Nudle se sušenými rajčaty

Nudle se sušenými rajčaty

pepicek 25.1.09 03:43 | ... mě ty nudle v cedníku beztak vychladnou, než si připravím zbytek věcí na pánev a s chutí si je pak na pánvi trošku přismahnu. Je fakt, že Ital by valil bulvy, ale asi proto původní autor zachází s nudlema a ne se špagetama a k Apeninám stojí celou dobu vaření zády ;o)

Nudle se sušenými rajčaty

Nudle se sušenými rajčaty

Tinami 25.1.09 03:43 | Mám obdobný, vyzkoušený a velmi oblíbený recept, jen nepoužívám papriku a místo oregána dávám bazalku, a to čerstvou, sušenou jen v případě nejvyšší nouze. Mám ale výhradu k doporučenému způsobu vaření těstovin. Nikdy neochlazovat a neohřívat, pokud vím.

Matýskovy naložené syrečky

Matýskovy naložené syrečky

Kačka 25.1.09 03:43 | Je to moc dobroučké:) Pokud mate odvahu zkusit poněkud tučnější variantu,zaměnte tvarůžky hermelínem.Ten navíc můžete rozkrojit a zevnitř potřít česnekovou pastou.Jako příloha se nejlépe hodí čerstvý bílý chléb.l

Míša řezy

Míša řezy

Labužník Tery 25.1.09 03:43 | Jde o půlku kostky tuku = 125 g 100% tuku. Možná je lepší na krém místo hery dát máslo

Míša řezy

Míša řezy

Madlenka 25.1.09 03:43 | Recept se mi hrozně líbí, ale co je 1/2 stoprocentniho tuku? Kostky, hrnku, deci? Diky

Celozrnný chléb s ořechy

Celozrnný chléb s ořechy

pepicek 25.1.09 03:43 | v originále receptu je opravdu 3/4 litru mléka, ale to se potom někam vytratí, protože na zadělání se použije 125ml (krok 1) a potom už se to jenom mísí v kroku 2 a nepřidává žádné další, takže nám zbylo ještě přes půllitru ... no nevadí, tak budou zítra palačinky ;o)

Celozrnný chléb s ořechy

Celozrnný chléb s ořechy

marika 25.1.09 03:43 | Este som to neskusala, ale sa chystam... len sa mi zda, ze na 400 gramov muky je 3/4 litra mlieka prilis mnoho a ak si nedam pozor, mohla by som "utopit mlynara"...

Teplé sýrové toasty

Teplé sýrové toasty

Labužník Hana 25.1.09 03:43 | Recept je moc dobrý,máme vyzkoušeno. Ještě malé vylepšení: místo veky je lepší tmavý toustový chleba překrojený na trojúhelník.

Medové řezy

Medové řezy

Marcela 25.1.09 03:43 | V ingrediencích je prásek do peciva, ale v textu Príprava je uveden prásek do perníku. Co je správné?

Lepkavé kuře

Lepkavé kuře

1irena 25.1.09 03:43 | Asi do té marinády?

Bramborák na plechu se slaninou

Bramborák na plechu se slaninou

Bodlik 25.1.09 03:43 | Česnek se tam nedává?

Šťavnaté holandské řízečky

Šťavnaté holandské řízečky

pepicek 25.1.09 03:43 | ... právě si tu nad touhle mutací pochutnávám a vřele doporučuju, budiž ode dneška pokrm tento zván karíbanátky ;o)

Květákové karí s rýží

Květákové karí s rýží

pepicek 25.1.09 03:43 | ale už je zpátky ;o)

Polentový chlebíček s brokolicí

Polentový chlebíček s brokolicí

pepicek 25.1.09 03:43 | ... v bodě 1 vytvoříš těsto, v bodě 2 omáčku z posekaných růžiček brokolice, v bodě 3 dáš těsto do pekáčku a do něj odložených 20 růžiček a pečeš. V bodě 4 už sedíš u stolu, krájíš, chlebíček, poléváš smetanovo-brokolicovou omáčkou a mlaskáš blahem :o)

Polentový chlebíček s brokolicí

Polentový chlebíček s brokolicí

marika 9.1.02 07:27 | Recept sa mi paci, aj by som ho rada vyskusala, ale nie som si ista, ci som dobre pochopila - takze este razu - tych 20 najkrajsich ruziciek brokolice dame do chlebicka? A ta rozmixovana brokolica so smotanou - to je ta omacka? Budem rada, ked to upresnite.

Květákové karí s rýží

Květákové karí s rýží

Labužník Jana 25.1.09 03:43 | Proč se to jmenuje květákové kari s rýží, když tam žádná rýže není?

Sýrové fondue 2

Sýrové fondue 2

Olga 25.1.09 03:43 | Dotaz: Kde v Praze mohla bych koupit kotlik na fondue? Děkuji za odpověd´

Králičí játra na pórku

Králičí játra na pórku

Labužník Lisa 28.12.01 15:05 | ... a dobre sme si pochutnali.

Šumavská bramboračka

Šumavská bramboračka

ilon 25.1.09 03:43 | nevím,ale tento recept je přeci velice dobře znám, Vždy polévka vyjde dobře a dá se říct, že může být i pokaždé jiná

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

pepicek 25.1.09 03:43 | stačí, aby někdo napsal, že je to na hovno a všichni se na to jdou podívat. Ovšem pokud někdo tuhle fintu zopakuje, tak bude zle, tady se bude mluvit slušně ... ;)

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Pepino 25.1.09 03:43 | chapu podle casu komentare ze to ráno nebylo asi to úplně nejlepší , ale ten recept byl docela slušnej :)))

Celerová pomazánka 3

Celerová pomazánka 3

vladana 25.1.09 03:43 | Pomazánka je opravdu jednoduchá, rychlá a hlavně skvělá, moc jsme si pochutnali :-)) Díky

Zelná polévka s párkem

Zelná polévka s párkem

Labužník žížala02 13.12.01 07:30 | Pepino, v ingrediencich Ti chybi parek :o)

Lehký zimní salát

Lehký zimní salát

Labužník Gabina 25.1.09 03:43 | Tenhle salát vyzkouším udělat v sobotu.Zkouším jen taková jídla, která mě hned zaujmou, a na která dostanu hned chutˇ. Akorát mně trochu zaráží kombinace zeleniny a ovoce,když přihlédnu na dělení stravy.Za zkoušku to stojí.

Kuře s nivou

Kuře s nivou

Franta 25.1.09 03:43 | tento recept určitě vyzkouším, zaujalo mně hlavně použití koňaku

Tvarožník

Tvarožník

Labužník Věrka..02 25.1.09 03:43 | skvělý, vynikající, nemá chybu. Všem chutnal, prostě mňamka

Bramborová polévka se šunkou

Bramborová polévka se šunkou

Pepino 25.1.09 03:43 | tak pro dnešek tu nejjednodušší: 200g oloupaných brambor, kousek mrkve, celeru, petrzele, a kapusty, 1 malá cibule, 40 g hladké mouky, 40g sádla, 1lzice sušených hub, majoránka, česnek, mletý pepř, kmín, polévkové koření, 1l vody, masox(ten masox je tam u tebe problem, ale snad se da nahradit Knorrem, kterej neni uplne ten pravej, ořechovej , ale po tom co jsem tam viděl na výběr je to asi to jediný), petrželka. opláchnuté, osušené houby namočíme do tří lžic studené vody a nechame nabobtnat. drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, zasypeme moukou, osmažíme dozlatova, zalijeme vodou, rozšlehame a přivedeme k varu. do polévky vložíme zeleninu pokrájenou na kostičky, překrajené houby, mletý pepř, kmín, a vaříme, až je zelenina měkká. přidáme brambory nakrájené na kostičky a uvaříme je doměkka. polévku ochutíme masoxem(knorrem), rozetřeným česnekem, rozemnutou majoránkoua polévkovým kořením, povaříme ještě minutu a při podávání posypeme sekanou petrželkou. A ještě lepší je z čerstvých hub, ale to po zkušenosti s Amerikou je dost složitý.... :)))

Bramborová polévka se šunkou

Bramborová polévka se šunkou

Pepino 25.1.09 03:43 | Karle já ti pošlu tu naši z Libně a taky z českýho venkova,ale až zejtra :))

Bramborová polévka se šunkou

Bramborová polévka se šunkou

Karel 7.12.01 14:49 | Obe polevky jsou kase ale ne ta stara bramboracka, celer, mrkev brambory, petrzel, cesnek a hpouby. Poslu vam ten navod az budu doma v Clevelandu.

Cibulový koláč se žampiony

Cibulový koláč se žampiony

pepicek 25.1.09 03:43 | já jsem dělal nedávno obdobnou věc a ve dvou to vůbec není problém zbodnout na posezení, sice je to o vyhřeznutej bok, ale když ono to tak pěkně voní ;o)

Cibulový koláč se žampiony

Cibulový koláč se žampiony

rastoba 25.1.09 03:43 | Kolik plechů se udělá z uvedeného množství? Bude to určitě dobrota, ale jsme jenom dva.

Kuřecí steak

Kuřecí steak

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Kdo má miluje kuřecí maso ať si honem nakoupí ingredience :o) Je to mooooc velká bašta :o) Mňaaaam :o)

Větrníky s malinovou šťávou

Větrníky s malinovou šťávou

Labužník Dita02 25.1.09 03:43 | Souhlasím s Kopretinkou do posledního puntíku!!!!!!! Instatní "záležitosti" nejsou taktéž mé hoby, ale Vanilkové řezy jsou opravdu bez chybičky.

Jáhlová polévka se šunkou

Jáhlová polévka se šunkou

pepicek 25.1.09 03:43 | ... typ sušené šunky původem ze severní Itálie, hodně se vyrábí také v zemích bývalé Jugoslávie.

Řízky á la Louis

Řízky á la Louis

pepicek 25.1.09 03:43 | ... u nás autorem nazýváme toho, kdo recept na Labužníka donesl, je Vám jistě jasné, že si recepty nevymýšlíme sami, nýbrž je dohledáváme v různých kuchařkách a jak už jsem někde tady psal, pramálo receptů je původních, většinou se jedná o jakýsi zvrácený druh lidové slovesnosti a přenáší z člověka na člověka formou slovní či písemnou, po cestě se porůznu zkroutí a přemění. Navíc autorem onoho receptu jistě nebude ani paní Lavalová, nýbrž pan Louis, případně některý z jeho přátel, který po něm recept pojmenoval. Tolik snad na vysvětlenou :)

Řízky á la Louis

Řízky á la Louis

rastoba 25.1.09 03:43 | Jo, todle je špica. Autor ale není k ďasu žádný pepino, leč jestli mne neklame paměť, tak ho jako první uvádí paní Vlasta Lavalová ve své francouzské kuchařce.

Tatarák Wimmer

Tatarák Wimmer

Pavel02 25.1.09 03:43 | Dělám to bez kari a sardelek. Místo chilli dávám pepř a je to také skvělé.

Větrníky s malinovou šťávou

Větrníky s malinovou šťávou

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Pokud bydlíte v Čr, vřele opravdu vřele doporučuji kouzelnou krabičku od Dr. Oektera se jmenuje Vanilkové řezy (http://www.oetker.cz/produkty/produktyf.php3?zarazeni=3&sub=5&poradi=1200). Stojí asi 25,- a obsahuje dva sáčky. Jeden s těstem na větrníky a druhý s náplní. Tu náplň si můžete uschovat i pro jiný moučník. Vtip je v tom, že pokud použijete těsto z toho sáčku, tak ho nikdy nemůžete zkazit. Já větrník vždycky dělala podle klasických receptů, ale od té doby, co jsem vyzkoušela tohle těsto, už jiné nepoužívám. Je to rychlé, krém který je přiložený chutná přesně tak jak to má chutnat. Já nejsem zastánce věcí "instantních" a všichni to o mě vědí , ale tohle je fakt bomba. Takže pokud budete dělat tyhle Větrníky s malinovou šťávou, tak to vyzkoušejte :o) Nebudete litovat!!

Bifteky v žampiónové směsi

Bifteky v žampiónové směsi

Labužník demodick 9.11.01 07:42 | velice me to zaujalo i jednu moji kamaradku skoda ze jsem to musel varit ja. a vina se hodi i vic a super je i brandy ale opatrne

Sýrové fondue 2

Sýrové fondue 2

Sarka Skachova 25.1.09 03:43 | Recept pochazi z jizni casti Svycarska - z oblasti Vallis, kraj vinne revy, kde se nad vinicemi tyci svycarske Alpy. Protoze ziji v teto zemi a zabyvam se gastronomii, chci jenom podotknout, ze tento druh fondue se ve skutecnosti konzumuje s varenymi bramborami ve slupce. Male brambory se neloupou ani pri konzumaci, kraji se na taliri na platky a horkymi fondue se prelevaji a popiji se k nim dobre valliske vino, napr. Fendant atd. Kousky chleba se namaceji jen vyjimecne a spise asi v domacim podani. Fondue s horkym bramborem je daleko vetsi pochoutkou. S mandlemi pridavanymi do syra jsem se nesetkala, ale pravda je, ze do horkych fondue se pridava loupane rajce, smazena salotka nebo platky hribovitych hub. Jidlo je to vyborne a dosti syte. Atraktivni je, podavat ho v zimnim obdobi. Provozujeme hotel restaurant a vlastnime i valliskou restauraci. Prave se pripravujeme na sezonu fondue. V menu mame Syrove fondue, fondue Burguignon, fondue Chinoise. Tyto internetove stranky se mi libi a dnes jsem je nasla poprve. Jiste tu nejsem naposledy a pokud bude cas, rada i ja necham nejaky prispevek ohledne dobreho jidla a piti, jak se serviruje ve Svycarsku. Je znamo, ze zde se misi mnoho kuchyni - francouzskou pocinaje a videnskou konce. Trend dnesniho stravovani veli - konzumovat zdravou stravu "mediteran cusine" - stredozemni kuchyne. O tohle se snazime pri priprave nasich pokrmu v hotelu Moulin Neuf, ve svycarskem kantonu Jura. Snad tyto netove stranky budou pro me inspiraci, kdyz ma fantazie stacit nebude.

Tvarohová bábovka 4

Tvarohová bábovka 4

rastoba 25.1.09 03:43 | Místo kokosu je lepší ten rum, ale jinak je to moc dobrá bábovka. A příprava určitě netrvá hodinu - já to měla za 20 minut hotový. Takže všem vřele doporučuji. Bez rumu je to ideální snídaně pro děti.

Farářské kotlety

Farářské kotlety

Pavlinek 28.10.01 20:23 | Kotlety osolime,opeprime,opaprikujeme,posypeme susenymi houbami a syrem.

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

1irena 25.1.09 03:43 | už jdu koupit fazole!

Dort z mikrovlnky

Dort z mikrovlnky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Jsem moc ráda, že Vám chutnalo :o)))

Dort z mikrovlnky

Dort z mikrovlnky

L.B. 25.1.09 03:43 | MOC DOBRÝ!!!!!!!!!!!!!!!!

Staročeské zelňáky

Staročeské zelňáky

Labužník M_a_j_k_a02 25.1.09 03:43 | Tento recept patří do kategorie konzervace, ale není tam zařazený.Můžete to nějak napravit?

Staročeské zelňáky

Staročeské zelňáky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Já když dělám zelňáky tak si ještě nakrájím párek nebo klobásku a osmažím to na sádle a pak to naliju do těsta i s tím sádlem, protože to všechno nádherně provoní po té klobásce nebo párku. A taky ještě přidávám majoránku pro lepší vůni :o)

Stránka:  « Předchozí 1 2378 2379 2380 2381 2382 2383 2384 2385 2386 2387 2388 Další »

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Karbanátky Karbanátky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz