Bifteky v žampiónové směsi

Bifteky v žampiónové směsi

Labužník demodick 9.11.01 07:42 | velice me to zaujalo i jednu moji kamaradku skoda ze jsem to musel varit ja. a vina se hodi i vic a super je i brandy ale opatrne

Sýrové fondue 2

Sýrové fondue 2

Sarka Skachova 25.1.09 03:43 | Recept pochazi z jizni casti Svycarska - z oblasti Vallis, kraj vinne revy, kde se nad vinicemi tyci svycarske Alpy. Protoze ziji v teto zemi a zabyvam se gastronomii, chci jenom podotknout, ze tento druh fondue se ve skutecnosti konzumuje s varenymi bramborami ve slupce. Male brambory se neloupou ani pri konzumaci, kraji se na taliri na platky a horkymi fondue se prelevaji a popiji se k nim dobre valliske vino, napr. Fendant atd. Kousky chleba se namaceji jen vyjimecne a spise asi v domacim podani. Fondue s horkym bramborem je daleko vetsi pochoutkou. S mandlemi pridavanymi do syra jsem se nesetkala, ale pravda je, ze do horkych fondue se pridava loupane rajce, smazena salotka nebo platky hribovitych hub. Jidlo je to vyborne a dosti syte. Atraktivni je, podavat ho v zimnim obdobi. Provozujeme hotel restaurant a vlastnime i valliskou restauraci. Prave se pripravujeme na sezonu fondue. V menu mame Syrove fondue, fondue Burguignon, fondue Chinoise. Tyto internetove stranky se mi libi a dnes jsem je nasla poprve. Jiste tu nejsem naposledy a pokud bude cas, rada i ja necham nejaky prispevek ohledne dobreho jidla a piti, jak se serviruje ve Svycarsku. Je znamo, ze zde se misi mnoho kuchyni - francouzskou pocinaje a videnskou konce. Trend dnesniho stravovani veli - konzumovat zdravou stravu "mediteran cusine" - stredozemni kuchyne. O tohle se snazime pri priprave nasich pokrmu v hotelu Moulin Neuf, ve svycarskem kantonu Jura. Snad tyto netove stranky budou pro me inspiraci, kdyz ma fantazie stacit nebude.

Tvarohová bábovka 4

Tvarohová bábovka 4

rastoba 25.1.09 03:43 | Místo kokosu je lepší ten rum, ale jinak je to moc dobrá bábovka. A příprava určitě netrvá hodinu - já to měla za 20 minut hotový. Takže všem vřele doporučuji. Bez rumu je to ideální snídaně pro děti.

Farářské kotlety

Farářské kotlety

Pavlinek 28.10.01 20:23 | Kotlety osolime,opeprime,opaprikujeme,posypeme susenymi houbami a syrem.

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

1irena 25.1.09 03:43 | už jdu koupit fazole!

Dort z mikrovlnky

Dort z mikrovlnky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Jsem moc ráda, že Vám chutnalo :o)))

Dort z mikrovlnky

Dort z mikrovlnky

L.B. 25.1.09 03:43 | MOC DOBRÝ!!!!!!!!!!!!!!!!

Staročeské zelňáky

Staročeské zelňáky

Labužník M_a_j_k_a02 25.1.09 03:43 | Tento recept patří do kategorie konzervace, ale není tam zařazený.Můžete to nějak napravit?

Staročeské zelňáky

Staročeské zelňáky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Já když dělám zelňáky tak si ještě nakrájím párek nebo klobásku a osmažím to na sádle a pak to naliju do těsta i s tím sádlem, protože to všechno nádherně provoní po té klobásce nebo párku. A taky ještě přidávám majoránku pro lepší vůni :o)

Vaječná pomazánka 2

Vaječná pomazánka 2

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Jo a taky to výborně chutná na topince :o)

Pařížský zapečený květák

Pařížský zapečený květák

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Dneska jsem tuhle dobrotu dělala k večeři. Musím říct, že už dlouho jsem si takhle na květáku nepošmákla. Pokud si budete kupovat sýr, nekupujte si ale obyčejný eidam. Lepší je chuťově výraznější sýr. Třeba parmezán nebo čedar. Určitě nebudete litovat. Opravdu je to prostě velká bašta. Uvařte si brambůrky a pochutnáte si. Jak chutná studený nemůžu potvrdit, my jsme ho málem zblajzli i s miskou hned po vyjmutí z trouby :o) MŇAM

Vaječná pomazánka 2

Vaječná pomazánka 2

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Já to dělám skoro stejně, jenom ty vajíčka uvařím na tvrdo a cibulku dám najemno nasekanou syrovou. Potom žloutky smíchám s máslem a bílek nakrájím na malinkaté kostičky. No a pak se přidají další ingredience. A taky je to moc dobré :o)

Pórkové rolky

Pórkové rolky

Drobek 25.1.09 03:43 | Nemyslím, že by bylo třeba, pórek moc nepotřebuje. Zhnědnutí sýra je dostatečná známka udělanosti. Ono to vevnitř nějak "hltá" teplo a nedovolí sýru zhnědnout dřív, tedy pokud to nepřeženete s teplotou, pochopitelně.

Pórkové rolky

Pórkové rolky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Není třeba ten pórek alespoň trochu spařit?

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Labužník Hana 25.1.09 03:43 | Na radu kamarádky jsem vyzkoušela přidat do rajčatového protlaku (před vmícháním do směsi) prolisovaný česnek a místo oregana hodně bazalky. Bylo to vynikající.

Zapečené makarony s osmaženou cibulí

Zapečené makarony s osmaženou cibulí

Drobek 25.1.09 03:43 | Je to tvrdý sýr, trošku tvrdší naž blaťák, ten je tomu asi nejpodobnější, až na detail. Trošku libě smrdí, ale na zas tak silně libě jako syrečky. Jenom trošinku a je celkově ostřejší chuti. Kdybych měl vymyslet náhradu, asi bych sáhnul po blaťáku, jenže, jak říkám, ten má skoro správnou konzistenci, ale je moc jemný. Jenže, kdoví? Trh doma se za těch 16 let co tam nejsem změnil, možná že máte něco co je podobnější. Takže: zkoušet a pátrat.

Tvarožník

Tvarožník

Labužník Tery 25.1.09 03:43 | Vyzkoušela jsem, je to moc dobré, méně sladké a všem chutná!!

Přípodotky k bramboráku

Přípodotky k bramboráku

Drobek 25.1.09 03:43 | Člověče zlatá, co já bych tady v Americe dal za tvarůžky čili syrečky.... Ale jak vidno, s bramborákem se daj dělat věci, ajajaj.

Přípodotky k bramboráku

Přípodotky k bramboráku

rastoba 25.1.09 03:43 | pár vyzkoušených fint - do těsta přidám několil kžic strouhanky, bramborák křupe a není tolik mastný. Stejnou ůslužbu udělá několik lžic ovesných vloček. Bramborák smažím na rozehřátém sádle, je lepší. Do bramborákového těsta přidám několik lžic kysaného zelí. Přidám několik - vice - lžic hub lpodušených ajko na smaženici. A důležité upozornění - před jídlem i po něm to chce fernet pro zdraví.

Zapečené makarony s osmaženou cibulí

Zapečené makarony s osmaženou cibulí

Labužník Cibulka 25.1.09 03:43 | A nebo: čímpak se to dá nahradit?

Langoš

Langoš

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Dneska jsem to vyzkoušela přesně podle receptu a je fakt, že je to eňo ňuňo, jen mi nějak nesedí ty porce. Pokud se to pomaže česnekem, dá se na to pořádná kopa sejra a kečupu, sní každý maximálně jeden... No a my jsme dva... Udělala jsem asi tak 13 langošů, tak to budem jíst asi dalších prá dní :o) Ale jinak fakt paráda... Moc dobré.

Přípodotky k bramboráku

Přípodotky k bramboráku

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Vypadá to strašně dobře, takže to určitě vyzkouším. Tu rybu asi nerisknu, ale ostatní určitě... Ale když tak píšeš o slučování chutí, tak tam do toho bramboráku zkus jednou dát tvarůžku obtočenou v šunce. Je to prostě lahoda :o))) Mňam :o) CHodím na to do jedné hospůdky, protože doma to mám zakázané... Právě pro ty sloučené chutě :o) Ale když se to dobře zapeče, tak to nevyteče... :) Tak to zkus...

Treska plněná špenátem a šafránovou rýží

Treska plněná špenátem a šafránovou rýží

beberuska 25.1.09 03:43 | Musim ritc, ze to bylo skvele. Muj pritel si to nemohl vynachvalit a dokonce prohlasil, ze by se to "uchytilo" i v nejake lepsi restauraci.

Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

rastoba 25.1.09 03:43 | Ano souhlasím s Leenou, správná kulajda má obsahovat vejce - pokud možno "zastřené". Zrovna takovou jsem měla včera k obědu - mňam

Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

Labužník Leena 25.1.09 03:43 | Já ještě do kulajdy nakonec rozklepnu tak 3-4 vajíčka a velmi opatrně promíchám tak, aby se nepoškodil žloutek a zůstal pokud možno vcelku.

Tvarožník

Tvarožník

rastoba 25.1.09 03:43 | Vyzkoušeno - to prostě nemá chybu! Nejvíc chutná, podává-li se vychlazený!

Krůtí majda na špagetky

Krůtí majda na špagetky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Nejen, že to vypadá dobře, ale taky to výborně chutná :o). Česnek se tam může přidat, ale zkus to nejdřív bez něj. Uvidíš, že ti to bude chutnat. A potom napiš, jak to dopadlo.

Hermelínové řízky se žampiony

Hermelínové řízky se žampiony

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Ty dlabance, které Vám z hermelínu zůstanou můžete použít pro pomazánku. Smíchejte je se strouhaným sýrem, nakrájenou šunkou, tatarkou a petrželkou. A dejte si to na toasty.... Mňammmm

Vločkové karbenátky Cipísek

Vločkové karbenátky Cipísek

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Zatím alespoň takhle, až se vrátí hoši, tak to tam dodají: Vločky namočíme alespoň na půl hodinky do mléka. Poté vločky "vyždímeme", smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, šunkou nakrájenou na nudličky, přidáme drcený česnek, sůl, vejce a mouku na „zahuštění“. Nakonec přidáme majoránku. Lžící nabíráme těsto a vytvoříme malé placičky. Opékáme na rozpáleném oleji.

Vločkové karbenátky Cipísek

Vločkové karbenátky Cipísek

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Nějak se mi ztratil postup :o)

Schované kuřátko

Schované kuřátko

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Každý co má rád :o) Mě to chutná takhle :o)

Schované kuřátko

Schované kuřátko

pjs 25.1.09 03:43 | zapékaná masitá "nádívka" by si zasloužila alespoň doporučení na doplnění o yzop, který neobyčejně zvýrazní a pak není třeba ani maso. Rajčatové úpravy snad trochu oregána!

Bramborové topinky 2

Bramborové topinky 2

rastoba 25.1.09 03:43 | Aby se brambory napřichytily a dobře se obracely je dobré dávat je na horký dobře sádlem zásobený plech. Jinak se domnívám, že nejlepší jsou pouze s česnekem a solí.

Bramborové topinky 2

Bramborové topinky 2

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Na to, že je počet porcí 0 tam je docela dost brambor :o)))

Bramborové topinky 2

Bramborové topinky 2

rastoba 25.1.09 03:43 | přidat ještě trochu majoránky, příloha tvaroh rozmíchaný s pažitkou a bílým jogurtem

Křenová omáčka s brusinkami

Křenová omáčka s brusinkami

VOTAVOVA_I 25.1.09 03:43 | KAM SE PODĚL KŘEN?

Křenová omáčka s brusinkami

Křenová omáčka s brusinkami

Pepino 25.1.09 03:43 | ... ale už jsem zjednal nápravu. Dík pjs :o)

Sýrové placičky 2

Sýrové placičky 2

Pepino 25.1.09 03:43 | kopretinko děláš nám radost...

Sýrové placičky 2

Sýrové placičky 2

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Přidejte si ještě šunku a nemá to chybu :o)

Kuřohus podle Petra Novotného

Kuřohus podle Petra Novotného

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Doporučuji vodou podlít, né přelít.... Jinak nám kmín bude plavat ve vodě a nebude na stehnech. Mohu potvrdit, že je to opravdu eňo ňuňo... Celým bytem povane nádherná vůně pečené husičky a ne klasického kuřete. Ke knedlíku a k zelí si ještě vychlaďte dobrou dvanáctku a a nechte si chutnat :o)

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

pjs 25.1.09 03:43 | nešlo pochopit zda se vaří vše dohromady či jinak, takto je vše jasné

Dušené fazole v cibulové omáčce

Dušené fazole v cibulové omáčce

pjs 25.1.09 03:43 | v češtině je zaužíván termín pro fazolové lusky - fazolky, případně zelené fazolky, které jsou uváděny jako zelenina, zatím co fazole jsou plodem rostliny fazol

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

pepicek 25.1.09 03:43 | ... tož tady ho máte :o) Jedná se o portugalskou specialitku a je to podobné řeckým obloženým talířům. Díky pjs za bystré oko ;o)

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

Cizrna se zeleninou (Cozida de Grao)

pjs 25.1.09 03:43 | Chtělo by postup upřesnit. Výsledek si nedovedu představit!

Řízky jedna báseň

Řízky jedna báseň

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Recept je opravdu výtečný, jen bych doporučovala malinké zlepšení. Vše kromě sýru a bílků promíchat, bílky ušlehat do sněhu, přimíchat a nakonec přidat ten tvrdý sýr nahrubo nastrouhaný. Je to opravdu lahodička, protože to masíčko je potom super křehounké a ten sýr pak zůstává i na povrchu takže to bezvadně křupe. U nás řízečky ani nestačily vychladnou a byly fuč :o) Mňam mňam mňam

Lepenice

Lepenice

Pepino 3.9.01 15:41 | pavlo diky...

Stránka:  « Předchozí 1 2378 2379 2380 2381 2382 2383 2384 2385 2386 2387 2388 Další »

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Cuketové placky Cuketové placky
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz