Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Eja 21.2.19 19:31 | "@daduuja":https://www.labuznik.cz/profil/daduuja/ :potlesk:

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

daduuja 21.2.19 17:30 | Casino a Ejo, zdravím :-) Nejsou to kouzla, jen nápad, když jsme dodělali plovoucí podlahu a zbyly odřezky lamel a šikovné manželovy ruce :-)

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Eja 18.2.19 19:34 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ stavím tady formu na biskupský chlebíček na hranu, kdyby se tak podepřela tak by to teoreticky šlo :think: jenže podle řezu je to stavěné ODSPODU :nevim: Danda je kouzelnice, to se ví...ale že až tak :roll:

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

casino 18.2.19 11:28 | daduuja: Zajisté nejen MAKRONKY by rády seznaly jakým že, dost možná rafinovaným, způsobem jde z komponent takřka tekutých vybudovati takovouto sedlovou střechu, již lze na fotečce popatřiti, he? 8o :mavam:

Řízečky ze skopového masíčka

Řízečky ze skopového masíčka

Zuzka1973 15.2.19 15:08 | Sice byla "divočina" to pak smažit - strouhanka na tom se trhala i přes velmi opatrné zacházení, ale i tak plný počet hvězdiček, neboť to bylo chuťově úžasné... Naloženo skopové z našeho rodinného chovu, smaženo na směsi ztuženého škvařeného loje a vepřového sádla, olej mi přišel dost barbarský ;) Zázvor jsem tedy nastrouhala do marinády čerstvý a ocet doma naložený - jablečný. Naloženo jsem měla déle, cca necelé dva dny. Mělo být totiž původně včera, ale byla změna jídelníčku ;) :) Na nepřilnavé pánvi (porce pro mě) to šlo o kapku lépe smažit, viz fotky.

Krkovice s povidlovou omáčkou

Krkovice s povidlovou omáčkou

georgehradec 14.2.19 17:52 | Tak mám rád tu povidlovou omáčku, když ji dělávala maminka na vánoce jako tzv. "vodvárku" a jedla se za studena, jo to byl šmak. Ale i teplá tak jak je předložená Babi musí být prima. Tak tu zkusím. Ať nám plotna nevychladne. :mavam:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Eja 13.2.19 14:47 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ no, to už je hodně dávno :mrgreen: ,já také pamatuji doby, kdy opečené plátky luncheonmeatu s bramborovou kaší a okurčičkou byla poživatelná večeře... Ale mám pochopení pro Gladstone ( ten se kvůli tomu dokonce zaregistroval 8o :lol: )...dostupný lanšmít zasypat Nivou a zapéct :nevim: :mavam:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Putin 13.2.19 08:25 | Kdy produkt byl dobrý až poživatelný. Jedli jsme ho často, obalovaný v trojobalu, v těstíčku, bařili jsme z něj leccos. V Americe se prodává nejčastěji od firmy (jméno si to ode mne nevzalo) ale hádejte z čeho asi vzniklo označení nechtěné a vnucované pošty. K tomu podotknu, že to přišlo z armády, kde jim tuto lahůdku podávali často. :cert:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Gladstone 12.2.19 21:13 | Dneska jsem tento "recept" na tuto "skvělou mňamku" vyzkoušel... No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť... no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. "Vařil" jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Zuzka1973 12.2.19 18:26 | Velmi milé překvapení - potřebovala jsem zpracovat načaté kokosové mléko a zbyly mi tu odřezky z květáku (drobné části růžiček). K tomu odřezky z kuřecích prsou, tak jsem si vzpomněla, že mám uložen k vyzkoušení tento recept. Pochutnali jsme si oba. :kytka:

Bezpracný perník

Bezpracný perník

Zuzka1973 10.2.19 17:24 | Jednoduchý a rychlý moučník - mouka použita celozrnná žitná a cukr třtinový (dala jsem méně, než je uvedeno, bohatě to stačilo). Místo prášku do pečiva jsem dala jedlou sodu smíchanou s domácí směsí "perníkového" koření, protože prášek do perníku jsem neměla po ruce a ze stejného důvodu místo oleje rozpuštěné máslo (olej moc nekupuju, tak nebývá často po ruce). Bez pocukrování a bez dalších zbytečně přidaných kalorií - přesto byl velmi dobrý a mám v bloku poznámku, že to bude jeden ze dvou moučníků, který s sebou povezeme v létě na dovolenou. :kytka:

Palačinky z ovesných vloček

Palačinky z ovesných vloček

Zuzka1973 9.2.19 19:20 | Vejce jsem dala celé, dělala jsem dvě várky: jednu podle receptu, druhou s přidáním mléka... Pekla jsem na nepřilnavé pánvi a lépe se mi pracovalo s těstem podle receptu. Ty z řidšího těsta se mi trhaly a než se daly překlopit, byla už první strana moc tmavá... Vzhledově dopadly ve finále téměř shodně, jen s trochu jinak struktuovaným povrchem, chuťově mi přišly také nastejno. Foto je to mix obou variant. Plněno polotučným jemným tvarohem a strouhaným jablkem a na moji porci jsem nastrouhala malou kostičku hořké čoklády. Pro sebe jsem dělala zcela bez cukru, muž si lehce pocukroval, do těsta cukr nedávám.

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Zuzka1973 9.2.19 12:09 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - Je to opravdu delikatesa, přitom bez větších nákladů a bez většího úsilí. To uzené se k tomu hodí skvěle, dělávám tuto omáčku poměrně často, jen s jinými poměry mléka. Postup čtu až nyní - no, je pravda, že ten česnek chce provařit, ne ho tam dát syrový a rovnou nandat, jak to vyplývá z postupu zde, ale znáš mě ;) já zdejší postupy moc nestuduji, protože ten zmatek je v dobré polovině receptů. Já dělám česnek na strouhátku: je to lepší než lisovaný a v podstatě je to asi nejvíce podobné těm jemným plátkům. Deset minut provřím bez česneku, deset minut s česnekem, hodně mírný var, pořád míchám, nejlépe metlou. Pak nechám cca pět minut rozležet pod pokličkou, u domácího česneku stačí i jen pět větších stroužků, u kupovaného bohužel padnou kolikrát i celé dvě paličky. Nyní mám česnek z loňské sklizně, kdy jeden stroužek má velikost tří kupovaných "cvrčků", tak uzpůsobeno tomu... Držím se pravidla, že pod pojmem "stroužek" počítám s pěti gramovým kouskem. Kvůli zdravotním problémům musím hlídat celodenní příjem určitých hodnot, tak jsem pošuk, který vše musí vážit :) Nejvíce se mi právě osvědčuje vytahovat ty recepty, které vařívala babička - jako třeba tato omáčka: paradoxně ta "stará" kuchyně" mi pomáhá hodně moc, ke všemu to mohu vařit nejen pro sebe, protože chuťově to bývá paráda vždy - oni ti naši předci věděli, co je dobré :) Naposledy jsme měli s domácí vařenou a následně upečenou šunkou - také to bylo super. Ale uzené (jazyk a i jiné) je na jistotu :palec: a nebo ty vejce. Mám vyzkoušnou i s bramborovými noky (jen vařené brambory a mouka, bez vajec) - také super, ale tam už to chce to maso :) Jen ne ty párky... sice vím, že jdou sehnat i kvalitní, z masa... ale ani ty si k tomu neumím vůbec představit... Prostě ta chuť měkké uzeniny k tomu nesedí v mých představách... No, možná pár koleček domácí klobásy - ale to asi jak které, děláváme jedny bez papriky, ty bych si k tomu představit uměla :) Ještě dělávám téměř shodně omáčku cibulovou, ale tam se musí cibule předpřipravit, teprve pak jíška a vývar s mlékem či smetanou. Jinak jsem jednou dělala omáčku ze zbylého pečeného česneku (vymačkala jsem ty pečené stroužky) - a to byla asi nejlepší varianta, co jsem kdy jedla, česnek byl tehdy lehce navoněný výpekem z kuřete, jenže on ten pečený česnek většinou nezbude... :kytka:

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Eja 8.2.19 19:29 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ no - kromě těch párků je ten recept nevydařený celý - začátečník podle něj neuvaří.. :roll: Ale dobře uvařené to bude moc dobré, taky bych volila bramborky a vejce...i když - k vařenému jazýčku... Zuzko, jak jsi naložila s tím česnekem? Prolisovat, utřít, plátky, celé stroužky...Stejně se to musí tak 20 minut provařit, tak já bych možná zvolila tenoučké plátky :think: Ale určitě dík za tip :kytka:

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Zuzka1973 8.2.19 16:26 | Bez těch párků - nechtěla jsem to jimi zkazit... Přijdou mi tam vyloženě nevhodné. Ale vajíčko na tvrdo od našich slepic a brambory na loupačku z vlastní sklizně to naopak povznesly na hodně vysokou příčkou - chuťové buňky se radují ještě nyní, kdy už je dávno po obědě... ;) :kytka: *Příspěvek upraven 08.02.19 v 16:27*

Dejmalův krém

Dejmalův krém

goralka 7.2.19 00:41 | Zásadne šľahám na pare s kryštálovým cukrom, cca 5o g na 1 vajíčko a s maslom, stužený tuk nepoužívam už roky a chýba mi tu vanilka. Nie je síce potom taký tuhý, ale nechám ho na studenom okne vychladnúť cez noc a v orieškoch sa trošku vsaje. Je výborný, robím ho od oka aspoň z 5 veľkých vajec a z najlepšieho kakaa, priebežne ochutnávame a dosypujeme cukor a kakao. :P

Dejmalův krém

Dejmalův krém

casino 5.2.19 23:07 | 250 g ztuženého tuku 1/8 másla *** No, zkoušet nebudu :nevim: Možná tak vědět, jaký [velke]ztužený[/velke] tuk :think: Pokud jde o OMEGA, pak se domnívám, že množství se s máslem prohodilo...

Dejmalův krém

Dejmalův krém

Podskalacka 5.2.19 22:14 | Proč Dejmalův krém? Podle Dejmalovy cukrárny, která prý existovala v Olomouci.

Syrové scones

Syrové scones

Zuzka1973 3.2.19 15:11 | Žádné z nových uvaření se nedalo nějaký čas najít přímo pod receptem, jen v seznamu nově uvařených na titulní straně, myslím, že žádný administrátor už ani neexistuje - je to jen nastavené na určitý režim a pokud dojde k chybě programu, už ji asi ani nikdo neodstraní, leda při nárazové kontrole, všechny dosavadní chyby zmizely vždy až po delším časovém úseku. Zde už dávno jde jen o příjem z reklam, ne o vaření či recepty... O ty už jde asi jen hrstce z nás... :nevim: :( *Příspěvek upraven 03.02.19 v 15:13*

Syrové scones

Syrové scones

Lyduska 3.2.19 08:20 | Neviem, čo sa s Labužníkom deje. K receptu sa opäť neviem dostať, neuložil sa pod "Moje recepty" a nemôžem ho redigovať. Poradie fotografií sa vôbec nedá meniť. Administrátor mi neodpovedá. *Příspěvek upraven 03.02.19 v 08:20*

Nejdokonalejší pečená kachna

Nejdokonalejší pečená kachna

MichaelaKrat 27.1.19 18:20 | Kachna je naprosto dokonalá :) Maso je krásně propečené a hezky se rozpadá. Zkoušela jsem dnes na oběd, a moc nám chutnala. Také jsem si moc oblíbila kachnu s jablky podle našeho tradičního receptu https://erecepty.eu/kachna-s-jablky/ který nám dělala už i babička. Je to také moc dobrý recept který stojí za zkoušku :)

Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

Lyduska 19.1.19 21:56 | Vie niekto poradit, že prečo sa tento mnou vložený recept nezaradil v mojom profile pod "Moje recepty"? Teda, vôbec k nemu nemám prístup, nemôžem ho redigovať, ani vložiť fotografie. *Příspěvek upraven 19.01.19 v 21:57*

Vláčná tvarohová bábovka

Vláčná tvarohová bábovka

Zuzka1973 15.1.19 10:58 | Přesně podle receptu (vejce 4, neb naše slípky teď v zimě najely na menší velikost vajíček) a cukr třtinový. Máslo jsem vzala šlehačem s cukrem opravdu do pěny (cukr jsem použila třtinový). Četla jsem diskuzi, nevím, co se pisatelce pode mnou nepovedlo - já pekla podle tohoto receptu již podruhé. Poprvé jsem nepsala do uvaření nic, neb jsem prve dala jen polovinu másla (víc tehdy nezbylo). I tak dopadla skvěle, pamatuju, že jsem i přidala šťávu z použitého citronu, ničemu to nevadilo, zmizela natošup... Formu to chce velkou, moje forma na tu dávku stačí jen tak tak, vymazávám sádlem a vysypávám kokosem... Tu ze včerejška jsem snědla kousek i já, ač poslední dobou mi ssladké moc nedělá dobře a zbytek snědl muž nadvakrát a liboval si, jak je krásně vláčná, žádná sušina... (což mohu potvrdit i já). Foto dávám do komentáře a na mužovo přání ukládám recept do oblíbených, aby byl po ruce... :kytka: Dodatek: v prvním případě jsem použila tvaroh vaničkový polotučný (už nevím, jakou značku. Včerejší byla z kostky od Milkin (takové to balení s kravičkou).

Kuřecí ragú

Kuřecí ragú

zujali 13.1.19 17:11 | Super recept. Dělám často :) :potlesk:

Jogurtové palačinky (bez vajec)

Jogurtové palačinky (bez vajec)

Zuzka1973 9.1.19 18:05 | Mouky jsem dala 200 g - pečeno na nepřilnavé pánvi, jogurt Selský bílý od Hollandia. Jdou péct velmi tenké i "alá lívanečky" - měli jsme s jogurtem smíchaným s domácím broskvovým džemem a lehce posypané kakaem...

RECESSPIS NA ROK 2019

RECESSPIS NA ROK 2019

birkana 31.12.18 13:06 | Určitě chci vyzkoušet a do puntíku dodržet ingredience i postup :-) . :potlesk: :mavam: :srdce: .

Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

MichaelaKrat 30.12.18 11:29 | Výborný recept, dělala jsem je v pátek. Na zítra chystám tento výborný https://erecepty.eu/slany-strudl-listoveho-testa/ slaný štrůdl z listového těsta :) Je to pochoutka

Vánoční punč

Vánoční punč

MichaelaKrat 27.12.18 09:24 | Ahoj, dělám podobný akorát s ovocem. Mám odzkoušený podle tohoto video receptu https://receptyprokazdeho.cz/videorecepty/vanocni-ovocny-punc/ Včera jsem nám ho večer dělala a je výborný :)

Slavnostní kapr

Slavnostní kapr

MichaelaKrat 25.12.18 09:40 | Ahoj, já jsem dělala odlehčenou verzi :) Kapr na citronu s tymiánem https://erecepty.eu/kapr-na-citronu-s-tymianem/ děláme vždy ještě ke smaženému kapru.

Slavnostní kapr

Slavnostní kapr

casino 24.12.18 16:23 | No, škoda že jsem si na tento rcp nevzpomněl ráno raníčko... Džus sice doma nemám, ale jablek na moštování byla nadúroda :)

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Cuso 24.12.18 10:57 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Dakujem vybavene. :)

Bezinkové víno

Bezinkové víno

Zuzka1973 22.12.18 20:30 | Tradice je tradice :srdce: ;) Sice letos byly bezinky díky suchu drobné, ale přesto se víno povedlo a dnes proběhlo "stáčení" a košt :kytka: :srdce:

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Zuzka1973 22.12.18 20:27 | Také letos k plné spokojenosti...

Stará dobrá vánočka

Stará dobrá vánočka

Zuzka1973 22.12.18 20:23 | Povedla se skvěle, je výhoda, že netřeba dělat kvásek zvlášť - jen jsem nedala to perníkové koření...

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

MichaelaKrat 22.12.18 08:31 | Ahoj, recept je opravdu moc dobrý :) Pekla jsem podle něj už minulý rok. Vánočka je krásně vláčná a měkoučká. Včera jsem pekla tuto tradiční https://erecepty.eu/vanocni-stola-s-brusinkami/ Vánoční štolu. Je to recept který je bez odležení. Klasická štola by měla minimálně týden měknout. Tento recept je hned ten den krásně měkký, vláčný a hlavně skvěle chutná.

Ořechové pracny - medvědí tlapky

Ořechové pracny - medvědí tlapky

Zuzka1973 21.12.18 19:26 | Opět k plné spokojenosti :)

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Zuzka1973 21.12.18 19:23 | Klasika - ale velmi příjemná :) Opět k plné spokojenosti. MARMELÁDA DOMÁCÍ - BROSKVOVÁ...

Rumové kuličky 2

Rumové kuličky 2

Zuzka1973 21.12.18 19:16 | Obaleno v kakau - moc dobré... :kytka:

Datlový salám

Datlový salám

Zuzka1973 21.12.18 19:02 | Výborný!

Vynikající vanilkové rohlíčky bez ořechů i různých náhrad

Vynikající vanilkové rohlíčky bez ořechů i různých náhrad

Zuzka1973 21.12.18 18:59 | Křehoučké, moc dobré! Mouka ječná celozrnná, cukr kokosový... *Příspěvek upraven 21.12.18 v 19:00*

Makové jen tak, nebo slepované

Makové jen tak, nebo slepované

Zuzka1973 21.12.18 18:53 | Využito na tři způsoby: slepované domácí broskvovou marmeládou - potřené čokoládou, důlkové s domácím třešňovým džemem a jako věnečky...

Duté ořechové z formiček

Duté ořechové z formiček

birkana 21.12.18 11:31 | Já dala směs 3/4 másla (původ PL) a 1/4 Hery. Že by se proto nedařilo? Letos už znovu zkoušet nebudu, za rok si snad vzpomenu :srdce: .

Duté ořechové z formiček

Duté ořechové z formiček

casino 20.12.18 19:07 | ...ale podle zde přiložených foteček jsem před lety měl patrně také nějaké problémy, když jsem pekl bez mouky i s moukou 8o (pečeno bylo ve stejné troubě, tak se směšně nevymlouvám, že každý trouba přece peče jinak, že 8) Včéééra jsem pekl z těsta přesně podle tohoto rcp a vše OK :palec: (pečeny oříšky v plechu) Dokonce jsem pekl s hokovzduchem i bez ventilátoru a vyšlo to nastejno (z postupu tedy mažu "horkovzduch") Pekl jsem 15 až 25 minut a vše OK (do rcp doplním dobu pečení 20´) Dělal jsem psí kusy a pokud byly např. formy nacpané těstem zároveň s okrajem, tak vyběhly tak nááádherné, skoro kulaté ořechy jaké jsem doposud neviděl :potlesk: (škoda, že MAKRONKY mi to nenafotily) Dámy, fakt nevím, proč se nezadařilo... *** Na fotkách pečeno ne sdružených silikonových formách Už mě napadá jenom rodná sestra másla (mažu ji ze surovin) protože jsem pekl z másla. Sice z německého, ale z másla :mrgreen: *Příspěvek upraven 20.12.18 v 19:10*

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Lyduska 19.12.18 22:29 | "@Cuso":https://www.labuznik.cz/profil/cuso/, fotografiu možeš otočit ...

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Batátovo mrkvová krémová polievka (Veg)

Cuso 19.12.18 21:35 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ fotene to bolo normalne, akurat sa to tu divne otocilo :D "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ som rad, ze chutilo

Karlovarský knedlík z hotelu Pupp

Karlovarský knedlík z hotelu Pupp

MichaelaKrat 19.12.18 11:01 | Ahoj, já dělám Karlovarský knedlík podle receptu naší prababičky https://erecepty.eu/karlovarsky-knedlik/ Je výborný. Někdy děláme i Karlovarské koule. Nejraději je máme ke svíčkové na smetaně. To je potom lahoda :) Musím zkusit Váš recept na porovnáni. Díky za inspiraci

Nejlepší vosí hnízda

Nejlepší vosí hnízda

amylon 19.12.18 10:11 | Proč by tato měla být nejlepší?Mám raději "těsto"s ořechy.A to uleželé mléko,to musí být po týdnu dobrota...

Nejlepší vosí hnízda

Nejlepší vosí hnízda

MichaelaKrat 18.12.18 09:48 | Hezký den, v sobotu jsem dělala tyto netradiční vosí hnízda https://erecepty.eu/tucnaci-vosi-hnizda/ které se skvěle hodí pro děti.Jsou to vosí hnízda alá Tučňáci :) Chuťově jim není co vytknout, mají výbornou chuť a hlavně naše děti jsou z nich moc nadšeni. Je to také dobré zpestření od klasického cukroví. :mavam:

Duté ořechové z formiček

Duté ořechové z formiček

birkana 17.12.18 13:47 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ , nic ověřovat nemusí :mavam: . Prostě se mi nevyvedlo. Neupečené těsto zkusím použít jako základ pro jiné sladké pečivo s ořechy. Jak jsem se podívala do odkazu Nafoukánci, tam je ještě víc másla. Mno, prostě nejsem cukrář a nemám se do toho s...! :lol: :zed: :lol:

Duté ořechové z formiček

Duté ořechové z formiček

casino 17.12.18 12:57 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ najdu "okno" v programu a rcp ověřím :) No, preventivně se omlouvám, ale stejných rcp je hafo, např.: "OŘECHOVÉ FOUKANÉ":https://www.toprecepty.cz/recept/45878-orechove-foukane/ či "NAFOUKÁNCI":https://www.toprecepty.cz/recept/30725-nafoukanci/ *Příspěvek upraven 17.12.18 v 13:01*

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2383 Další »

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz