Okurkový salát s kedlubnou

Okurkový salát s kedlubnou

Zuzka1973 30.06.18 15:20 | "@amylon":https://www.labuznik.cz/profil/amylon/ - Děkuji a ať chutná :kytka:

Rybičková pomazánka - sokra

Rybičková pomazánka - sokra

Zuzka1973 30.06.18 15:12 | Už je připravená v lednici na večer... Ale na ten cukr jsem si tedy netroufla :D Už jen pocit, že bych tam měla dát jen špetku cukr, mi silně houpal s žaludkem, a to snesu ledacos ;) Ale bez toho cukru perfektní... :kytka: EDIT: Dodání druhé fotografie. *Příspěvek upraven 30.06.18 v 18:10*

Čočka s kroupami - lidově Kočičí tanec

Čočka s kroupami - lidově Kočičí tanec

Zuzka1973 30.06.18 15:08 | Tento typ jídel miluju… takže: pochutnala jsem si nejen já, ale i muž si dal pěkně vrchovatě :) :kytka: :srdce:

Domácí nanuky - Domáce nanuky

Domácí nanuky - Domáce nanuky

Zuzka1973 30.06.18 15:04 | Tentokrát varianta číslo dvě... Jogurt Selský bílý od Hollandia, místo granka směs kakaa a kokosového cukru. Foto - před zmrazením a druhé během mrazení (vpravo).

Tvarohový nanuk Míša

Tvarohový nanuk Míša

Zuzka1973 30.06.18 15:01 | Opět nadešlo období zmrzlin a nanuků - tak sahám po osvědčených receptech… ;) Cukr použit tentokrát kokosový a vanilkový vynechán úplně… Když Míša - tak do medvědích formiček… Zkusila jsem nechat hmotu tuhou (tvaroh ze staniolu je pevnější). Tak uvidíme, co to udělá ;) Foto je před zmrazením a druhé během mrazení...

Okurkový salát s kedlubnou

Okurkový salát s kedlubnou

amylon 30.06.18 11:48 | Ale to je výborný nápad,!!!!Zítra bude k obědu,děkuji! :potlesk:

Anglická snídaně - fazole na topinkách

Anglická snídaně - fazole na topinkách

Zuzka1973 30.06.18 10:28 | Tak u nás jsme měli dnes k snídani, a to hned ve dvou variantách: Můj muž na klasické topince z bílého chleba na sádle, zbytek anglické slaniny padl na jeho porci - kečup odmítl (stejně ho nemáme, neb ho nekupuji a náš domácí se více podobá protlaku a na studenou kuchyni ho nepoužíváme). Snědl dvě poctivě naložené topinky :) Pro sebe jsem si vzala jen plátek žitného chleba, který jako topinka ani udělat nejde... (bílé pečivo už nějaký čas nejím a po odvyknutí mi prostě nedělá dobře, tak to nebudu pokoušet ;) ) Když už na mě nezbyla anglická slanina, improvizovala jsem pecičkou sádla a pokrájenou šunkou zvonařkou - a bylo to ve finále chuťově také super - rovněž bez kečupu, jen s rajčátky... Fazole byly vařené od večera... Měly původně být na něco jiného, ale jelikož jsem zapomněla do "toho jiného" koupit jistou věc, tak jsem jen tak lovila po Labu a hele - bude super snídaně :) Fazole jsem ráno jen trochu prohřála v tom, co zbylo na pánvi po té slanině a po šunce a rozmačkala lžící, aby to nepadalo... Fazole jsou z naší loňské sklizně, obyčejné velké bílé. Mohu říct, že i když jsem vlastně dělala dvě verze (díky improvizaci mé porce), přesto to bylo stejně rychlé, jako když dělám palačinky, kaši nebo cokoli jiného teplého k snídani... Snídali jsme kolem šesté, nyní bude půl jedenácté a ještě ani jeden z nás nemá hlad... a to máme za sebou už kus práce... Takže se to vyplatilo, člověk si pochutnal, najedl se a ušetřil čas na přípravu svačiny ;) I nutričně je to poměrně v pohodě (neb si hlídám co a kolik), takže za mě plus a k diskuzi: No, já bych se nebála dát si to i z těch fazolí v plechovce... Vždyť na rozdíl od paštik a jiných šmakulád je konzerva fazolí naprosto neškodná ;) A i já naše fazole ze zahrádky nejen suším, ale část jich také naložím do sklenic... Takže za nás: víkendová snídaně, která uspokojí nejen chuťové buňky, ale i doplní energii na slušně dlouhou dobu... Foto je ta moje porce, muž si tu svou hned odnesl a snědl a nejsem blázen, který mu poběží říkat: "Vydrž... ještě si to vyfotím..." :D

Voňavý květák s čočkou a rýží

Voňavý květák s čočkou a rýží

UKOCOURADOMA 28.06.18 13:23 | Tak to je opravdu lákavý recept!

Tenké palačinky

Tenké palačinky

Zuzka1973 27.06.18 19:35 | Mouka celozrnná hladká - ale povedlo se... těsto se dá krásně rozlít opravdu do tenka, plněno bílým jogurtem a rybízem. Cukr do těsta jen pro ochucení - lžička kokosového...

Sluneční skvrny s broskvemi

Sluneční skvrny s broskvemi

daduuja 27.06.18 14:43 | "@lydia":https://www.labuznik.cz/profil/lydia/ Moc děkuji za pochvalu, ale i já jsem je dělala poprvé a výsledek nevyšel zcela podle původní fotografie. Určitě je vyzkouším ještě jednou a budu se víc snažit :-) Ale zmizely rychle, protože nejsou suché. Ovšem na Kardinálské řezy nemají ani náhodou, na ty se chystám, ale udělám je do dortové formy. Lydio, měj se hezky, jsem ráda, že jsem tě zase po dlouhé době viděla :-) :mavam:

Odpalované těsto na ovocné knedlíky

Odpalované těsto na ovocné knedlíky

HolkaSikovna 26.06.18 15:58 | Já právě znám jen klasické "tvarohové":https://www.pomodo.cz/recepty/ovocne-tvarohove-knedliky těsto, takže rozhodně vyzkouším. Čerstvé ovoce doma je, tak se těším až se do nich pustím :*

Sluneční skvrny s broskvemi

Sluneční skvrny s broskvemi

lydia 25.06.18 17:59 | "@daduuja":https://www.labuznik.cz/profil/daduuja/, konečně jsem tyto skvělé řezy upekla. Na víkend nebylo horko a byla příležitost se něčím novým pochlubit. Tvůj recept mě zaujal tou podobou s kardinálskými řezy, které jsem už dlouho nepekla. Mé skvrny nebyly sluneční, místo broskev jsem měla maliny, ale byly taky krásné :) Trochu jsem zazmatkovala u bílkového těsta, přehlédla jsem prášek do pečiva, ten jsem vmíchala na konec. U žloutkového těsta mi v ingrediencích chyběl solamyl (Maizena), tak jsem vzala 100 g mouky a 30 g Maizeny. Jelikož jsem měla kdysi potíže upéct piškotovou roládu (dnes už ji umím :D ), míchala jsem piškotové těsto 10 minut, abych si byla jistá, že se povede. Bílkové těsto bych příště udělala až po vyšlehání piškotového těsta. Bílky jsou rychleji vyšlehané. S hromádkami jsem měla taky trochu potíže, ale v konečném uměleckém díle to nebylo poznat. Jelikož jsem přehlédla, že je v receptu želatina a já stejně nerada s želatinou pracuji, tak nemám žádnou doma. Krém jsem udělala z 1 vanilkového pudinku, 400 ml mléka a 1 ušlehané šlehačky, kterou jsem vmíchala do skoro vychlazeného pudinku. Místo hromádek jsem natřela pudink na spodní díl, posypala malinami, které jsem lehce do pudinku vmáčkla. Byla jsem připravená na to, že budu péct náhradní koláč, ale řezy byly jako malované a hlavně moc chutnaly. Po druhé už budu vědět jak na to. Takže přes všechny překážky, o kterých stejně nikdo nevěděl, jsem byla moc pochválená. Takže Ti, milá Daduujo, předávám tu větší část pochvaly :kytka: Řezy jsem nakrájela na kostky.

Kuře Marengo

Kuře Marengo

Zuzka1973 25.06.18 15:50 | Chuťově vynikající, jen jsem dělala vykostěné kuřecí stehno, takže to do ideálu lahodícímu oku estétovu má daleko :( No, ale až budu mít ptačisko v celku, bude to lepší i pro to oko… Dnes uzpůsobeno na jednu porci - pro mě… neb muž měl dnes oběd v práci, dorazí až na večeři… Takže se mi povedlo „zredukovat“ to až moc… Ale naštěstí na chuti to neutrpělo… Já mám někde na toto recepty v kuchařských knihách, ale nechtělo se mi hledat, takhle to bylo pohodlnější a postup vyhovuje :) Foto spíš pro pořádek, není k chlubení…

Třešně v pálence

Třešně v pálence

Bubla48 24.06.18 23:39 | Třešně opláchnu, odstopkuji, nasypu do vymyté sklenice několikrát seklepu a přidám další. Poté zaliji vodkou (slivovicí nebo koňakem nebo brandy,..) a zakryji víčkem nebo folií s gumičkou. Nechám je být do vánoc v klidu a pak se konzumují. Stane se z nich výborná přírodní třešňovice bez cukru a rumové příchuti. Za několik let si ještě nikdo, kdo ochutnal na nic nestěžoval. :mavam:

Rýžové nudle s kuřecím masem

Rýžové nudle s kuřecím masem

Zuzka1973 24.06.18 13:25 | Tak to bylo hodně dobré! Sice nekupuju koření na čínu - dělám si svoji směs, ale i s tou doma namíchanou jsme si pochutnali :)

Moučné tortilly

Moučné tortilly

Zuzka1973 23.06.18 13:35 | Mouku jsem použila celozrnnou hladkou, upravila jsem si poměr na čtyři placky... Chyba - příště z celé dávky, čtyři je málo :D ;) Neb jsou dobré a překvapivě dobře nahradí ty z kukuřičné mouky a nesrovnatelně snazší v rámci domácí výroby... Válela jsem takovým tím malým válečkem na koláčová těsta - v koláčové formě, takže tvar ušel :) Pekla jsem nasucho, jako třeba bramborové placky - na velké rovné pánvi, pořád jsem je během pečení přitlačovala starou rovnou plechovou poklicí, které muž ořízl lem a vyrovnal ji - je právě fajn při pečení tortill z kukuřičné mouky, ale osvědčila se i zde... Pečené placky jsem dávala na plech na pečení a než se dopekla nová, pokládala jsem na ně přes ubrousek pekáč a v něm na zatížení teplou vodu (placky aspoň tak rychle nechladly... Do ještě vlažných, ale už ne horkých, si už každý dal, co chtěl :) Já si moji potřela Svěžím přírodním sýrem bez příchuti, na to pár plátků šunky, posekané rajče, vajíčko natvrdo a řeřichu... Chlap si dal zbytky kuřete, majolku, rajče a okurku (vše na kousky, samozřejmě ;) Takže díky za recept, protože podle něj je to opravdu pro mě o moc snazší, než placky kukuřičné, protože u nás mají kukuřičnou mouku sice k mání v pohodě, ale málokdy tu jemnou... Foto mojí porce - možná se nebudu příště bát nechat je na pánvi o chvilenku déle, aby chytly více "fleků" :D

Hamburgery

Hamburgery

Zuzka1973 23.06.18 10:00 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - byly vynikající :kytka: A to normálně hovězí moc nemusím, ale tohle bylo "nebe v hubě", jak říkával dědeček :) Hořčici jsem zkusila tu s medem a koprem - měla jsem napřed strach, aby ten kopr to nepokazil, ale naštěstí opravdu "hrál jen kompars" ;) Jindy je do housky dělám různě, ale to když mám míchané maso, nebo třeba když dělám z našeho domácího skopového, pasuje do nich v rozumné dávce česnek... Ale to hovězí už jen takto a těším se, až zase bude příděl a napeču i housky, dám také jen hořčici, cibuli nebo cibulku a list salátu (když bude po ruce) a k tomu doprostřed stolu velikou mísu salátu z rajčat a cibule...

Hamburgery

Hamburgery

Eja 22.06.18 20:47 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ :potlesk: Hned bych si dala, s tou cibulkou a trochou hořčice...kvalitní hovězí opravdu nic moc dalšího nepotřebuje :mavam:

Hamburgery

Hamburgery

Zuzka1973 22.06.18 17:40 | Dostala jsem darem kus hovězího z domácího chovu a po naporcování zbylo skoro půl kila ořezu... Našla jsem tento recept - ořezky namlela a opravdu jen tak, jak je psáno zde: jen maso, sůl a pepř... Olej používám nerada, ale napadlo mě zapnout náš elektrický gril a udělat to opravdu jen tak, bez tuku... Kvůli čtyřem placičkám jsem nehodlala péct housky - ale tento jednoduchý recept si ukládám a rozhodně ho (určitě nejednou) moc rádi dáme i v klasické podobě, pěkně v čerstvě upečené housce... Dnes tedy jen s brambory, ale i tak: paráda... Miluji recepty s minimálním množství použitých věcí :)

Pomazánka z olejovek a sýra 2

Pomazánka z olejovek a sýra 2

Zuzka1973 19.06.18 20:05 | Pokrmový tuk nahrazen máslem, olejovky - uzené šproty a tvrdý sýr byl oříšek: doma jen tvarůžky, tak jsem tam rozmačkala ty... připravena předem na ráno, kdy k ní přibudou ještě na sucho opečené pátky celozrnného toustového chleba... Ochutnávka dopadla na jedničku, tak těch pět hvězdiček dám ráda :) :kytka:

Pomazánka z olomouckých tvarůžků

Pomazánka z olomouckých tvarůžků

Zuzka1973 19.06.18 18:47 | Nedávala jsem ten taveňák... kde to není nutné - nedávám ho, nic proti němu nemám, jen mi tu přišel tak nějak zbytečný... Cibulka naťová... Už ve skleničce zraje ;) Ale super to bylo už při ochutnávání během přípravy :D ;) :kytka: *Příspěvek upraven 19.06.18 v 18:48*

Hrách s tvarůžky aneb explozivní směs

Hrách s tvarůžky aneb explozivní směs

Zuzka1973 19.06.18 18:41 | Už jsem dělala dvakrát loni, v době, kdy jsem sem nechodila... Super věc, nejlepší je to takové už lehounce chladnoucí, kdy syrečky zpět začínají tuhnout... Dnes jsem se pokusila odlehčenou letní verzi - také velmi úspěšně :) Hrášek čerstvý, slaninu nahradila lžíce másla a vynechala jsem majoránku, kterou mám chuťově spojenou spíše s hrachem zralým... Takže to bylo rychlejší, trošku jinak chuťově zabarvené než originál, ale také velmi dobré. Tahle bašta bude mít u nás repete v obou variantách ještě mnohokrát... :srdce: :mavam:

kuřecí stehna ala kačena (rychlé, jednoduché a skvělé)

kuřecí stehna ala kačena (rychlé, jednoduché a skvělé)

Zuzka1973 19.06.18 14:41 | Jednoduché a vynikající (y) Zelí použito doma nakládané - chlap knedlíky neodmítl, mě přišly zbytečné :D Pochutnala jsem si na tom bez těch knedlíků náramně! :kytka:

Chléb s uzenými šproty a tvarůžky

Chléb s uzenými šproty a tvarůžky

Zuzka1973 19.06.18 10:12 | Tak na to mám jen jedno slovo: ÚŽASNÉ! Kdo by to řekl, jak krásně si spolu padnou do noty tvarůžky se šproty - dvě poměrně dominantní chutě... A musím říct, že jsem moc ráda, že jsem konečně našla čas k vyzkoušení, protože tohle si ráda dám častěji :)

Tousty se sýrem a ořechy

Tousty se sýrem a ořechy

Zuzka1973 18.06.18 10:32 | Ingredience dodrženy, jen daleko snazší postup: Na plátky toustového chleba jsem dala po kouscích Nivu i máslo a ořechy... Pepř bílý, jen špetka a sůl jsem vynechala - Niva je slaná sama o sobě až moc. Neboť jsem dělala jen dva kousky sama pro sebe, nechtěla jsem rozpalovat troubu - starý dobrý toustovač stejně leží na lince v rohu u zdi permanentně, zvyklý na to, že je hojně používán... Takže neprotestoval a než jsem vše připravila, byl nahřátý a než jsem stihla nalít kávu a oprat pár kuliček vína k zakousnutí k toustům (to hrozno opravdu k tomuto sedlo dokonale, doporučuji ho jako nejvhodnější přílohu), tak byly toustíky hotové... Jednoduché, minimum potřebných věcí - přitom bych se tyhle tousty nebála nabídnout ani návštěvě k posezení na terase a k tomu džbánek oroseného, čerstvě doneseného piva z hospůdky či lahvinku dobrého bílého vína - ale pro více lidí bych naopak tu troubu rozehřála a dodržela postup... Hrozny bych nedávala k jednotlivým porcím, ale každý by si mohl vzít z velké mísy, pokud by měl chuť... :kytka:

Pomazánka s nivou, vejci a olivami

Pomazánka s nivou, vejci a olivami

Zuzka1973 17.06.18 13:34 | Místo pomazánkového másla jsem dala máslo klasické - utřené, množství jsem uzpůsobila tak, aby to bylo mazatelné :) Moc dobrá pomazánka, pro dnešní horké odpoledne jako dělaná, pro odlehčení korpusy z okurek - salátovek...

Pomazánka z lučiny

Pomazánka z lučiny

Zuzka1973 17.06.18 09:19 | Dala jsem jen tu kapku mléka, zakysanku jsem nechtěla načínat a vůbec tam nechyběla :) Moc dobrá a rychlá pomazánka... :kytka:

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Eja 16.06.18 17:54 | "@tlustá bába":https://www.labuznik.cz/profil/tlusta-baba/ podrcený růžový pepř a růžová himálajská sůl :kytka: ( jo, šla jsem pro ten kopr...) Stálo to za to...

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

tlustá bába 16.06.18 15:28 | Jdi pro kopr! :lol: Nemusí ho být mnoho, spíš naopak...

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Korzický salát s rajčaty a ředkvičkami

Eja 16.06.18 15:26 | Pudu pro kopr...nepudu pro kopr...to je dilema :think: :think: :mavam:

Ostrá pomazánka s nivou a vejci

Ostrá pomazánka s nivou a vejci

Zuzka1973 15.06.18 13:44 | Pomazánek není nikdy dost, pochutnali jsme si a jelikož muž chilli nee, tak vyřešeno tak, že já si dala nejen špetku do mé porce, ale ještě "fefe" jako bonus na svůj krajíc, on jen základ - bez chilli... Osobně se přimlouvám chilli nevynechat - i když i bez něj to nebylo špatné, soudě podle toho, jak ten můj pomlaskával ;)

Těstovinový prachobyčejný salát s ředkvičkami od mamky

Těstovinový prachobyčejný salát s ředkvičkami od mamky

Zuzka1973 15.06.18 13:09 | Výborný salát - použila jsem vřetena špaldová a místo mrkve cherry rajčátka... Měkké salámy se u nás moc nejí (spíš vůbec), tak nahrazeno šunkou Zvonařkou a majolky jsem dala jen tak, aby tam byla cítit na chuť, ale víc ne ;) Cibulka ranná "naťová" celá - neb pažitku jsem už tak opidlala, že ji musím nechat vzpamatovat... Uzpůsobeno na dvě porce - tento typ salátů milujeme, klidně i s sebou do krabičky na výlet :)

Banány v alobale

Banány v alobale

Zuzka1973 15.06.18 11:52 | Vynikající dezert! Gril pouze ten vestavěný v troubě... Normálně tepelně upravené banány nemusím... ale tohle je bomba, na hotové "terčíky" z bílého jogurtu se sušenou klikvou, cukr jsem použila ten z kokosových květů... Jen se mi povedlo banán rozpůlit úplně - jsou hrozně slabé, příště na toto koupím banány větší, silnější... A hlavně ta vůně... Tento recept opět potvrdil to, co říkám pořád: v jednoduchosti je krása, na to, aby si člověk pochutnal stačí kolikrát málo... Už se těším, až si díme i na grilu venku... Fotky vloženy "sestupně" - od hotového po ještě syrový stav :kytka:

Česneková pomazánka z Lučiny

Česneková pomazánka z Lučiny

Zuzka1973 15.06.18 10:38 | Jednoduché, rychlé a chuťově dokonalé... Na plátcích čerstvě utržené doma vypěstované okurky - svěží a lehlé osvěžení... Navíc jsem je dělala původně jen pro sebe, abych včera nemusela návštěvě "závidět" jednohubky klasické (snažím se úspěšně bojovat s kily navíc) :D ;) Ale byl velký zájem i o tyto, takže jsem ještě na honem rozdělala další dvě Lučiny (naštěstí jich vždy kupuji více najednou) a šla pro další okurky :D A na ozdobu jsem použila plátky ředkviček. :kytka:

Krůtí žaludky po maďarsku

Krůtí žaludky po maďarsku

ivan14 14.06.18 20:29 | Vegetu kupovanou, nebo doma dělanou? Já jen že do té domácí žádné sr...ky nedávám. Zkus třeba nejdřív myslet, než něco vyplodíš. I když tě to asi bude bolet.

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Zuzka1973 14.06.18 17:23 | Jako rychlovka super - jen té majolky jsem dala podstatně méně... Měla jsem sýry s ementálovou příchutí a s camembertovou od Président - tak jsem rozdělala do dvou mističek... Nastaveno sýrem Duko bez příchuti... Přidala jsem trošku pažitky a navrch narychlo to, co zahrada momentálně nabídla... Potřebovala jsem opravdu na rychlo udělat něco pro návštěvu, stihla jsem to jen tak tak :)

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Zuzka1973 13.06.18 17:26 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - ono to doma naložené má trochu jiné chuťové vlastnosti, než koupené, takže to bylo supr... ;) koupené bych si k tomu nedala :mrgreen: Synova přítelkyně pochází přímo z Křimic (rodiče bydlí přímo u "zelárny"), ale i oni si u nich koupí jen hlávky a nakládají si sami... Ani křimické už není to, co bývalo... :nevim: Ale to domácí, smíchané s trochou křenu, nemělo chybu... :palec: Tyhle placky jsou pohádkově dobré i jen samotné, právě jsem snědla jednu zbylou jen tak :srdce:

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Eja 13.06.18 16:58 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ Dík za vytažení receptu, mám v lednici pytlíček Křimického zelí a mám i malý litinový tálek co se dá na plynový hořák... Jsi mě pobavila, k zelným plackám jako přílohu zelí :potlesk:

Placky ze zelí

Placky ze zelí

Zuzka1973 13.06.18 16:08 | V jednoduchosti je krása zde to platí tisíc násobně… Pekla jsem v troubě na sádlem pomazaném pečicím papíru, sádlem jsem několikrát ještě potřela během pečení z obou stran… Muž si k nim dal škvarky a zaléval pivem, já zelí - máme doma nakládané a zalévala jsem Birellem ;) Mouku jsem použila hladkou celozrnnou. Foto dávám jen pro pořádek, ale mobil opět dost „zmastil“ barvu… :oops: Ale placky super - budou častěji, zelí je dost a umím si je představit i s různými zeleninovými saláty, s křenem nebo jako přílohu k obyčejné zelňačce :kytka:

Krůtí žaludky po maďarsku

Krůtí žaludky po maďarsku

vcacky 13.06.18 12:05 | Proč Vegeta? Celkem dobrý recept podělaný Vegetou. To neumíte bez těch sra... vařit?

Provensálská pomazánka z Lučiny

Provensálská pomazánka z Lučiny

Zuzka1973 13.06.18 09:48 | Měla jsem načaté olivy zelené, ale i s nimi je to moc dobré, určitě vyzkouším i s černými - uloženo k oblíbeným :kytka:

Slané štrůdly

Slané štrůdly

Zuzka1973 12.06.18 09:24 | "@kamilio":https://www.labuznik.cz/profil/kamilio/ - existuje i doma dělaný kečup, kde jablka nenajdete... ;) Ale pravdu máte s Ejou oba: do tohoto receptu si neumím představit ani ten domácí kečup... :D Dělávám totiž podobný závin, jen tedy ne z listového těsta, které mám ráda jen na plněné šátečky nebo kremrole apod. a sem tam na nějaký "experiment" receptu nalezeného na netu (nemusím ho mít ani na štrúdlu, na záviny a štrúdly mám pár jiných, doma dělaných těst ;) ) Na zelný štrúdl dělám těsto zadělávané pivem, plním jen zelím smíchaným na kostičky pokrájeným ovařeným uzeným masem a bohatě to tak stačí, vše další navíc by bylo jen na škodu :kytka:

Banánová pomazánka

Banánová pomazánka

Zuzka1973 12.06.18 09:13 | Dělám si podobnou, nechci tedy dávat podobný recept extra, když tady se dá pod stejným názvem dohledat také... Na jeden banán (cca 100 gramový) dávám 25 g zakysané smetany (raději hustější), opravdu hodně decentně sůl, bílý pepř a pro sebe ještě špetku mletého chilli... Pokud chcete variantu pro děti - dáte jen banán, smetanu a pokud je chuť "jalovější, což dělají nedozrálé banány, které plno lidí konzumuje aniž by je nechali dozrát, tak přidat lžičku medu... Banány doporučuju opravdu dozrálé, pěkně ala dalmatin, voňavé, měkké... Foto dávám, ale kvůli estetickému dojmu foceno s banány vypůjčenými z ošatky určené na dozrávání, zdobeno plody muchovníku... Tak nějak si ten muchovník s banány rozumí, dokonce to bylo dobré i na mé variantě s chilli ;) K původnímu receptu: originál asi nevyzkouším, neb od mala nerada rostlinné máslo (Juno pro mě bývalo trestem, to samé dnes Rama a spol.), ale zkusím s normálním máslem, nebo s Lučinou... to by mi k té pažitce vonělo asi více, než to rostlinné - ale je mi jasné, že zde je to účelově, kvůli dělené stravě...

Výborný pečený králík

Výborný pečený králík

kamilio 11.06.18 22:38 | Doporučuji králíka péct s kačenou. A koření jen základní, žádné uměliny. Tuk z kačeny se nasákne do "suchého" králika a je to mňamka! :)

Slané štrůdly

Slané štrůdly

kamilio 11.06.18 22:32 | Bytostně nesnáším kečup. Je to směs jablek, skořice, hřebíčku a trocha shnilých rajčat. Blbí Američani staví kuchyň na kečupu a javorovém sirupu. Ano, Eja má pravdu! Přirozené chutě se nemají přerážet americkýma hovadinama. :cert:

Slané štrůdly

Slané štrůdly

Eja 11.06.18 20:22 | Pořád jsem se přemlouvala - "mlč" :oops: Ale nemůžu...Kombinace kečup + eidam ( a v tomto případě ještě ev. Niva) mi "rve uši", ale přidat tuto dvojici ke kysanému zelí :roll: :nevim: Copak opravdu neumíme ocenit jednoduché chutě? Závin s kysaným zelím, kouskem uzeného a třeba troškou dušených hub, ty si tam klidně představím...

Pstruh se smetanovou sýrovou omáčkou

Pstruh se smetanovou sýrovou omáčkou

Zuzka1973 11.06.18 15:02 | Čtyři hvězdičky proto, že v ingrediencích je Podravka - copak Češi vážně neumí vařit bez ní a bez Masoxu? Eidam doma nebyl… Nivu jsem tedy nastavila Mozzarellou - smetanu jsem nakonec ni nepotřebovala… Bazalka momentálně není po ruce (nestíhá dorůstat), tak posloužila saturejka… Je pravda, že dodnes jsem se bránila rybám ve spojení se sýry, ale nějak mi ta kombinace zachutnala :andel: :kytka:

ředkvičková pomazánka 2

ředkvičková pomazánka 2

Zuzka1973 11.06.18 09:50 | Eidam moc často nekupuju, ale byl doma „Jihočeský syreček“… na 50 g ředkviček jsem dala celý, jen vidličkou rozmačkaný a majolky stačilo 10 g jen na spojení, ani sůl nebyla potřeba, jen trochu čerstvě umletého pepře… Super snídaně :kytka: Ukládám si a zkusím i z tvrdého sýra, ředkvičky ve spojení se sýry velmi chutnají a ještě jich letos je a bude dost :)

Rybíz na způsob brusinek

Rybíz na způsob brusinek

Zuzka1973 10.06.18 17:23 | Je to vlastně na způsob pečeného čaje - ale po dodržení kombinace koření je to zatím jeden z nejlepších „rybízo-brusinek“. Vítr nám ulomil přes polovinu koruny stromkového rybízu, naštěstí už byl téměř zralý bez zelených kuliček, jen ještě ne úplně všechen rudý… Bylo ho kilo, takže polovina várky… :mavam:

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Uhorkovo-reďkovkový šalát z Južnej Afriky

Zuzka1973 10.06.18 17:15 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ - je skvělý :palec: Rozhodně si ho přes léto dáme častěji - ředkvičky seji na záhon i třikrát za sezonu - kupuji ty celoroční, co jdou dát i do truhlíku v zimě... Okurky se také už pěkně rozjely, i další zelenina a ovoce, takže nastala nejmilejší fáze roku: když chci vařit, vyběhnu na dvůr a zahradu, vrátím se s plným košíkem a za chvilku je vařeno :) :kytka:

Stránka:  « Předchozí 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2379 Další »

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz