monikachayblog 21.5.19 23:43 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Pokud jde o druh tofu, tak v tomhle receptu používám tofu natural (přírodní, neuzené apod.). Někdo používá také tzv. silken tofu, což je ještě jemnější a měkčí tofu.
A kde ho sehnat? Já si tofu v běžných supermarketech nekupuju, tofu mi tam vůbec nechutná. Je takové suché a nakyslé. Bydlím v Praze a kupuju ho v SAPA- taková velká vietnamská tržnice a obchodní centrum v Praze Libuš. Tam ho mají čerstvé a skvělé. Tam je jedno, jaký druh kupuju, nabízejí i nezabalené domácí. Pokud nejste z Prahy, tak bývají v některých městech v asijských obchůdcích čerstvá tofu. Zkuste se pozeptat a prozkoumat ve vašem městě, jestli není jeden takový obchod.
Eja 21.5.19 12:21 | Mohu poprosit - jaké tofu, upřesnit firmu, zdroj...Já nejsem vegetarián, ale maso obecně spíš výjimečně...a s tofu jsem skončila vždycky na tom, že mi prostě nechutná, ale to bude asi o výrobku jako takovém...
jolana 10.5.19 15:39 | Moji mili, dajte mu tam kvietocek, hoc taky malinkaty co len v trave utrhnete aj za mna...abude tu aj to co mal rad..
https://www.youtube.com/watch?v=rXVTH7VPEvQ
svato 9.5.19 09:11 | Bohužiaľ, zažila som ho len na jednom zraze, ale práve minulý mesiac som sa hrabala v jeho receptoch, dúfam, že táto stránka nezmizne :srdce:
tlustá bába 9.5.19 08:08 | Jenže, ti, co jsou tady teď, už ho asi neznají... recepty vkládal spíš na svůj web, tam se můžete pokochat (www.manana.cz), jsou tam i tisíce nádherných fotografií. Ještě připomínám, že napsal kuchařku o mexické kuchyni (jako Zdeněk Uher), ve své době byla ojedinělá!
Zuzka1973 5.5.19 09:47 | Sýr - gouda 45 %
majolka v poměru 5 g majolky na 50 g sýra, sice to chtělo pořádně rozetřít, ale konzistence goudy to dovoluje.
Česnek jsem dala cca 5 stroužek na to množství uvedeno výše.
Přidala jsem 15 g vlašských ořechů, které jsem opražila nasucho - jinak mi je moje alergie nedovolí sníst, něž pražené nebo jinak tepelně opracované.
S žitným chlebem to bylo výborné, připravila jsem večer předem a nedávala do lednice.
casino 21.4.19 09:28 | "@georgehradec":https://www.labuznik.cz/profil/georgehradec/
No, jestli máte doma aj oves (pokud se nejedná o vločky), tak zkuste a dejte vědět - rcp se mi taky líbí :)
***
Líbí, tedy až na maso prudce osmahnuté, navíc na cibuli - není to nezbytné, že
Zuzka1973 19.4.19 18:19 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - Děkuji moc :kytka:
Tenhle prostě vede :palec: Je moc dobrý, není suchý, už jsem si i konečně upravila poměr surovin na naši formu, ta původní dávka je strašně velká :) :mavam:
EDIT - JEN KOUKÁM, ŽE zbytek loňských ubrousků způsobil, že je to přes kopírák z loňska :mrgreen: :D
*Příspěvek upraven 19.04.19 v 18:20*
Eja 19.4.19 18:16 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ Krásné svátky přeji :mavam: :kytka: beran je krásný jako každý rok :potlesk:
Romana Rubášová 27.3.19 18:07 | Dobrý den, tak já si myslím, že se recept nezhroutí, když ho upravíte podle sebe. rozhodně je to zajímavá připomínka. Já jsem tento recept dělala i s uzeným masem a bylo to dobré. Sýry mi v tomto těstě chutnají výraznější a bylinky jsem tam dala, ale klidně jich mohlo být více. Takže vyzkoušejte a budu ráda, když napíšete jak se Vám to povedlo a jak chutnalo. Děkuji Romana
Eja 27.3.19 08:12 | "@dag":https://www.labuznik.cz/profil/dag/ Já si myslím, že by se nezhroutil - pokud by se to s vejci a uzeným nepřehnalo...rozhodně dobrá inspirace :kytka:
Ubrala bych možná parmazán na půlku množství...a pokud bys chtěla méně výraznou sýrovou chuť tak možná místo čedaru goudu...
Ale rozhodně to upeču...s těmi vejci a uzeným... :hug:
dag 26.3.19 14:36 | několik let hledám recept na slaný vysoký koláč, který na Velikonoce pravidelně pekla maminka mého kolegy, stařičká profesorka, původem Ruska
Tento recept, tedy lépe řečeno, těsto tohoto receptu mně ho připomíná, ale je tam příliš mnoho sýra a nejsou v těstě zamicháná vajíčka vařená na tvrdo, kousky uzeného, nebo šunky a něco prvních jarních zelených bylinek.
Myslíte, že přidáním velikonočních ingrediencí a ubrání sýra, by se recept nezhroutil,
Lapolda 23.3.19 15:34 | Cukerný sirup přidávejte až po maceraci jinak to přes papírový filtr nedostanete. Po scezení a přidání sirupu nechte nějakou dobu uležet ať se chutě spojí. A foto přispivatele receptu je originál, ne domácí výroba...
Ještě bych doporučil nechat ho stát a pak vycucnout hadičkou a spodek nechat aby byl likér co nejčistší.
*Příspěvek upraven 23.03.19 v 15:35*
casino 20.3.19 00:16 | Rumem se nic nepokazí a když ještě uvaříte na cibulovém základě, pak leccos zvíte :palec:
"@Labužník jandule02":https://www.labuznik.cz/profil/labuznik-jandule02/
Jj, máte recht, odpeckovat :potlesk:
Ale asi jste ještě nemusela zrazu loupat 2q trnek, že :mavam: :zed:
(čert mi byl tu sušírnu dlužen :cert: :)
Lyduska 14.3.19 13:43 | Ukladám si "sem":https://www.thespruceeats.com/potato-leek-soup-with-bacon-3059786 a pre seba.
*Příspěvek upraven 14.03.19 v 13:59*
Romana Rubášová 13.3.19 13:02 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Děkuji za Váš příspěvek, dám si již pozor,abych sem nedávala recepty, které již mám jinde.
Eja 12.3.19 17:32 | Ne úplně chápu důvod "přesypávání" receptů z jednoho webu na jiný - jistě, není to nic proti ničemu, jsou to Tvoje recepty a Tvoje fotky...Jo, taky jsem několik svých receptů z Labu dala na TOPky, ale házet je tam lopatou by mi nenapadlo.
Ano, Labužník byl svého času unikátní, ale to už je nějaký rok zpět...škoda. Nezbylo z něj skoro nic :,( Byl převálcován weby s jinou filosofií...včetně TOPek.
Já sem chodím ze sentimentu :think: Ale když chci něco fakt dobrého tak "Hrnec v hlavě" "Nuselská kuchta uvádí" a další...
Eja 12.3.19 10:35 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ RubyRom se přesunula z TOPek sem, aspoň pár nových receptů...tak nerejpej :mrgreen: :kytka:
Putin 11.3.19 09:40 | Nechci rejpat, ale francouzské toasty se dělají výhradně na sladko, tohle je klasický chléb ve vajíčku s tím, že je z toastového chleba místo obyčejného.
svato 8.3.19 13:38 | babička robievala so slivkovým lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou, dlhé roky som ich nerobila, ale tak sa zdá, že budem musieť znova začať (vnúčatá)
Zuzka1973 24.2.19 17:48 | Vynikající! :kytka: :palec:
Jen jsem výjimečně četla i postup... Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo... ;)
U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat... jen "rozplývat" (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není "připálenina" - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat.
Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez... Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje ;)
Normálně nemám ráda "mastné", ale dobře upravený bůček patří k mým občasným "hříškům" (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale...) :srdce:
daduuja 21.2.19 17:30 | Casino a Ejo, zdravím :-) Nejsou to kouzla, jen nápad, když jsme dodělali plovoucí podlahu a zbyly odřezky lamel a šikovné manželovy ruce :-)
Eja 18.2.19 19:34 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ stavím tady formu na biskupský chlebíček na hranu, kdyby se tak podepřela tak by to teoreticky šlo :think: jenže podle řezu je to stavěné ODSPODU :nevim:
Danda je kouzelnice, to se ví...ale že až tak :roll:
casino 18.2.19 11:28 | daduuja:
Zajisté nejen MAKRONKY by rády seznaly jakým že, dost možná rafinovaným, způsobem jde z komponent takřka tekutých vybudovati takovouto sedlovou střechu, již lze na fotečce popatřiti, he? 8o :mavam:
Zuzka1973 15.2.19 15:08 | Sice byla "divočina" to pak smažit - strouhanka na tom se trhala i přes velmi opatrné zacházení, ale i tak plný počet hvězdiček, neboť to bylo chuťově úžasné...
Naloženo skopové z našeho rodinného chovu, smaženo na směsi ztuženého škvařeného loje a vepřového sádla, olej mi přišel dost barbarský ;)
Zázvor jsem tedy nastrouhala do marinády čerstvý a ocet doma naložený - jablečný.
Naloženo jsem měla déle, cca necelé dva dny. Mělo být totiž původně včera, ale byla změna jídelníčku ;) :)
Na nepřilnavé pánvi (porce pro mě) to šlo o kapku lépe smažit, viz fotky.
Míchaná vajíčka z tofu
monikachayblog 21.5.19 23:43 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Pokud jde o druh tofu, tak v tomhle receptu používám tofu natural (přírodní, neuzené apod.). Někdo používá také tzv. silken tofu, což je ještě jemnější a měkčí tofu. A kde ho sehnat? Já si tofu v běžných supermarketech nekupuju, tofu mi tam vůbec nechutná. Je takové suché a nakyslé. Bydlím v Praze a kupuju ho v SAPA- taková velká vietnamská tržnice a obchodní centrum v Praze Libuš. Tam ho mají čerstvé a skvělé. Tam je jedno, jaký druh kupuju, nabízejí i nezabalené domácí. Pokud nejste z Prahy, tak bývají v některých městech v asijských obchůdcích čerstvá tofu. Zkuste se pozeptat a prozkoumat ve vašem městě, jestli není jeden takový obchod.
Míchaná vajíčka z tofu
Eja 21.5.19 12:21 | Mohu poprosit - jaké tofu, upřesnit firmu, zdroj...Já nejsem vegetarián, ale maso obecně spíš výjimečně...a s tofu jsem skončila vždycky na tom, že mi prostě nechutná, ale to bude asi o výrobku jako takovém...
manana
Cuso 16.5.19 16:43 | Velmi smutne
manana
daduuja 10.5.19 19:58 | "@jolana":https://www.labuznik.cz/profil/jolana/ https://www.youtube.com/watch?v=1_BfXQNEBYs&fbclid=IwAR2K-mDazKNiFtG0it0UNxuGIL012VzRWCs419Gfn3o6JvpVNA_4Zd5zG7A https://www.youtube.com/watch?v=Kn4kJ3h9zNY&t=20s&fbclid=IwAR1S0la-wPaZlHiVkXnzQGHmbZRIU1SkG2iy7UAS8swEYqx4pSG1U1y7xY0 *Příspěvek upraven 10.05.19 v 20:00*
manana
jolana 10.5.19 15:39 | Moji mili, dajte mu tam kvietocek, hoc taky malinkaty co len v trave utrhnete aj za mna...abude tu aj to co mal rad.. https://www.youtube.com/watch?v=rXVTH7VPEvQ
manana
Putin 10.5.19 08:40 | Je to snadné, byl jeden z lidí o kterých říkám, že jsem rád, že jsem je v životě potkal. :mavam:
manana
Zuzka1973 9.5.19 19:33 | Snad se tam nahoře máš dobře a alespoň touto cestou ti děkuji za všechny tvoje recepty ať zde, nebo na tvém webu :srdce:
manana
Eja 9.5.19 19:22 | Maňánku, dej si tam nahoře na obláčku pořádného panáka whisky, budeš nám chybět :srdce:
manana
svato 9.5.19 09:11 | Bohužiaľ, zažila som ho len na jednom zraze, ale práve minulý mesiac som sa hrabala v jeho receptoch, dúfam, že táto stránka nezmizne :srdce:
manana
tlustá bába 9.5.19 08:08 | Jenže, ti, co jsou tady teď, už ho asi neznají... recepty vkládal spíš na svůj web, tam se můžete pokochat (www.manana.cz), jsou tam i tisíce nádherných fotografií. Ještě připomínám, že napsal kuchařku o mexické kuchyni (jako Zdeněk Uher), ve své době byla ojedinělá!
Bramborové lokše - pekáče (starodavny pokrm)
Zuzka1973 5.5.19 12:57 | Místo povidel "rajčata alá fíky" - pochutnali jsme si parádně :)
Smažená niva po anglicku
mamula 5.5.19 11:24 | Pupku netoulej se a vrať se nám ju.asi bych nebyla sama koho bys potěšil, pozdravuj osceolu. Mamula :)
Famózní česneková pomazánka
Zuzka1973 5.5.19 09:47 | Sýr - gouda 45 % majolka v poměru 5 g majolky na 50 g sýra, sice to chtělo pořádně rozetřít, ale konzistence goudy to dovoluje. Česnek jsem dala cca 5 stroužek na to množství uvedeno výše. Přidala jsem 15 g vlašských ořechů, které jsem opražila nasucho - jinak mi je moje alergie nedovolí sníst, něž pražené nebo jinak tepelně opracované. S žitným chlebem to bylo výborné, připravila jsem večer předem a nedávala do lednice.
Nejrychlejší ořechová bábovka
Wolfg 3.5.19 08:40 | V jednoduchosti se skrývá genialita. Bezvadnej recept!
Zálivky na zeleninové saláty
georgehradec 26.4.19 15:05 | Začínám koprovou a musím si to pochválit. Vyšlo to. Pro další inspiraci dobré. :D
Nakládaný romadur
Houska68 24.4.19 12:16 | :potlesk:Použila jsem uzenou papriku a cibuli dala půl na půl s červenou. *Příspěvek upraven 24.04.19 v 12:25*
Nejrychlejší ořechová bábovka
svato 22.4.19 18:59 | Rýchly a chutný recept, miesto oleja som dala rozpustené maslo, nebolo to vôbec mastné a všetkým chutilo :mavam:
Něco jako guláš (málo masa-přesto trochu)
casino 21.4.19 09:28 | "@georgehradec":https://www.labuznik.cz/profil/georgehradec/ No, jestli máte doma aj oves (pokud se nejedná o vločky), tak zkuste a dejte vědět - rcp se mi taky líbí :) *** Líbí, tedy až na maso prudce osmahnuté, navíc na cibuli - není to nezbytné, že
Beranek s vajecnym konakem
Zuzka1973 19.4.19 18:19 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - Děkuji moc :kytka: Tenhle prostě vede :palec: Je moc dobrý, není suchý, už jsem si i konečně upravila poměr surovin na naši formu, ta původní dávka je strašně velká :) :mavam: EDIT - JEN KOUKÁM, ŽE zbytek loňských ubrousků způsobil, že je to přes kopírák z loňska :mrgreen: :D *Příspěvek upraven 19.04.19 v 18:20*
Beranek s vajecnym konakem
Eja 19.4.19 18:16 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ Krásné svátky přeji :mavam: :kytka: beran je krásný jako každý rok :potlesk:
Velikonoční nádivka s kopřivami
Zuzka1973 19.4.19 18:14 | Nesmí chybět :)
Něco jako guláš (málo masa-přesto trochu)
Eja 17.4.19 08:27 | "@georgehradec":https://www.labuznik.cz/profil/georgehradec/ recepty od Milana nikdy nezklamaly, já bych do toho šla...
Něco jako guláš (málo masa-přesto trochu)
georgehradec 15.4.19 09:18 | Mám doma hovězí pupek, co kdybych to zkusil? :nevim:
Variace na moravského vrabce
Putin 4.4.19 08:22 | ještě odkaz na ""moravského vrabce" po mexicku.":http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=57&t=884
Lilky po Italsku
Lyduska 29.3.19 20:06 | "Pasta alla norma":https://www.youtube.com/watch?v=F-sYfYMsVrI
Slaný sýrový mazanec
Romana Rubášová 27.3.19 18:07 | Dobrý den, tak já si myslím, že se recept nezhroutí, když ho upravíte podle sebe. rozhodně je to zajímavá připomínka. Já jsem tento recept dělala i s uzeným masem a bylo to dobré. Sýry mi v tomto těstě chutnají výraznější a bylinky jsem tam dala, ale klidně jich mohlo být více. Takže vyzkoušejte a budu ráda, když napíšete jak se Vám to povedlo a jak chutnalo. Děkuji Romana
Slaný sýrový mazanec
Eja 27.3.19 08:12 | "@dag":https://www.labuznik.cz/profil/dag/ Já si myslím, že by se nezhroutil - pokud by se to s vejci a uzeným nepřehnalo...rozhodně dobrá inspirace :kytka: Ubrala bych možná parmazán na půlku množství...a pokud bys chtěla méně výraznou sýrovou chuť tak možná místo čedaru goudu... Ale rozhodně to upeču...s těmi vejci a uzeným... :hug:
Slaný sýrový mazanec
dag 26.3.19 14:36 | několik let hledám recept na slaný vysoký koláč, který na Velikonoce pravidelně pekla maminka mého kolegy, stařičká profesorka, původem Ruska Tento recept, tedy lépe řečeno, těsto tohoto receptu mně ho připomíná, ale je tam příliš mnoho sýra a nejsou v těstě zamicháná vajíčka vařená na tvrdo, kousky uzeného, nebo šunky a něco prvních jarních zelených bylinek. Myslíte, že přidáním velikonočních ingrediencí a ubrání sýra, by se recept nezhroutil,
Banánový likér
Lapolda 23.3.19 15:34 | Cukerný sirup přidávejte až po maceraci jinak to přes papírový filtr nedostanete. Po scezení a přidání sirupu nechte nějakou dobu uležet ať se chutě spojí. A foto přispivatele receptu je originál, ne domácí výroba... Ještě bych doporučil nechat ho stát a pak vycucnout hadičkou a spodek nechat aby byl likér co nejčistší. *Příspěvek upraven 23.03.19 v 15:35*
Nejrychlejší ořechová bábovka
birkana 21.3.19 10:29 | Edit: příspěvek se již zobrazil ve správné rubrice :palec: . 8o *Příspěvek upraven 22.03.19 v 06:45*
Krkovice s povidlovou omáčkou
casino 20.3.19 00:16 | Rumem se nic nepokazí a když ještě uvaříte na cibulovém základě, pak leccos zvíte :palec: "@Labužník jandule02":https://www.labuznik.cz/profil/labuznik-jandule02/ Jj, máte recht, odpeckovat :potlesk: Ale asi jste ještě nemusela zrazu loupat 2q trnek, že :mavam: :zed: (čert mi byl tu sušírnu dlužen :cert: :)
Krkovice s povidlovou omáčkou
georgehradec 19.3.19 12:47 | :mavam: Bylo to dobréééééééé!
Slaný sýrový mazanec
Eja 18.3.19 20:46 | To se mi moc líbí, Zkusila bych možná i minimazanečky ve formách na muffiny... :kytka:
Syrové scones podľa Helen
Lyduska 14.3.19 14:24 | Ukladám "tu":https://www.itv.com/news/anglia/2016-03-04/recipe-mary-berrys-cheese-and-garlic-tear-and-share-scones/ *Příspěvek upraven 14.03.19 v 14:26*
Syrové scones podľa Helen
Lyduska 14.3.19 13:43 | Ukladám si "sem":https://www.thespruceeats.com/potato-leek-soup-with-bacon-3059786 a pre seba. *Příspěvek upraven 14.03.19 v 13:59*
Sýrovo-žloutková polévka
Romana Rubášová 13.3.19 13:02 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Děkuji za Váš příspěvek, dám si již pozor,abych sem nedávala recepty, které již mám jinde.
Expres katův šleh
Eja 12.3.19 18:55 | Ha, zas nějaká novinka :zed: Danda uvaří a vloží foto a u receptu to není :pocitac:
Sýrovo-žloutková polévka
Eja 12.3.19 17:32 | Ne úplně chápu důvod "přesypávání" receptů z jednoho webu na jiný - jistě, není to nic proti ničemu, jsou to Tvoje recepty a Tvoje fotky...Jo, taky jsem několik svých receptů z Labu dala na TOPky, ale házet je tam lopatou by mi nenapadlo. Ano, Labužník byl svého času unikátní, ale to už je nějaký rok zpět...škoda. Nezbylo z něj skoro nic :,( Byl převálcován weby s jinou filosofií...včetně TOPek. Já sem chodím ze sentimentu :think: Ale když chci něco fakt dobrého tak "Hrnec v hlavě" "Nuselská kuchta uvádí" a další...
Srdíčkový guláš
Eja 12.3.19 17:05 | Admini moc nefungují a recept bez nich smazat nelze - ale lze přepsat jiným receptem... :mavam:
Francouzské tousty
Eja 12.3.19 10:35 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ RubyRom se přesunula z TOPek sem, aspoň pár nových receptů...tak nerejpej :mrgreen: :kytka:
Francouzské tousty
Putin 11.3.19 09:40 | Nechci rejpat, ale francouzské toasty se dělají výhradně na sladko, tohle je klasický chléb ve vajíčku s tím, že je z toastového chleba místo obyčejného.
Dřívější maminčiné báleše
svato 8.3.19 13:38 | babička robievala so slivkovým lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou, dlhé roky som ich nerobila, ale tak sa zdá, že budem musieť znova začať (vnúčatá)
Nádivka do kuřete
dag 27.2.19 16:04 | Také ji dělám programově větší množství a peču kolem masa
Nádivka do kuřete
dag 27.2.19 16:01 | já vlhčím nakrájené houstičky okořeněným bujonem
Medový bůček
Zuzka1973 24.2.19 17:48 | Vynikající! :kytka: :palec: Jen jsem výjimečně četla i postup... Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo... ;) U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat... jen "rozplývat" (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není "připálenina" - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat. Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez... Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje ;) Normálně nemám ráda "mastné", ale dobře upravený bůček patří k mým občasným "hříškům" (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale...) :srdce:
Tvarohový nepečený dort
Eja 21.2.19 19:31 | "@daduuja":https://www.labuznik.cz/profil/daduuja/ :potlesk:
Tvarohový nepečený dort
daduuja 21.2.19 17:30 | Casino a Ejo, zdravím :-) Nejsou to kouzla, jen nápad, když jsme dodělali plovoucí podlahu a zbyly odřezky lamel a šikovné manželovy ruce :-)
Tvarohový nepečený dort
Eja 18.2.19 19:34 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ stavím tady formu na biskupský chlebíček na hranu, kdyby se tak podepřela tak by to teoreticky šlo :think: jenže podle řezu je to stavěné ODSPODU :nevim: Danda je kouzelnice, to se ví...ale že až tak :roll:
Tvarohový nepečený dort
casino 18.2.19 11:28 | daduuja: Zajisté nejen MAKRONKY by rády seznaly jakým že, dost možná rafinovaným, způsobem jde z komponent takřka tekutých vybudovati takovouto sedlovou střechu, již lze na fotečce popatřiti, he? 8o :mavam:
Řízečky ze skopového masíčka
Zuzka1973 15.2.19 15:08 | Sice byla "divočina" to pak smažit - strouhanka na tom se trhala i přes velmi opatrné zacházení, ale i tak plný počet hvězdiček, neboť to bylo chuťově úžasné... Naloženo skopové z našeho rodinného chovu, smaženo na směsi ztuženého škvařeného loje a vepřového sádla, olej mi přišel dost barbarský ;) Zázvor jsem tedy nastrouhala do marinády čerstvý a ocet doma naložený - jablečný. Naloženo jsem měla déle, cca necelé dva dny. Mělo být totiž původně včera, ale byla změna jídelníčku ;) :) Na nepřilnavé pánvi (porce pro mě) to šlo o kapku lépe smažit, viz fotky.