Africké kuře v pomalém hrnci

Africké kuře v pomalém hrnci

Lyduska 8.1.21 22:40 | Dneska som kupila Fufu-Mix. Skusal to niekto urobit? https://www.amazon.com/Mamas-Choice-Plantain-Fufu-24oz/dp/B008GWMQD8

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

leena66 8.1.21 11:16 | Děkuji všem za vyzkoušení a pozitivní hodnocení :-)... přeji Vám všem radost z vaření!!

Sekaná pečeně s vejci

Sekaná pečeně s vejci

birkana 7.1.21 08:44 | "@dag":https://www.labuznik.cz/profil/dag/, kdysi jsem měla na zakázku vyrobenou formu. Něco podobného jako v odkazu, plechového, mnohem delšího a v kruhovém průřezu https://4gift.pl/kwadratowe-jajko.html . Prostě takové dvě roury různých průměrů v sobě.

Sekaná pečeně s vejci

Sekaná pečeně s vejci

dag 5.1.21 21:45 | V osmdesátých letech měli v domě potravin na Václavském náměstí stroj, do kterého se lila vejce a ven vycházela vařená vajíčka bez začátku a konce. Prostě pořád stejná velikost. Dávali ochutnávat, ale na mne se nějak nedostalo, takže nemohu hodnotit.

Sýrové tyčinky s celerem*

Sýrové tyčinky s celerem*

Lyduska 5.1.21 17:34 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, tieto tycinky su jemne a chutne, neda sa povedat, ze v nich vyraznejsie citit zeler.

Sýrové tyčinky s celerem*

Sýrové tyčinky s celerem*

birkana 5.1.21 09:02 | Znám stejný recept s mrkví. Také dobrý i když s méně výraznou chutí.

Nutella řezy

Nutella řezy

Charmie 28.12.20 16:50 | "@Labužník kamil.ka02":https://www.labuznik.cz/profil/labuznik-kamilka02/ Nemáte, prosím, z toho časopisu i recept na ořechové řezy (ořechové kostky)? Měla jsem to okopírované, ale někam se mi recepty ztratily...

Domácí termix

Domácí termix

birkana 21.12.20 12:06 | Recept jsem vyzkoušela z polovičního množství. Do pudinku jsem přidala navíc trochu maizeny (tvarohem se pudink ještě asi naředí). Pudink jsem měla vanilkový + vanilkový cukr, tvaroh plnotučný, přidat jsem chtěla zavařené ostružiny. Základ (pudink a tvaroh) jsem vyrobila přesně podle receptu. Krém byl sice jemný, hladký, ale neztuhl do obvyklé konzistence termixu. Navíc ani tak nechutnal, spíš jako méně tučný pacholík :,(. Nakonec jsem krémem naplnila poháry (oplatky s lískooříškovou náplní, kompotované ostružiny, tento krém, karamelový sirup a šlehačka). Krém je chutný, ale opravdu s původním termixem (který starší generace pamatuje) má velmi málo společného :think:. Protože se příliš nevedlo ani jsem nefotila.

Kokosky hned měkké a vláčné

Kokosky hned měkké a vláčné

Zuzu 19.12.20 10:27 | Tak upečeno a ochutnáno - synovi chutnají, na manžela moc kokosu. Příště zkusím tedy jen se 150 g, jak se píše níže.

Listové těsto rychle a lépe než pracný originál

Listové těsto rychle a lépe než pracný originál

birkana 18.12.20 09:23 | Úplnou náhodou jsem zjistila, že pod mým uvařením z 8. 5. 13 mi zmizela moje fotka a jsou zde "pikantní kotlety":https://www.labuznik.cz/recept/bleskove-pikantni-kotlety-po-italsku-jednoduche-r/ , kterak je uvařili "casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ a "eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ . Od kdy jsou obrázky změněny, to netuším. Jestli již 6 let (kdy byly uvařeny kotlety) nebo šotek - sabotér zařádil později... už si zde na Labu připadám jako ve zlém filmu :mrgreen: :pocitac: "**Pokud ale kliknu na odkaz na uvaření, zobrazí se moje původní fotka!!!** .{color:blue}" *Příspěvek upraven 18.12.20 v 09:40*

Panforte di Siena, světoznámý dort (odzkoušený)

Panforte di Siena, světoznámý dort (odzkoušený)

Lyduska 16.12.20 22:03 | Ukladam si sem pre seba: https://thechiappas.com/recipes/orange-almond-polenta-cake-panforte-syrup-recipe/

Mandlové hříbečky

Mandlové hříbečky

svato 15.12.20 15:46 | Robila som prvý raz a chválim.

Škvarkové placky 4

Škvarkové placky 4

daduuja 14.12.20 11:12 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Škvařila jsem sádlo na smažení vánočních řízků :-) Nejsou úplně podle receptu, ale liší se v maličkostech, podle maďarské babičky. Škvarky (4OOg) jsem nesekala, ale mlela, s moukou jsem nepromíchávala, ale vykynuté těsto (přidala jsem 2 žloutky a místo másla sádlo) jsem rozválele na 1cm, potřela škvarkama a posypala uzeným sýrem, potom už podle receptu... Jsou skvělé :-)

Škvarkové placky 4

Škvarkové placky 4

Lyduska 13.12.20 22:47 | Daduuja, tie su krasne... a ja tu nemam skvarky...

Kokosky hned měkké a vláčné

Kokosky hned měkké a vláčné

Zuzu 12.12.20 16:50 | Jdu vyzkoušet :)

Marokánky ze salka

Marokánky ze salka

Zuzu 9.12.20 15:58 | Zkouším letos tyto marokánky ze Salka, rozředěné šlehačkou, aby to nebylo přespříliš sladké. Jsou zrovna v troubě, tak uvidím.

Ovocný chlebíček (neperníkový :o)

Ovocný chlebíček (neperníkový :o)

svato 9.12.20 12:03 | Robila som klasiku podľa Sandtnerky (s rumom a bez čokolády) a naozaj, čím starší, tým lepší, jeden kus zostal zabudnutý (dobre zabalený v alobale) a krájaný až na Veľkú noc - výborný a furt ešte rumový.

Mandlové křupky

Mandlové křupky

svato 9.12.20 10:40 | Moja maminka to robila s lieskovcami, bolo také pekne okaté, som rada, že som na tento stratený recept náhodou natrafila. *Příspěvek upraven 09.12.20 v 10:41*

Ořechová nádivka

Ořechová nádivka

Zuzu 8.12.20 18:27 | Vytahuji napovrch tuto nádivku na ořechové dortíčky, zítra se na ni chystám.

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

amylon 2.12.20 14:54 | Recept je úplně v pořádku. To neumíš přidat trochu mouky? Každá je malinko jiná.

Snaps z planých trnek

Snaps z planých trnek

goralka 1.12.20 07:21 | Ja som našla tento recept príliš neskoro, moje trnky sú už vysušené na kameň a rok čakať sa mi nechce. Porozbíjať ich zopár a vyskúšať, čo poviete?

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Ivuška.D 29.11.20 23:06 | Ahoj, dnes jsem poprvé zkusila tento recept a je skvělý. Moc děkuji tomu, kdo ho na stránky přidal.

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Ivuška.D 29.11.20 23:04 | Ahoj, dnes jsem poprvé vyzkoušela tento recept a je skvělý, proto děkuji tomu, kdo ho přidal. :mavam:

Domácí uzení, jednoduché a málo škodlivé

Domácí uzení, jednoduché a málo škodlivé

Janellinger 29.11.20 20:01 | Při uzení hodně záleží, jak dobré máte dřevo, ale také jak je dobře vyschlé. Objednal jsem si bukové dřevo do udírny, které jsem si nechal složit na paletách na zahradě http://www.autodopravakralic.eu/palivove-drevo-a-brikety/ Neměl jsem s tím žádnou práci a dřevo jsem koupil i s dopravou za dobrou cenu

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

Babiččina starodávná, vláčná vánočka

Nijake 29.11.20 13:04 | Testo nekyne, lepí se v receptu špatný poměr. Málo mouky, za mě nic moc. :(

Vosí hnízda s vaječňákem

Vosí hnízda s vaječňákem

birkana 28.11.20 18:35 | Admini nefungují, tak se objevují i příspěvky, které by tu dříve nepřežily :cert: ( o reklamě nemluvě) :jazyk:

Vosí hnízda s vaječňákem

Vosí hnízda s vaječňákem

Eja 27.11.20 20:32 | Foto jistě není Vaše a recept asi také ne...na jiných webech by to neprošlo, ale tady už je to asi jedno... :zed:

Vánoční vaječňák

Vánoční vaječňák

amylon 22.11.20 20:04 | I s tím jedovatým tartrazinem? To Vás ten ušetřený čas přijde draho. Dobrou chuť.

Snaps z planých trnek

Snaps z planých trnek

svato 19.11.20 09:54 | Po niekoľkých rokoch neúrody je konečne trniek dosť a cez víkend má dokonca mrznúť, no nie je to priam pokyn zhora?

Vánoční vaječňák

Vánoční vaječňák

Klaudiekalabova 19.11.20 02:22 | Já mám vaječný likér velmi ráda a Vánoce si bez něj nedokážu představit. Jen škoda, že nikdy nemám čas ho vyrábět, a tak ho kupuji. Většinou ho kupuji v internetovém obchodě Jelínka https://eshop.rjelinek.cz/22-emulzni

Kaštanový likér

Kaštanový likér

Karcako 19.11.20 02:21 | Kaštanový likér jsem tedy ještě neochutnala, ale jelikož mi chutnají likéry všeobecně, tak by mi určitě chutnal. Likéry si většinou kupuji z internetového obchodu https://eshop.rjelinek.cz/20-ovocne

Bramborové knedlíky plněné smaženými houbami

Bramborové knedlíky plněné smaženými houbami

Labužník jandule02 13.11.20 08:38 | Bramborové těsto na knedlíky je vynikající s polohrubou moukou. Je krásně vláčné, s krupicí je tvrdé. Houbová náplň vynikne, když se houby podusí jen na slanině - bez čehokoli jiného. Musí se však vydusit voda, aby to šlo naplnit. Místo cibule jsem použila pórek. Moc dobré.

Vepřová krkovice s jablky a medem

Vepřová krkovice s jablky a medem

Labužník jandule02 13.11.20 08:32 | Chytrý labužník. Ano, Oldřich z Chlumu je ten zdroj. Piva se neboj, dávala jsem i víc.

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Zuzka1973 12.11.20 18:41 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ - mně se povedlo shodit 41 kg čistě jen vyváženou stravou, v podstatě obyčejnými jídly ze základních surovin a také pomocí Kalorických tabulek :) Teď akorát vyšla od nich kniha, kde je i můj příběh o hubnutí. Diety už jsem vzdala dávno - vždy to bylo jen horší... :D To grusetkové těsto je opravdu hodně variabilní, na slano... na sladko... :) :mavam: Určitě tě napadne ještě víc možností, až ho vyzkoušíš, třeba do polévek mi chutná skoro líp, než jiné "nudle" :)

Vepřová krkovice s jablky a medem

Vepřová krkovice s jablky a medem

svato 12.11.20 16:12 | To čierne pivo na spôsob medoviny je fajn, aj keď na moju chuť by som toho medu dala menej P. S. medovina - nehodoval takto náhodou Oldřich z Chlumu?

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

birkana 12.11.20 12:48 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, dík za nápady na další zpracování grusetkového těsta :kytka: :mavam: ; určitě vyzkouším. A co se týče dietních režimů, na každého účinkuje jiná strategie. Já jsem kdysi zkoušela dietu podle krevních skupin (musela jsem podle ní zařadit víc sacharidů), měla jsem hlad a efekt byl naprosto opačný :cert:. Přirozeně se stravuji jídelníčkem založeným na potravinách s nízkým glykemickým indexem (občas zahřeším :oops: ) a pokud mi začínají být těsnější džíny (cca +3 kg), nasadím na měsíc přísnější paleo dietu (vynechám oproti primal dietě ještě mléčné výrobky, med a jižní ovoce) v systému 8 - 16 (stále energii nepočítám!, ale sleduji na kalorických tabulkách). Nejdéle po měsíci jsou kila navíc pryč a pokud ještě následují 2 týdny primal diety, tak i bez jo-jo efektu. Každý máme jiný metabolismus, někdo potřebuje pravidelnost a vyváženost, jiný naopak.

Kuřátko Casablanca

Kuřátko Casablanca

svato 12.11.20 11:24 | Konečne som vyskúšala recept, ktorý som mala roky odložený a zabudnutý, pridala som aj štipku mletého koriandra a bolo to skutočne veľmi dobré

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Zuzka1973 12.11.20 10:06 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ - psyllium můžeš vynechat, je to prostě jen dodání vlákniny - ale ty grusetky jsem si oblíbila už před časem, já k nim tedy přišla spíše díky kamarádce, co frčí "LC" (to je její věc... ale některé věci z její kuchyně se u nás zabydlely: zrovna grusetkové těsto je božsky univerzální a hlavně fakt dobré, když člověk dobře odhadne tu finálovku v troubě, jde nejen takto, jak je na foto, ale lze na nudličky místo těstovin - do salátů je to daleko chutnější než normální těstoviny, byť třeba domácí... A super je to i na sladko: plněné jako štrúdl, makovec... Já to miluju i smotat pak náplní "alá pizza" - je to vážně zajímavé a chutné zpestření - jde si s tím hrát na všechny možné způsoby, sedí k tomu snad vše... :mavam: Já sice mám dělenou stravu už asi dvacet let za sebou, na mě nefungovala (mně pomohla až vyvážená jednoduchá strava), ale plno receptů z toho období také ráda občas vytáhnu, mám super kuchařku na dělenou stravu - tehdy to bylo vydavatelství Laguna, měli slavnou řadu "hrníčkovek" (mám skoro všechny) a jedna z nich byla na dělenou stravu, mně sice nepomohla k účelu, proč jsem si ji tehdy koupila, ale recepty se hodily i tak - pro zpestření... :)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

birkana 12.11.20 08:10 | "@Obrmutr":https://www.labuznik.cz/profil/obrmutr/, omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila :zed:, zeleninu s houbami určitě ne konzumovat přímo s rajskou. Jen jsem měla na mysli zvětšení objemu pokrmu v rámci např. celého oběda. Třeba ve formě předkrmu studeného či teplého v menším množství (cca 100 g) - houbový salát, výborné jsou zapečené žampiony se zeleninou apod. A přílohu (grusetky) pak připravit bez psyllia :nevim:.

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Obrmutr 11.11.20 17:08 | Grusetky imitují knedlík. D nes dávám přednost v ZV skupině Tvarohovým knedlíkům z mikrovlnky. Zeleninová příloha k rajské by mi asi neseděla.

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

Rajská omáčka s hovězím masem a grusetkami (dělená strava)

birkana 10.11.20 18:03 | "@Obrmutr":https://www.labuznik.cz/profil/obrmutr/, upozorňuji, že nejsem odborníkem na dělenou stravu. Líbí se mi grusetky, jen nechci použít psyllium (upřednostňuji v kuchyni základní potraviny pokud možno co nejméně rafinované a regionálního původu). Psyllium je pravděpodobně v receptu použito jen na zvětšení objemu pokrmu. Věřím, že by vejce sama o sobě placku "udržela" pohromadě (vynechat tekutinu :think: ); upekla bych jako palačinku na pánvi. Objem porce by se dal doplnit nějakým houbovo-zeleninovým salátem?

Houbový kuba do SPLK (dělená strava)

Houbový kuba do SPLK (dělená strava)

Obrmutr 9.11.20 10:01 | Klidne i kuskus.

Španělský ptáček trochu jinak

Španělský ptáček trochu jinak

Labužník jandule02 9.11.20 09:23 | Birkano, myslela jsem to tak, že když se vejce natvrdo vařené vaří dále, není to moc k jídlu. A co se týká párků, já si prostě myslím, že pokud je to možné, tak chuti nesvědčí kombinace maso plněné uzeninou. Vynikne chuť uzenin a to je škoda, ale ssamozřejmě, kolik jazyků, tolik chutí.

Houbový kuba do SPLK (dělená strava)

Houbový kuba do SPLK (dělená strava)

Labužník jandule02 9.11.20 09:15 | Hm, kubu mám moc ráda, ale přiznám se, že absence sádla a slaninky je trochu škoda. Ale dělené stravě asi nebude vadit, když místo krup se použije bulgur.

Hovězí polévka Pho Bo

Hovězí polévka Pho Bo

Majklen 8.11.20 18:21 | Neúplný recept, jako nezkušený amatér bych u vaření Pho Bo skončil dříve, než bych začal. Vaření základního vývaru je dost náročné, mě se podařilo uvařit skvělé Pho díky tomuto rozsáhlému návodu: "https://zdraverecepty.cz/recepty/pho-bo-vietnamska-polevka/":https://zdraverecepty.cz/recepty/pho-bo-vietnamska-polevka/ Určitě bych příště zapracoval na delším a podrobnějším receptu, já co mám minimum zkušeností s vařením bych si opravdu neporadil..

Kmínová polévka s vejcem (pro Raky)

Kmínová polévka s vejcem (pro Raky)

Zuzka1973 8.11.20 13:23 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ - díky za pochvalu :kytka: Už originál fotky nemám, tak to nechám tak, pokud se mi nepovede nějak tam dát ji odsud... Tuhle polévku dělám docela často - je to osvědčená rychlovka :) :mavam:

Ajvar

Ajvar

Michal 127 1.11.20 22:01 | Dobrý den. Narazil jsem na vaši diskuzi ohledně přípravy Ajvaru. A tak bych se rád podělil o svou čerstvou zkušenost ( z dnešního dne). Nebude, ale bohužel tak kladná jako vaše názory v diskuzi. Po sklizni letošní úrody paprik jsme nevěděli co s přebytkem a tak jsem hledal na internetu nějaké recepty na jejich uplatnění. Mamka má v zásobě více receptů na použití paprik, jenž už také letos využila, ale chtěla zkusit něco nového. Hodně slýchávala o pochutině Ajvar a tak to chtěla vyzkoušet. Píši předem, že já jsem byl pouze výpomoc, vše probíhalo v režii mé mamky, jenž má více než 40 letou praxi ve vaření a zavařování kdečeho. Pročetl jsem více receptů na inter. stránkách a většina byla podobná tomu na stránce: https://www.apetitonline.cz/recepty/6430-ajvar.html Tak jsme se rozhodli pro něj a nechali se jím inspirovat. Dělali jsme to z 5kg mixu kapii a špičatých podlouhlých paprik. Papriky jsme použili velké, střední i malé a k tomu jsme přidali 2 střední lilky. 1.) Nejhorší na celé přípravě je určitě oloupání paprik od slupky, na tom jsme strávili nejvíce času ( 2-3 hod.) 2.) Jen doba vaření pod bodem varu je 3 hod!!! Což tady je doba přípravy ( nevím, jestli celková) uvedena pouze 1 hodinu!!! 3.) V troubě jsme pekli papriky při 200 stupních C na cca 40-45min dokud nezískaly hnědavou barvu na povrchu a puchýřky. Tím, že jsme měli dávku paprik 5 Kg, tak toho bylo na 3 plechy. Každý plech byl v troubě zvlášť a tak byly fuč zase cca 2 hod času. 4.) Papriky se mají nechat zapařit v nádobě překryté potravinářskou folii na čtvrť hodiny aby se daly lehce oloupat. Nedá se to stihnout!!!... s přihlédnutím k době loupání každé dávky paprik ( cca 1 hod ). My jsme měli 3 dávky, dle počtu plechů. 5.) K tomu ještě připočítám dobu naplnění a sterilizace skleniček. Což bylo v našem případě půl hodiny. Shrnutí: Dělali jsme to poprvé a určitě i naposled. Dle původního receptu bylo jasné, že to opravdu nebude na chvíli. Ale to, že na tom člověk stráví skoro 10 hodin svého času ve 2 lidech a za tu dobu získá pouze nějakých max. 1,5-1,8 l směsi, od které neví co čekat, tak to je trochu moc. Kromě ingrediencí v návodu jsme tam museli přidat ještě čili, 1 rajčatový protlak, 7 stroužku česneku a uzenou papriku asi 1 polévkovou lžíci, aby to mělo alespoň nějakou chuť. Papriky za syrového stavu byly chuťově naprosto výborné, takže v nich problém určitě nebyl. Rozhodně bych to nedoporučil nikomu, zvlášť ne dobrému příteli. A tak mně velice překvapila jednoduchost návodu na přípravu Ajvaru na této stránce a recenze uživatelů níže. Dle nichž by mohl kdejaký člověk, jenž čte tuto stránku přijít na zcestnou myšlenku, že to je bezpracný a časově nenáročný recept. Předem upozorňuji, že to tak určitě není!!! Anebo se pletu a nikdo s uživatelů zde neměl s přípravou Ajvaru takovou špatnou zkušenost?

Dušené hlávkové zelí (podle mého receptu)

Dušené hlávkové zelí (podle mého receptu)

birkana 1.11.20 09:11 | "@amylon":https://www.labuznik.cz/profil/amylon/, záleží na tom, jak kdo rozumíme pojmu ***spařit zelí***. Jestliže si úkon představuješ tak, že pokrájenou půlku hlávky zelí šoupneš do 10 l vody a půl hodiny to vaříš jako prádlo, pak scedíš, vymácháš a nakonec strčíš do ždímačky, pak máš recht :lol: :twisted:.

Dušené hlávkové zelí (podle mého receptu)

Dušené hlávkové zelí (podle mého receptu)

amylon 31.10.20 09:34 | Ano, zelí spařím, resp. důkladně propláchnu a všechny cenné složky vyleju do kanálu. Výborné recepty!

Kmínová polévka s vejcem (pro Raky)

Kmínová polévka s vejcem (pro Raky)

birkana 30.10.20 07:49 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, ta tvoje fotka je hezká :kytka:. Zkus ji přidat do uvaření, ať se zobrazí nad receptem. Polévku jsem si uvařila k snídani; přišla vhod (jak píše Zuzka) i v sychravém ránu :mavam:

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2389 Další »

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz