Ceviche z hřebenatek (snadné)

Ceviche z hřebenatek (snadné)

van.Thomas 1.1.20 18:44 | Rozumím tomu dobře, že se ty hřebenatky jedí syrové?? 8o

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

birkana 29.12.19 18:33 | "@Rafaelhamza":https://www.labuznik.cz/profil/rafaelhamza/, víš vůbec, co je to boršč? Žádnej vejplach, voda z nádobí. Poctivá sytá polévka, chytrolíne :cert:. P. S. Nech se přebalit :mavam: :jazyk:.

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

Rafaelhamza 22.12.19 11:10 | "@esmeralda":https://www.labuznik.cz/profil/esmeralda/ to je polevka ty pako. 50g masa v polevce na osobu je sakra dost.

Plněné ořechové rohlíčky od Blanky z Velvar

Plněné ořechové rohlíčky od Blanky z Velvar

Zuzu 19.12.19 10:39 | Vytahuji na světlo, letos prvně, jsou moc dobré.

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

georgehradec 18.12.19 06:47 | :dance: Koukám a vidim, že už je to deset let od první mé realizace a furt to můžu opakovat. Běhen povánočního veselí bude repeté. :dance:

Kanárský guláš

Kanárský guláš

svato 15.12.19 18:45 | Tiež som najprv zareagovala na názov a pomyslela na Bóbika...

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

exczech 13.12.19 16:24 | Mam sice ramekiny, ale pouzivam aluminijove formicky ktere jsou k dostani na Amazon.com

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

exczech 13.12.19 16:21 | Molten Chocolate Cakes © Lucy Schaeffer Molten Chocolate Cakes CONTRIBUTED BY JEAN-GEORGES VONGERICHTEN ACTIVE: 20 MIN TOTAL TIME: 35 MIN SERVINGS: MAKES FOUR 6-OUNCE CAKES FAST STAFF-FAVORITE It seems as though every restaurant in America offers a version of this amazing cake created by master chef Jean-Georges Vongerichten. But his supremely rich and chocolaty original is in a class by itself. slideshow Beautiful Desserts RELATED RECIPES Fast Chocolate Desserts Jean-Georges Vongerichten 1 stick (4 ounces) unsalted butter 6 ounces bittersweet chocolate, preferably Valrhona 2 eggs 2 egg yolks 1/4 cup sugar Pinch of salt 2 tablespoons all-purpose flour Preheat the oven to 450°. Butter and lightly flour four 6-ounce ramekins. Tap out the excess flour. Set the ramekins on a baking sheet. In a double boiler, over simmering water, melt the butter with the chocolate. In a medium bowl, beat the eggs with the egg yolks, sugar and salt at high speed until thickened and pale. Whisk the chocolate until smooth. Quickly fold it into the egg mixture along with the flour. Spoon the batter into the prepared ramekins and bake for 12 minutes, or until the sides of the cakes are firm but the centers are soft. Let the cakes cool in the ramekins for 1 minute, then cover each with an inverted dessert plate. Carefully turn each one over, let stand for 10 seconds and then unmold. Serve immediately. MAKE AHEAD The batter can be refrigerated for several hours; bring to room temperature before baking. Toto je originalni recept od vynalezce toho desertu. Neprekladam to, nebot ten recept co tady byl uveden je dostatecny. Ale pokud by mel nekdo zajem, tak me nechte vedet a ja to prelozim :cert:

Jednoduché osvědčené zázvorky

Jednoduché osvědčené zázvorky

babamaja 8.12.19 22:42 | Moje maminka je dělala den dopředu, tak jsem je udělala večer a ráno pekla. Dala jsem je do šlehače a dobre rozšlehala. Vejce s cukrek a mouku jsem nechala v pokojové teplotě. Cukrářské kvasnice jsem dlouho scháněla, na konec stačilo zajit do drogerie Teta vydrží několik let. Zázvorky jsou vynikající a dobře usklaněné vydrží dlouho. Děkuji za recept!!! Člověk se pořát učí.

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Zuzka1973 28.11.19 11:27 | Nelze vymazat uvaření - nechtěně jsem vložila k jinému receptu… No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam: Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a troška česneku…) Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré :) Bez toho trojobalu… to mi přijde zbytečné a asi v tomto případě i ku škodě věci ;) Ale proti gustu... nám chutnaly takto... :kytka:

Krkovička se směsí na černém pivu

Krkovička se směsí na černém pivu

georgehradec 24.11.19 11:58 | Dnes hotovo a spokojenost! :mavam:

Krkovička se směsí na černém pivu

Krkovička se směsí na černém pivu

georgehradec 23.11.19 12:32 | Tak zítra bude repeté. A už dnes můžu hodnotit pozitivně a s plným počtem *. :mavam:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

casino 17.11.19 18:42 | Dotaz OT Nebývala zde možnost "před .{color:red}" přidáním příspěvku tento napřed popatřit? *Příspěvek upraven 17.11.19 v 18:45*

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

casino 17.11.19 18:21 | No, asi překlep :) či autor testuje, zda tu vůbec ještě někdo čte recepty, že :mrgreen:

Vepřové na kmíně

Vepřové na kmíně

Zuzka1973 16.11.19 14:14 | Bez papiňáku, na sádle, vývar z kostí z použitého masa (uvařený večer předem). S bramborovým knedlíkem z brambor a hladké špaldové mouky, bez vejce.

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

Zuzka1973 14.11.19 14:54 | Na přepuštěném másle - je to výborné! Tuňák od Kaiser, s chilli...

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Zuzka1973 11.11.19 17:31 | Hledala jsem recept, který by šel použít jen na porcovanou husu.. Jednoduché, moc dobré... Děláno jen z husích stehen, na celou husu si sami ve dvou netroufneme ;) K hotovým zelí a lokše zásadně bez vajec... pouze brambory a mouka... Estétům se předem omlouvám, že moje porce na fotce je už vykostěná... snad to přežijete ;)

Pikantní divočák s bramboráčky

Pikantní divočák s bramboráčky

3jirka 10.11.19 09:17 | Tenhle recept s různými obměnami a přílohami děláme často a máme ho velmi rádi!!Je to výborný a jednoduchý pokrm! :)

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Eja 9.11.19 15:11 | 300 g cukru a půl kila mouky na kilo nebohého telecího krčku :roll:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

amylon 8.11.19 22:17 | Napočítala jsem 6,5 kilo zeleniny, v tom se asi půl kila mouky ztratí. Takto se vaří v restauracích? Moc jsem to nepochopila.

Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Zuzka1973 8.11.19 18:26 | Opět zahřála... takto nejjednodušší je nejlepší... Špetka chilli neuškodila, naopak... :kytka:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

casino 8.11.19 18:09 | No, předpokládejme, že "Mouka 0,5 kg .{color:red}" je překlep že :roll: Ale i tak, při množství surovin na 1kg masa, to vypadá jako krmě pro napraveného vegetariána :mrgreen:

Pikantní těstoviny s dýní

Pikantní těstoviny s dýní

Zuzka1973 8.11.19 13:31 | Bez téhle dobroty se podzim neobejde :) Těstoviny: semolinové penne, místo oliváče (na který mám alergii) použito přepuštěné máslo, zbytek vše z domácích zdrojů... Jen tedy... skleroza je věc... doma ani kousek tvrdého sýra... Ale i tak super ;)

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

georgehradec 8.11.19 09:58 | Pro velký úspěch bude dneska repeté a doplním žampiony. :mavam:

Lokše s mákem

Lokše s mákem

Zuzka1973 6.11.19 18:16 | Dnes špaldová hladká mouka, pro muže na slano, jen sádlo... Pro sebe s medem a mákem :)

Brambory s tvarůžkama

Brambory s tvarůžkama

Zuzka1973 6.11.19 12:28 | Na radu v předešlém uvaření jsem zvýšila gramáž některých věcí... Celkově tedy na jednu porci 250 g brambor (vařila jsem ve slupce), 100 g tvarůžků, 15 g česneku (3 stroužky) a cibule 50 g. Olej mi k tomuto pokrmu přijde nevhodný, dala jsem lžičku přepuštěného másla. Výborné, jednoduché :) *Příspěvek upraven 06.11.19 v 12:28*

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Zuzka1973 5.11.19 18:00 | Bez Masoxu, bez Podravky... tyto věci nepoužívám, jen zbytečně přebíjí přirozenou chuť všeho... Cibuli jsem předem nechala zesklovatět na přepuštěném másle, k tomu přidala mrkev, kmín - na to pak špaldovo - žitný kváskový chléb rozkrájený a namočený do vývaru (kuřecí) + předem namočené sušené houby. Přidala jsem strouhaný brambor a nakonec teprve přidala mléko s rozšlehaným vejcem (smetanu jsem neměla doma). Výborná večeře v dnešní podzimní den :)

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

svato 4.11.19 19:07 | Iný kraj, iný mrav, moja krstná bola z Liptova a naučila ma robiť bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

jolana 2.11.19 22:15 | Ona musi, proste musi... k tomu si vezme lekara ako obranny stit, daku diagnozu ako sip a otravi ho este mojou urazenou jesitnostou.. :mrgreen: Na rovinu?!Je to patlanina! Žába na prameni.

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Zuzka1973 2.11.19 16:55 | "@jolana":https://www.labuznik.cz/profil/jolana/ - mně je úplně jedno, co by se mnou kdo udělal - já jen vím, co se mnou poslední dobou dělá bílá mouka... Takže víc věřím lékařům než uražené ješitnosti... Ono není zase tak jednoduché si vše předělávat na celozrnné typy mouky, které jediné mi nevadí... A hnědá barva mi nevadí, ono stejně ve finále vše, co sníme, zhnědne ;)

Jogurtovy makovec

Jogurtovy makovec

Zuzka1973 2.11.19 16:47 | Dnes mouka žitná celozrnná a cukr třtinový 100 g. Džem domácí, z bezinek...

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

jolana 2.11.19 13:51 | Pirohy zo spaldovej muky, s plnkou len cista bryndza, kapnute prepustenym maslom,,,bryndza sama o sebe je akoby sucha a drsna na jazyku, ked sa pirohy uvaria v plnke splasne a rozpusti sa cize je tam nic, a cesto hnede, chut spaldovej muky je ina,,,to nie su pirohy,,,nechci vediet co by stebou urobili u nas na vychode, kde su pirohy zakladne jedlo priam posvatne..a neodpovidej mi, nechaj to tak!... *Příspěvek upraven 02.11.19 v 13:52*

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Zuzka1973 2.11.19 11:31 | Mouku jsem dala špaldovou hladkou, plnila jsem pouze bryndzou (bez brambor) a kápla jen přepuštěným máslem (neměla jsem chuť na maso, ale těším se časem i na verzi se slaninou, tu měl muž a moc si pochutnal :) Je to výborné :) :srdce: :kytka:

Chléb ve vejci

Chléb ve vejci

Zuzka1973 29.10.19 17:33 | Vždy si pochutnáme... dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření...

Španělský ptáček podle babiček

Španělský ptáček podle babiček

daduuja 29.10.19 15:50 | "@pro.gress":https://www.labuznik.cz/profil/progress/ Zátka začal vyrábět francouzskou hořčici v roce 1882, Rettigová v receptech používá přímo dijonskou hořčici. Nevím, kde je problém, ono se kdysi taky obchodovalo :-)

Sýrová omeleta 2

Sýrová omeleta 2

Zuzka1973 29.10.19 11:33 | Dělám často :) Opět výborná snídaně...

Španělský ptáček podle babiček

Španělský ptáček podle babiček

pro.gress 28.10.19 17:30 | Už vidím mojí babičku, jak zná francouzskou dijonskou hořčici. Zbytečný experiment.

Jednoduché medové kuře

Jednoduché medové kuře

Zuzka1973 27.10.19 18:55 | Výborná věc! Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :) Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda... I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Kuře ála bažant

Kuře ála bažant

Zuzka1973 26.10.19 18:51 | Opět super, jen tedy opět heru ani omylem ;) Pouze přepuštěné máslo a kapka vývaru na podlití. Výpek není na talíři moc vidět, ale je tam a je vždy výborný - pro muže cedím, pro sebe i s těmi kuličkami pepře, miluju jak křupou :)

Jablečné noky

Jablečné noky

Lyduska 26.10.19 08:22 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, recept je tu aj pod názvom "jablkové knedlíky":https://www.labuznik.cz/recept/jablkove-knedliky/ a podľa toho receptu som ich dávnejšie robila aj ja. Sú skutočne výborné a zároveň jednoduché na prípravu. *Příspěvek upraven 26.10.19 v 08:23*

Jablečné noky

Jablečné noky

Zuzka1973 25.10.19 14:01 | Dělám docela často... Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou krupičkou. Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji :) Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou, pokápla jsem i lžičkou medu :)

houbové karbanátky z ovesných vloček

houbové karbanátky z ovesných vloček

Zuzka1973 24.10.19 15:05 | Nedávala jsem tam to koření... Měla jsem aromatické houby (hnojníky a píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť... Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným máslem.

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Zuzka1973 23.10.19 14:49 | Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně... No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen 100 g na jedno vejce a lžíci vody. Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru s knedlíčky a druhá půlka do sušičky. Mouka celozrnná hladká špaldová. Dělala jsem na strojku... moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako je válení, bohatě jim stačilo hnětení :D ;)

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

Lyduska 23.10.19 14:00 | "@monikachayblog":https://www.labuznik.cz/profil/monikachayblog/, dakujem pekne.

Haše

Haše

Zuzka1973 22.10.19 18:51 | Z vařeného slepičího masa, hovězí moc nejíme... housky přimleté špaldové. Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku...

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

monikachayblog 21.10.19 20:03 | Dobrý den, Použila jsem balení sušeného droždí 7 g :)

Slepice na paprice

Slepice na paprice

Zuzka1973 20.10.19 18:33 | Slepice opět naše, domácí... Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar. Mouka špaldová.

Vojenský guláš

Vojenský guláš

georgehradec 15.10.19 15:45 | Dělám podobně a chválím. Cibule je základ! A nebojím se tmavé, ne černé. Cibule dělá divy! :mavam:

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

Lyduska 13.10.19 08:01 | Koľko gramov má v tomto prípade jedno balenie sušeného droždia?

papriky plněné masem s krupkami a houbami

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Zuzka1973 9.10.19 10:47 | Velmi dobré! Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky, žampiony, křemenáč). Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně :)

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 2389 Další »

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz