Hot dog z Hané

Hot dog z Hané

Eja 30.09.18 08:21 | :potlesk: jsi velký experimentátor...fotky jsou hezké, což o to, ale hezké není to co je na nich :roll: škoda tvarůžků...podle mne to nemůže fungovat, představa teplého nekřupavého rohlíku s polotekutou náplní... :hug:

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Lyduska 24.09.18 09:55 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, mohlo to byt toto? https://www.labuznik.cz/recept/provensalska-rajska-jablicka-s-vejci/ To je vyborne. *Příspěvek upraven 24.09.18 v 09:59*

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Menemen – turecké snídaňové jídlo

daduuja 22.09.18 22:58 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ byloto toto? :-) - https://www.labuznik.cz/recept/saksuka-nablia/ Tak už vidím, že nebylo :-) *Příspěvek upraven 22.09.18 v 22:59*

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

Lyduska 22.09.18 11:32 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, ďakujem pekne. Nikdy som kukuričný chlieb zatiaľ neskúšala, ale mám chuť vyskúšať. Zatiaľ som len raz robila dalamánky s kukuričnou múkou (recept z Labužníka) a boli chuťovo dobré.

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

birkana 22.09.18 10:22 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ , on to není na 100% chléb jen z kukuřice. Upravila jsem si recept na Ohňový mexický chléb z kuchařky "Domácí pekárna malý zázrak v kuchyni" (autorka Dája Mrázová). V rychlosti moje složení: 180 ml podmáslí, 1 PL měkkého másla, 1 zarovnaná PL třtinového cukru, 1/2 KL soli, 1 a 1/2 hrnku (čtvrtlitrového) hladké pšeničné mouky, 1/2 hrnku jemné kukuřičné mouky, droždí dávám čerstvé v množství cca na 400 - 500 g mouky. Množství tekutiny je orientační, třeba vyzkoušet. Také jsem zkoušela v receptu na obyčejný bílý chléb nahradit 1/4 množství mouky kukuřičnou jemnější krupicí. Ten chléb byl také dobrý. Momentálně peču žitný kmínový chléb. Kdybys kukuřičný zkoušela a on se povedl, určitě sem vlož tvůj recept i s fotkami. Možná ještě něco upravíš a chléb bude lepší, než ten můj. :mavam:

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

Lyduska 22.09.18 08:12 | Birkana, máš dobrý recept na kukuričný chlieb? Bolo by ho prípadne možné zverejniť?

Kuťa

Kuťa

Zuzka1973 20.09.18 18:54 | Velmi dobré :kytka:

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

georgehradec 20.09.18 12:04 | Doporučující rychlý a jednoduchý receptík. Kdo má rád rum má vyhráno. :mavam:

Syrečková omeleta

Syrečková omeleta

Zuzka1973 18.09.18 09:21 | Skvělá snídaně, jen místo oleje máslo...

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Zuzka1973 16.09.18 18:30 | Konečně jsem nezapomněla vyzkoušet receptík :) Pro všechny pochybovače: Dokonce jsem ani aronie neobalovala v cukru a nedávala jsem drobenku, ale jen strouhaný perník... Těsto tedy podle svého, neb bílou mouku nepoužívám, ale vliv to nemělo, naopak: moje těsto je méně sladké... a přesto byl koláč výborný, nesvíravý... Chce to trhat aronie zralé, již začínající scvrkávat se... Dělala jsem i v minulosti už něco jako bublaninu z aronie, ale s drobenkou - i tehdy spokojenost pokaždé. Kdo by chtěl mít jistotu - prostě dodrží recept tak, jak je tu napsán od autora a pro sychr můžete dát aronie přemrazit... Ale nebylo to třeba... Správně zralé plody by měly jíst bez ušklíbnutí i syrové... Plno lidí trhá aronii nedozrálou a pak se diví ;) Já trhám opravdu rok co rok teprve až začnou plody scvrkávat, ale nesmí být suché... Dělám i sirup a marmeládu...

Sirup z Aronie za studena

Sirup z Aronie za studena

Zuzka1973 16.09.18 13:53 | Jeden malý stromek a tohle vše je jeho zásluha :) Dělám tento sirup každý rok, vlastně všechny sirupy dělám za studena - je to nejlepší a ještě se nikdy žádný nezkazil :)

Tykvové placky

Tykvové placky

Zuzka1973 11.09.18 21:16 | Dělala jsem menší placičky, cukety půl napůl s patizonem... Na fotce polovina dávky...

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

svato 10.09.18 15:10 | dávam šunku namiesto pečienky, k nej strúhanku netreba, ale vyskúšam aj tento spôsob

Krémová bramborová polévka pro slavnostní příležitosti

Krémová bramborová polévka pro slavnostní příležitosti

Leny5 05.09.18 13:30 | mě nikdy nenapadlo strouhat a smažit na bramboračku bramboru, nikdy jsem nechápala co to na luxusní bramboračky dávají, to je parádní :) určitě udělám, teď o víkendu :)

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Leny5 05.09.18 12:45 | výborné, díky za recept. také jsem to jedla v polsku jako ryze polský recept. no řekněme že je to zřejmě slovanská specialitka :)

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Leny5 05.09.18 12:39 | perfektní koláč na kupované hrušky, které jsou tak trochu bez chuti :) v koláči byly výrazné a opečená krustička je prostě nebe

Bramborovo-žitné placky s houbami

Bramborovo-žitné placky s houbami

Leny5 05.09.18 12:34 | Zdravíčko, takové placky s podobnou náplní děláváme docela často doma, když máme chuť na bramboráky ale i na pořádné jídlo :D na stůl dáme máslo, zakysanku, tatarku, cokoliv co kdo chce a někteří jí zamotané anebo přeložené do "tortily". dodávám do těsta tymián jako píšete, babička minule dala omylem šalvěj a taky to nebylo špatné :D

Reveňový koláč

Reveňový koláč

Leny5 05.09.18 11:20 | výborný koláč, jeden z nejlepších jaké jsem kdy jedla. pekla kamarádka podle tohoto receptu, dnes večer zkusím upéct taky :)

Livance s kukurici

Livance s kukurici

Zuzka1973 02.09.18 13:36 | mouka hladká - ovesná, kukuřice čerstvá, ze zahrady… Pečeno v toustovači - pochutnali jsme si, je to příjemná svačinka teď, když se ochladilo :) Bez cukru - na slano ;)

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 02.09.18 08:16 | U nás v České Třebové včera měli. Hromadu. Fakt, na mou duši. :think:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Eja 01.09.18 16:59 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ ráno klušu do Lidlu. Jestli to tam nebude tak si mě nepřej :cert: :kytka:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 01.09.18 11:35 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Naprosto souhlasím, chuť masa nepřebíjet. Vždyť to pro tu chuť jíme. Jo a mimochodem, po téhle diskusi jsme na tatara dostali chuť a byl včera k večeři. Z Lídlu, samozřejmě. 200G za 49 Kč. No nekup to! :P

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Eja 01.09.18 10:49 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ do Lidlu chodím hodně málo, ale pokud - tak že tak 3x do roka dostanu chuť na kus masa z bejka, tedy steak ( ještě nikdy jsem nebyla zklamaná)...a asi jak čumím na flákotu tak nevidím okolo, dík za tip :mavam: S tatarákem je to jako se svíčkovou aj., sto lidí sto chutí...já nerada přebíjím chuť masa, pro mne stačí sůl, pepř, dost najemno petrželky a nejlépe červené cibule a trocha dijonské hořčice. Ani žloutek být nemusí. Dle chuti navrch kaprlata nebo konzervované jalapeňos ;)

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Eja 31.08.18 20:50 | Já jsem prakticky identické jídlo ( v malých jednoporcovkách) jedla před mnoha lety - v Polsku, kde to vydávali za polský recept. Byly tam malé hříbky. Bylo to ÚŽASNÉ. Nikdy se mi to tak dobré nepodařilo.

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 31.08.18 08:52 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Ne, asi sis nevšimla nebo tam nenakupuješ. Mají v chlaďáku steaků a podobně namletý tatar, 200 g porce. Ovšem namíchat si ho musí každý sám. Pokud jde o surovinu, tedy maso, tak o to tu běží. Výborné, evidentně stařené a bez bílých nežádoucích kousků tuku, blanek a podobně. :potlesk:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Eja 30.08.18 20:07 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ já myslím, žes asi Casino špatně pochopil - myslím, že měl na mysli, že v Lidlu mají kvalitní hovězí na tatarák, ne že si tam koupil už hotový :think: Ale mne jsi navnadil - věřím Ti a asi vyzkouším.... :mavam:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 30.08.18 08:36 | Souhlasím s casinem, ten tatarák z Lídlu jsme ze zvědavosti zkusili a je znamenitý. Konzistence správně pastovité tak jak to máme rádi, chuti znamenité, prostě doporučuji. :potlesk: :P

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

casino 28.08.18 15:12 | Máloco je nepříjemnějšího, než baba za kasou trpící samomluvou :cert: Až po chvilce mi doplo, že pomocí kusu bakelitu v uchu se vybavuje s třetí osobou :roll: A kde že to trpí takové trotloviny? V Lidlu! Ale maso tam mají OK :palec: Sice se občas dopustím sebevraždy https://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/ ale přesto že se jedná o polský produkt, tak doufám, že byl z hovádka (na obalu to psali) 8) Dóóóbře jsem si to umíchal, i kapary jsem vyštrachal a chuť oliváčem nekazil :) No, měl jsem se co držet, že abych dvacet deka masa neslupl jen tak samotného, ještě před tím než se rozmrazil zkušební vzorek toustového chleba z vlastní produkce (totok znáte? http://www.monacoint.com/eshop/produkt/41748-35 :palec: :palec: :palec:

Konfitovaný králík

Konfitovaný králík

reladis 28.08.18 09:34 | Ahoj, ja se domnivam, ze vzhladem k tomu, ze je kralik uzavren, sul se ponekud rozpusti, je to morska sul, tak pouzite koreni uvolni svoji vuni a pomoci soli ji maso castecne vstreba.Druhy den se potom proces opakuje. Verte, ze to funguje a je lepsi to vyzkouset. Nepremyslela bych o funkci, ale o vysledne chuti :D a za tu rucim.

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

jezinka49 26.08.18 18:08 | Mě se osvědčil tenhle receptík https://youtu.be/wDM26ft_yv8. Je to velmi chutná kombinace hlavně v létě.

Dýňové taštičky - Tortelli di zucca

Dýňové taštičky - Tortelli di zucca

casino 26.08.18 13:36 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ No, ona ta mostarda je jako třešnička na dortu, ale co se stane, když na dortik dáte třešničku bez pecičky, he? Nic! Či takřka nic :) Grund, především po chuťové stránce, jsou amaretti - ty patrně přerazí zbytek. Myslím, kdo neví že v jídle je jakási mostarda, tak tam možná jazykem narazí na ovocnou složku a tu by hravě zastala nerozvařená hruška, či ve vodě cukru zbavený ov. chlebíček HAMI. Teď mi napadlo wasabi... Nezkoušel jsem to, ale je v něm palčivost i křenová chuť... :think: Jídlo je jako celek velmi vyvážené lahodné chuti a já, který spíše šalvěji neholduji, tak zde jsem byl unešen tím, jak převelejemně jí bylo máslo ovoněno :potlesk:

Poutine

Poutine

jolana 25.08.18 12:42 | Dali sme si to. Hranolky z cerstvych zemiakov, uho macka pripravena, syr .... bolo to skvele...viac ako skvele. Bajecne! K tomu bol hamburger.Z cerstveho domaciho masa, pred vami ugrilovany. Nemohla som sa toho odjest. A vypada to presne ako na fotke.My sme len chceli trochu menej omacky. Maju to napriec Kanadou na kazdom rohu..restiky, kiosky, poulicne voziky. Skuste, neobanujete.

Dýňové taštičky - Tortelli di zucca

Dýňové taštičky - Tortelli di zucca

Eja 22.08.18 09:53 | To bude více než dobré... Asi i bez mostardy, ale nebude to ono. Mostardu neseženu a na výrobu nemám nervy...Přemýšlím :think: o náhradě...Když nadrobno nakrájím zralou hrušku a na cca dva dny ji naložím do nálevu z konzervovaných jalapeňos? Přijde mi, že jde o to "nakopnout" tu dýni něčím pikantním ( a chili ani křen podle mne nebude fungovat). Ctěné Casino - úplná pitomost??? :mavam:

Cuketová povidla

Cuketová povidla

Zuzka1973 22.08.18 09:24 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ - vyzkoušela jsem ze stejného důvodu: zvědavost (no, a pak letošní doslova "mega-úroda" cuket... Já tedy dala i ten rum (ale deci a něco málo nad, né jen ty dvě lžíce...) a vonělo to ještě lepčejš než předtím :palec: No... rozhodně bych to u nás doma nazvala největším překvapení měsíce... nečekala jsem, že to bude tak dobré, ale název jsem neměnila... jak jsem "koupila", tak jsem "prodala"... Babička všechny tyhke věci nazývala rozvar - to by možná sedělo více... :think: Každopádně díky za odvahu a vyzkoušení :mavam:

Cuketová povidla

Cuketová povidla

casino 21.08.18 22:23 | No, říká se, že s věkem člověk zmoudří :) Jsem živoucí příklad toho, že to není pravda, protože jinak bych se realizace tohoto rcp nedopustil ani omylem :mrgreen: Vždy mi bylo záhadou, proč lidi dělaj tatara ze zemáků, uzeného lososa z pečené mrqe a vařej džemy z řepy nebo ze zelených rajčat a nyní i z cukety (byť to zovou povidly)... Jediné, co mě překvapilo (sice nevím co je na tom překvapujícího, když cuketa je jen vycpávka bez chuti) je to, jak ta hmota voněla po tom, relativně malém množství, medu (rum nebyl použit) Mám "toho" 3 masovky (paní casinová požívá maso a já používám sklo z LÍDLU) a určitě je nevyhodím: až nastane čas komerčního využití, tak "tím" říznu meruňkovou "marmeládu" a napaplu do Sachera. Asi to nebude úplně košér, ale kdo to pozná, že :) :D :lol: *Příspěvek upraven 21.08.18 v 22:32*

Girasoli gorgonzola e noci

Girasoli gorgonzola e noci

casino 21.08.18 21:05 | ...toto nám nějak uniklo :D A ve mně vzbudilo vzpomínku na Valeggio sul Mincio a právě jsem přidal rcp odtamtud :) https://www.labuznik.cz/recept/dynove-tasticky-tortelli-di-zucca/

Cuketová povidla

Cuketová povidla

Zuzka1973 20.08.18 18:18 | "@Ala_V":https://www.labuznik.cz/profil/alav/ - byla jsem překvapená... dodržela jsem vše, krom oloupání... to oloupání doporučuji z optického hlediska asi dodržet a u přerostlé cukety bych oloupala každopádně... já měla cuketky malé a střední. Je to chuťově zvláštně jemné, už jsem dělala i druhou várku - měli jsme na koláči s drobenkou - super a super jsou na domácí vafle...

Cuketová povidla

Cuketová povidla

Ala_V 20.08.18 12:50 | Tohle si fakt nedokážu představit, asi to vyzkouším, jsem zvědavá...

Klasické mexické Guacamole

Klasické mexické Guacamole

Putin 19.08.18 17:26 | "@Manana":https://www.labuznik.cz/profil/manana/ - naprosto souhlasím. Limetka tam patří, citron má jinou chuť i když je kyselý. Olej rozhodně ne, avokado je mastné dost, má tolik tuku že je to až k nevíře. Někdy se vynechávají rajčata, a s jalapeňo či jinými pálivkami opatrně, aby to bylo jen lehounce pikantní a také tam vůbec nemusí být. Jsou tací kdo nemají pálivé rádi.

Klasické mexické Guacamole

Klasické mexické Guacamole

Lyduska 19.08.18 09:36 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, podľa tohto receptu som robila prvýkrát a urcite budem opakovat. Na internete sa dá nájsť všetko možné, ale veľmi dobré recepty sú aj v "tejto knihe":https://books.google.no/books?id=a22tvoL8FXQC&printsec=frontcover&hl=no&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false a ako vidím, na zopár strán je možné nahliadnuť elektronicky. *Příspěvek upraven 19.08.18 v 09:39*

Klasické mexické Guacamole

Klasické mexické Guacamole

Zuzka1973 19.08.18 08:09 | Moje oblíbené jídlo… Jen cibule použita mladá, bílá - ze záhonku a koriandru se letos moc nedaří, tak ho nechávám jen na semínka a na kořen… Avokádo i s rajčaty rozetřeno vidličkou + zbytek, nedávám tedy olej, nechybí mi tam… Dělám dost často.

Naložené cukety - cuketový relish

Naložené cukety - cuketový relish

Zuzka1973 18.08.18 18:21 | Koukám, že jsem ostuda a dlužník... Už po sedmé a ještě jsem nebyla štonc poslat hvězdičky - plný počet! Je to super, dělám z cuket menších, pevných...

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Lyduska 17.08.18 21:35 | "@leena66":https://www.labuznik.cz/profil/leena66/, u nás sa knedlíky vždy robili nad parou a ja robím len nad parou. Vždy 20 minút nad parou. *Příspěvek upraven 18.08.18 v 10:33*

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

leena66 17.08.18 10:52 | pro Luena: S vařením v páře nemám zkušenost, ale asi bych je dělala trochu déle než ve vodě ... možná má někdo zkušenost a podělí se s námi o ni :-)

Pomazánka z čočky

Pomazánka z čočky

Zuzka1973 15.08.18 19:13 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - vždyť píši níže, že není problém přidat ;) Ani ten oliváč se nevylučuje - ale pro mě to bylo mastné až až :D Proto i já si ten originál upravila podle sebe - pro mě by s oliváčem byl nejedlý, neb na oliváč mám alergii a pro moji chuť to stačilo tak, jak jsem psala v mé úprvaě - takže není problém, aby si to každý doladil podle svého :kytka: :mavam:

Pomazánka z čočky

Pomazánka z čočky

Eja 15.08.18 08:42 | "@tlustá bába":https://www.labuznik.cz/profil/tlusta-baba/ + Zuzka V originál receptu to vychází v přepočtu na půl lžíce oliváče na 50 g suché čočky, tuku fakt minimum, tedy i másla množství menší než malé... ALE - na talířku pomazánku a la humus - oliváčem zakápnout??? He? :mavam:

Rajčatový salát úplně jinak

Rajčatový salát úplně jinak

tlustá bába 14.08.18 21:15 | Nádhera!

Pomazánka z čočky

Pomazánka z čočky

Zuzka1973 14.08.18 18:27 | "@tlustá bába":https://www.labuznik.cz/profil/tlusta-baba/ - v originále mají lžíci oliváče, ale ten já nesmím kvůli alergii... Mně se toho másla zdálo dost, ale podle mě není problém přidat :kytka: Přidávám foto s originálem... *Příspěvek upraven 14.08.18 v 19:24*

Pomazánka z čočky

Pomazánka z čočky

tlustá bába 14.08.18 17:47 | Zuzko, toho másla je strašně málo ... 3 - 5 gramů... je to správně?

Broskve ve víně II

Broskve ve víně II

Zuzka1973 14.08.18 16:42 | Letos broskví až nějak moc :D Tak jsem krom džemu a klasiky zkusila i toto a spokojenost veliká... :kytka: :palec:

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2379 Další »

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz