Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

svato 4.11.19 19:07 | Iný kraj, iný mrav, moja krstná bola z Liptova a naučila ma robiť bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

jolana 2.11.19 22:15 | Ona musi, proste musi... k tomu si vezme lekara ako obranny stit, daku diagnozu ako sip a otravi ho este mojou urazenou jesitnostou.. :mrgreen: Na rovinu?!Je to patlanina! Žába na prameni.

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Zuzka1973 2.11.19 16:55 | "@jolana":https://www.labuznik.cz/profil/jolana/ - mně je úplně jedno, co by se mnou kdo udělal - já jen vím, co se mnou poslední dobou dělá bílá mouka... Takže víc věřím lékařům než uražené ješitnosti... Ono není zase tak jednoduché si vše předělávat na celozrnné typy mouky, které jediné mi nevadí... A hnědá barva mi nevadí, ono stejně ve finále vše, co sníme, zhnědne ;)

Jogurtovy makovec

Jogurtovy makovec

Zuzka1973 2.11.19 16:47 | Dnes mouka žitná celozrnná a cukr třtinový 100 g. Džem domácí, z bezinek...

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

jolana 2.11.19 13:51 | Pirohy zo spaldovej muky, s plnkou len cista bryndza, kapnute prepustenym maslom,,,bryndza sama o sebe je akoby sucha a drsna na jazyku, ked sa pirohy uvaria v plnke splasne a rozpusti sa cize je tam nic, a cesto hnede, chut spaldovej muky je ina,,,to nie su pirohy,,,nechci vediet co by stebou urobili u nas na vychode, kde su pirohy zakladne jedlo priam posvatne..a neodpovidej mi, nechaj to tak!... *Příspěvek upraven 02.11.19 v 13:52*

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Zuzka1973 2.11.19 11:31 | Mouku jsem dala špaldovou hladkou, plnila jsem pouze bryndzou (bez brambor) a kápla jen přepuštěným máslem (neměla jsem chuť na maso, ale těším se časem i na verzi se slaninou, tu měl muž a moc si pochutnal :) Je to výborné :) :srdce: :kytka:

Chléb ve vejci

Chléb ve vejci

Zuzka1973 29.10.19 17:33 | Vždy si pochutnáme... dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření...

Španělský ptáček podle babiček

Španělský ptáček podle babiček

daduuja 29.10.19 15:50 | "@pro.gress":https://www.labuznik.cz/profil/progress/ Zátka začal vyrábět francouzskou hořčici v roce 1882, Rettigová v receptech používá přímo dijonskou hořčici. Nevím, kde je problém, ono se kdysi taky obchodovalo :-)

Sýrová omeleta 2

Sýrová omeleta 2

Zuzka1973 29.10.19 11:33 | Dělám často :) Opět výborná snídaně...

Španělský ptáček podle babiček

Španělský ptáček podle babiček

pro.gress 28.10.19 17:30 | Už vidím mojí babičku, jak zná francouzskou dijonskou hořčici. Zbytečný experiment.

Jednoduché medové kuře

Jednoduché medové kuře

Zuzka1973 27.10.19 18:55 | Výborná věc! Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :) Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda... I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Kuře ála bažant

Kuře ála bažant

Zuzka1973 26.10.19 18:51 | Opět super, jen tedy opět heru ani omylem ;) Pouze přepuštěné máslo a kapka vývaru na podlití. Výpek není na talíři moc vidět, ale je tam a je vždy výborný - pro muže cedím, pro sebe i s těmi kuličkami pepře, miluju jak křupou :)

Jablečné noky

Jablečné noky

Lyduska 26.10.19 08:22 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, recept je tu aj pod názvom "jablkové knedlíky":https://www.labuznik.cz/recept/jablkove-knedliky/ a podľa toho receptu som ich dávnejšie robila aj ja. Sú skutočne výborné a zároveň jednoduché na prípravu. *Příspěvek upraven 26.10.19 v 08:23*

Jablečné noky

Jablečné noky

Zuzka1973 25.10.19 14:01 | Dělám docela často... Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou krupičkou. Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji :) Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou, pokápla jsem i lžičkou medu :)

houbové karbanátky z ovesných vloček

houbové karbanátky z ovesných vloček

Zuzka1973 24.10.19 15:05 | Nedávala jsem tam to koření... Měla jsem aromatické houby (hnojníky a píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť... Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným máslem.

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Zuzka1973 23.10.19 14:49 | Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně... No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen 100 g na jedno vejce a lžíci vody. Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru s knedlíčky a druhá půlka do sušičky. Mouka celozrnná hladká špaldová. Dělala jsem na strojku... moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako je válení, bohatě jim stačilo hnětení :D ;)

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

Lyduska 23.10.19 14:00 | "@monikachayblog":https://www.labuznik.cz/profil/monikachayblog/, dakujem pekne.

Haše

Haše

Zuzka1973 22.10.19 18:51 | Z vařeného slepičího masa, hovězí moc nejíme... housky přimleté špaldové. Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku...

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

monikachayblog 21.10.19 20:03 | Dobrý den, Použila jsem balení sušeného droždí 7 g :)

Slepice na paprice

Slepice na paprice

Zuzka1973 20.10.19 18:33 | Slepice opět naše, domácí... Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar. Mouka špaldová.

Vojenský guláš

Vojenský guláš

georgehradec 15.10.19 15:45 | Dělám podobně a chválím. Cibule je základ! A nebojím se tmavé, ne černé. Cibule dělá divy! :mavam:

Skořicoví šneci s dýní

Skořicoví šneci s dýní

Lyduska 13.10.19 08:01 | Koľko gramov má v tomto prípade jedno balenie sušeného droždia?

papriky plněné masem s krupkami a houbami

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Zuzka1973 9.10.19 10:47 | Velmi dobré! Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky, žampiony, křemenáč). Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně :)

Smetanová houbová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Zuzka1973 6.10.19 12:32 | Pro sebe bez mouky, jen nakonec lžíci Tebi, pro muže podle receptu... Bez masoxu, ten nekupuji, ale dobře posloužil vývar z kuřecích kostí z mrazáku. Pro muže jsem k tomu udělala bramborovo-krupicovo-houskové knedlíky a plátek krkovice, pro sebe bramborovo-ovesné knedlíky a vykostěné kuřecí stehno.

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

georgehradec 6.10.19 12:07 | SKVĚLÉ! 1* :mavam:

Chléb pivního skauta

Chléb pivního skauta

Zuzka1973 6.10.19 08:27 | Přesně podle mého gusta :) :palec: :srdce:

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

georgehradec 5.10.19 12:28 | Tak tenhle receptík zkusím neb mám kapustičky a ostatní ingredience. Bude to hlavní jídlo doplněné vařenými bramborami. Zítra a dám vědět jaké to bylo, mám na to apetit. Mějte se báječně. j. :mavam:

Chrera-Harira -polévka z Maroka

Chrera-Harira -polévka z Maroka

Putin 3.10.19 08:58 | "@stenly123":https://www.labuznik.cz/profil/stenly123/ Tohle: https://www. albert. cz/cizrna-recepty; https://cs.wikipedia.org/wiki/Cizrna

Chrera-Harira -polévka z Maroka

Chrera-Harira -polévka z Maroka

stenly123 2.10.19 20:07 | Co je cizma?

Spirálky s cibulí a cuketou (fusilli con cipolle e zucchine)

Spirálky s cibulí a cuketou (fusilli con cipolle e zucchine)

Zuzka1973 30.9.19 17:56 | Sice nebyl parmezán, ale i s jiným druhem sýra to bylo velmi dobré... Místo pliváče sádlo...

Koláče - náplně

Koláče - náplně

casino 29.9.19 22:25 | "@irena zap":https://www.labuznik.cz/profil/irena-zap/ Máte recht, funguje to jak píšete :palec: Škoda jen, že přímo v receptu na LABU není text členěn stejně jako v mailu 8) Děkuji

Koláče - náplně

Koláče - náplně

irena zap 28.9.19 11:44 | :) *Příspěvek upraven 28.09.19 v 11:48*

Koláče - náplně

Koláče - náplně

irena zap 28.9.19 11:43 | Po zaslání na email/funkce vpravo nahoře/ se v emailu zobrazí takto: TVAROHOVÁ: 250 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g cukru 40 g másla, špetka strouhané citronové kůry Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky. POVIDLOVÁ: 250 g švestkových povidel (neslazených), 50-100 g cukr krupice, 3 PL rumu, špetka strouhané citronové kůry OŘECHOVÁ: 250 g ořechy 120 g moučkový cukr (med) 50 ml mléko (smetana, šlehačka) vanilka kůra rum 50 g mleté dětské piškoty JABLEČNÁ: 500 g jablek, 100 – 150 g cukr. krupice, mletá skořice, citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu, nastrouhaný piškot na zahuštění. Na hrubo nastrouhaná jablka lehce podusíme. Ochutíme skořicí, šťávou a kůrou, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem. Necháme vychladnout. MAKOVÁ: 250 g mletého máku, 750 ml mléka, 80 g cukru, strouhaná citronová kůra, mletá skořice, perník, rybízová marmeláda nebo čokoláda na dochucení, Mák uvaříme s cukrem v mléce do měkka, pak vmícháme další komponenty. Necháme vychladnout. KOKOSOVÁ S TŘEŠNĚMI: 250 g vypeckovaných třešní, 150 ml vody, 40 g sušeného mléka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g krupicového cukru. Vodu se sušeným mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Přidáme kokos a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Náplň dáme na těsto a přidáme třešně. SÝROVÁ: 200 g nastrouhané Nivy, 100 g šunky pokrájené na kostičky, 6 PL smetany, Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků. SE ZELÍM A UZENÝM MASEM: 500 g sterilovaného (kysaného) zelí, l nakrájená cibule, uzené maso, nebo klobása, Zelí povaříme i s nálevem a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme s ocezeným zelím. Necháme vychladnout. MASOVÁ: 300 g mletého vepřového masa, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky (možno vynechat), majoránka, tymián, bazalka, zelená petrželka, 2 PL sekaných černých oliv, sůl, pepř, Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a česnek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce. Těsta na šátečky jsou zde: https://www.labuznik.cz/recipe.php?… zdroj: Sandtnerka, *Příspěvek upraven 28.09.19 v 11:47*

Koláče - náplně

Koláče - náplně

casino 28.9.19 09:18 | Já s tím problém nemám - rcp jsem nevymyslel :mavam: a i kdyby, tak je to fuk :mrgreen: Pokud to někomu bude ku prospěchu, tak to bude jen dobře :potlesk: No a na vašem místě bych nebral ohled ani na vlastníka stránek...

Koláče - náplně

Koláče - náplně

hubenej dědek 27.9.19 19:14 | Dík za náplně. Přepsal jsem si je a uložil jako PDF. Pokud bys neměl námitky a byl zájem, dal bych to třeba na ulozto, když je tady takový problém s editací a formátováním.

Koláče - náplně

Koláče - náplně

casino 27.9.19 10:11 | Jsem poněkud cholericky založený stoik, ale mám toto zapotřebí? :zed: Recepty jsou tady zprzněné nehorázným způsobem - vše je v jednom chumlu :cert: Můžete dělat co chcete, tak rozdělit postup podle logiky do odstavců nejde a nejde :cert: :cert: Pro jakous takous přehlednost jsem se pokusil jednotlivé náplně v textu rozlišit názvy psanými**VELKÝM**písmem! Ano, koncept to akceptuje, ale když změnu receptu uložím, tak je vše postaru :cert: :cert: :cert: No, část mého ega říká zachovat klid a druhá, ta větší polovina, na mě řve že ať pro klid v duši prásknu dveřmi :mavam: *** OT No a nebyla zde v minulosti možnost, že před definitivním přidáním příspěvku bylo lze si psaný text zpodobnit jak bude vypadat v reálu??? *** EDIT Tak jsem v 16:00 hodil oko na rcp a vidím, že názvy jsou psány VELKÝMI písmeny :palec: No, ještě kdyby se tak vytvořily i odstavce, to by bylo fajne :) *Příspěvek upraven 27.09.19 v 16:03*

Cuketová polévka 3

Cuketová polévka 3

Zuzka1973 26.9.19 20:01 | Moc dobrá, jako všechny tyhle tykvové...

Smažené patisony

Smažené patisony

Zuzka1973 25.9.19 20:25 | Místo strouhanky pomleté cornflakes -je to pak krásně křupavé, peču na plechu v troubě, pečící papír pomazat sádlem, v půlce otočím... Rovnou s tím jsem pekla i brambory...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Lyduska 14.9.19 08:11 | Ukladám "sem":https://www.toprecepty.cz/recept/1858-houbova-sekana/ pre seba. *Příspěvek upraven 14.09.19 v 08:11*

Hamburger na americký způsob

Hamburger na americký způsob

Zuzka1973 3.9.19 17:59 | Bez vejce, jen maso, cibule, česnek, pepř, sůl a lžička Tebi - nasucho na elektrickém grilu. Sterilovaná zelenina nahrazená čerstvou cibulí a cuketou, místo kečupu domácí ostrá omáčka...

Vojenský guláš

Vojenský guláš

Eja 2.9.19 11:51 | No...část je doslova...opsaná... :cert:

Vojenský guláš

Vojenský guláš

hubenej dědek 1.9.19 17:14 | Čtení je to pěkné, ale nápadně připomíná co tady psal kdysi Bunter. "Povídání od Buntera":https://www.labuznik.cz/diskuse/gulas-7923/

Vojenský guláš

Vojenský guláš

amylon 1.9.19 10:04 | Krásný čtení o dobrém jídle!

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Lyduska 31.8.19 11:36 | 1Arul, mohol by si pridat Tvoj recept na uhorky ako samostatny recept?

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

1Arul 31.8.19 08:41 | Tak čtu tenhle absolutně nejlepší recept na naložené kozí rohy a zjišťuji, že jen s malými odchylkami je to můj recept na okurky. Rozdíl je jen v tom, že do sklenice okurek se dává ještě navíc cibule, mrkev a kopr a nedává se lžička oleje, dávám tam trošku víc koření do sklenice (6 pepřů, 3 nová koření, celý bobkový list) a malinko víc cukru a míň sacharinů. (na tuto dávku 320 g cukru a 40 sacharinů a 160 g soli). Jsou to absolutně nejlepší naložené okurky na světě. Taky po ochutnání na mně chtějí přátelé recept.

Lečo s klobásou a vejci

Lečo s klobásou a vejci

Zuzka1973 30.8.19 18:31 | Dělám v podstatě stejně: na nepřilnavou pánev kolečka klobásy spolu s proužky cibule a papriky, ani nepodlévám - jen chvilku míchám, pak přidám rajčata, až se jim začne loupat slupka (je to opět jen chvilka), bývá měkká už cibule a papriky. Klepnu vejce a míchám... Nemám ráda, když je směs moc rozvařená, miluju když vše zůstane na "měkký skus" (nebo jak to napsat). Sádlo dávám jen když dělám bez klobásy. Klobása byla domácí, pikantní - takže jsem mohla vynechat pepř. Četla jsem i diskuzi a myslím, že s lečem je to stejné, jako s gulášem: co rodina, to jiná konzistence, postup...

Vojenský guláš

Vojenský guláš

svato 29.8.19 16:19 | Presne tak, guláš potrebuje svoj čas, to žiadny tlakový hrniec nenahradí

Zelené fazolky s bryndzou

Zelené fazolky s bryndzou

Zuzka1973 29.8.19 11:35 | Výborná věc! Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :) :palec:

Vojenský guláš

Vojenský guláš

Eja 28.8.19 19:21 | Hezké :potlesk: :mavam:

Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Zuzka1973 28.8.19 11:20 | Takhle halušky miluju... jen brambory a mouka... bez vajec... ;) Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle...) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy) :) Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku... Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně... Na zapití žinčica...

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2384 Další »

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz