *Příspěvek upraven 10.06.18 v 11:06*

Banánový likér

Banánový likér

Lyduska 10.06.18 09:44 | Naložené včera do 64 % hruškovice. Z polovičnej dávky ingrediencií. Som zvedavá, či to nakoniec bude mať takú nádhernú žltú farbu, ako mú spiser na fotografii likéru v tej peknej fľaši. *Příspěvek upraven 10.06.18 v 16:30*

Mandarinkový likér

Mandarinkový likér

Lyduska 09.06.18 17:28 | Dneska naložené z 3/10 dávky: 3 dl liehu, 3 dl vody, 225 g cukru, 2 mandarinky.

Tvarohová žemlovka s třešněmi

Tvarohová žemlovka s třešněmi

Zuzka1973 09.06.18 12:59 | Výborná :srdce: Třešně natrhány čerstvé přímo ze stromu :kytka:

Snadná a výborná bublanina

Snadná a výborná bublanina

nickymilka 08.06.18 14:51 | Take jsem dala mene cukru a povedlo se. Akorat teda doba peceni byla tak 45min.

Květákový salát 3

Květákový salát 3

Zuzka1973 07.06.18 17:35 | Místo oleje jsem dala lžíci majolky a lžíci bílého jogurtu, olej v salátech nemusím… Ale komu nevadí - pochutná si i při dodržení receptu. Já si pochutnala dokonale :kytka:

Ředkvičková polévka s obláčky

Ředkvičková polévka s obláčky

Zuzka1973 07.06.18 12:23 | Přidala jsem trochu více česneku a drcenou chilli papričku... Moc dobrá polívčička - klidně bych se nebála mimo sezonu dát místo ředkviček květák, ale momentálně nestíháme ředkvičky jíst, takže je konečně čas na zkoušení uložených ředkvičkových receptů :) :mavam: :kytka:

Nivové toustíčky

Nivové toustíčky

Zuzka1973 07.06.18 11:36 | Jednoduché a velmi dobré... Jen kvůli pár kouskům nebudu zapínat troubu ;) Udělala jsem je tedy z toustového chleba - v toustovači... S kapkou růžového vína na "zapití" neměly chybu - super svačinka :) :kytka:

Výtečná česneková pomazánka

Výtečná česneková pomazánka

Zuzka1973 07.06.18 09:48 | Tavené sýry moc nemusím... sama je nekupuji, jen muž, který je naopak má rád až moc :) Ale jelikož mi šlo jen o jeden můj krajíc chleba k snídani, vzala jsem si od něj kousek taveňáku (25 g), přidala 25 g Nivy (potřebovala jsem zpracovat ten světlejší okraj, kde je málo "zeleného") a malý stroužek česneku - no, a bylo to přesně na ten jeden krajíc chleba a bylo to moc dobré :) :kytka:

Stránka:  « Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 2380 Další »

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz