Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Pampeliska191 21.3.02 09:51 | Muzu se prosi vas zeptat, co to je kurkuma? Dekuji

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

Tinami 25.1.09 03:43 | Pepičku nestrašte. Probíhající hádka byla samozřejmě směšná a hloupá, ale přece byste kvůli dvěma nenávistnejm ženskejm nezrušil tak skvělou stránku, byť by se rozhodly dál tu v hádce pokračovat. To by byla fakt škoda. Mimochodem, nezdá se vám, že na rozdíl od pokrmů, musí být sebelépe po domácku vyráběný alkohol hunusný, oproti tomu značkovému? Ale to jen tak, nehodlám založit další nesmyslnou diskuzi.

míchaná vejce s octem

míchaná vejce s octem

Tinami 25.1.09 03:43 | Fajn, ocet, ale jaký, červený nebo bílý? Případně nějaký speciální? Nejsem vlastně zvyklá používat jiný než vinný, eventuelně balsamico, takže nevím.

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Taky je super, když se dá polovina sýra a druhá polovina pomazánkového másla.. taky moooc velká dobrůtka...

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

glama 25.1.09 03:43 | Tedy stouhaný tvrdý sýr - třeba eidam

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

glama 25.1.09 03:43 | A já zas místo sýra používám tvaroh. A nebo další možnost - strouhaný sýr a povolit nálevem z okurek. Mňam!

Pečená žízeň

Pečená žízeň

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tohle už jsem jednou kuchtila, papala a samozřejmě se přejedla :) jako u každé dobroty. Připoměla jsem si to tím názvem... Není to náhodou z kuchařky Petra Novotného? Nebo Frekvence 1? Ať vím, kde to hledat. Děkuju :o)

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tak tuhle pomazánku snad zná každý, ale je super, že ji sem Pepíno dal protože je nejlepší ze všech. Já jen místo majonézy dávám tatarku. Pokud doma nemáte sýr, můžete místo něj přidat i nastrouhané a uvařené brambory. Nepoznáte rozdíl!!!!! Opravdu !!!!

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

mandla 21.3.02 00:10 | mluvila jsem mikim a ma tvoje ICQ ok?bude ti psat .

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

mikeinto 20.3.02 21:32 | LIBUSKO, konecne jsem te nasel no jo zase mezi jidlem, hehe MANDLA me rikala ze tu porad varis, ozvi se, MANDLA ma moje ICQ cislo ZATIM PAPA LIBAM...MICHAL

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

mandla 20.3.02 20:52 | je super je jednoducha a rychla ja ji znam je good.

Topinka s pikantní směsí

Topinka s pikantní směsí

mandla 20.3.02 20:49 | Pampelisko to je super ja taky rada topinky.Ulozim jsi to ok?

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

pepicek 25.1.09 03:43 | a pokud se zde objeví další potká je stejný osud!

Topinka s pikantní směsí

Topinka s pikantní směsí

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Pampeliško to vepřové maso jenom nasolíš a zbytek koření přidáš až do omajdy nebo kořeníš už před tím? Nebo to nesolíš vůbec? Já miluju topinky tak to zkusím :o)

Kuřohus podle Petra Novotného

Kuřohus podle Petra Novotného

Kopretinka 25.1.09 03:43 | ...tak je tam napsáno jen půl deci vody. Je to málo. Já dávám deci až deci a půl... Ona se stejně vypaří, ale když je té vody víc, není potom šťáva tak hustá a nepřipéká se. A až se to zalije pivem, už je to jedno.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 20.3.02 04:37 | Tak jsem hadala spravne, zajimavy legracni nazev. Zase vim nove ceske slovo. Diky.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Myslím, že Beda měl opravdu na mysli prášek do pečiva :o)

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 19.3.02 19:01 | Ted mne tak napada. Neni to nahodou prasek do peciva? Diky.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 25.1.09 03:43 | Jiz delsi dobu jsem mimo uzemi Ceske republiky a tak nevim co to je nebo jsou "prdopece". Recept se mne libi a chtela bych ho zkusit. Prosim Te objasni mne co to je.

Tibetský drak

Tibetský drak

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Vapadá to dobře, já bych jen zkusila místo těch palačinek použít placky, které se používají na Gyros. Jsou pevnější takže jsou to takové přenosné talířky :o) Jenom by se to ale nedalo polít. Ale jako variantu bych to brala ...

Bramboráky-zelňáky

Bramboráky-zelňáky

glama 25.1.09 03:43 | Jasně, že je tam mouka!!! Chybička se vloudila.... přidávám...Díky, kopretinko!

Bramboráky-zelňáky

Bramboráky-zelňáky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tohle doma děláme pravidelně, dokonce tam někdy ani nepřidáváme ty brambory. Je to velká dobrota a jsem ráda, že sem Glama ten recept dala. Vyzkoušejte a uvidíte, ja budete mlaskat. Je to celkem hodně syté, tak tenhle recept můžete použít i jako hlavní jídlo, nejen jako přílohu. A když to nakonec zasypete strouhaným sejrem... Paráda. Jen není v ingrediencích mouka Glamo, jinak všechno sedí. Ty tam mouku nedáváš? Ráda to zkusím i jinak, ale je to trochu řídké ne?

Jogurtový dort-nepeceny

Jogurtový dort-nepeceny

Pampeliska191 18.3.02 09:48 | Chci jenom dodat, ze je dobre do jogurtoveho kremu pridat aspon 3 lzice marmelady (nejlepe cervene) Taky jsem pridala trosku vice zelatiny.Opravdu je tento dort super a vrele doporucuji vsem ho vyzkouset. Vsichni, kdo tento dort chutnali, si brali ode mne recept. Vyzkousejte a poznate.

Jahodový nepečený dort - prázdninová bomba

Jahodový nepečený dort - prázdninová bomba

glama 25.1.09 03:43 | Podobný dort pravidelně dělám. V zimě s broskvemi nebo meruňkami z kompotu, v létě používám jahody, borůvky maliny apod. Je skutečně úžasný, když ho v parném dni vyjmete chladivě studený z lednice. Já jen do něj nepřidávám VůBEC žádný cukr. Spotřebuji spíš 1-2 balíčky piškotů a ty, protože jsou sladké, k ochucení dortu opravdu stačí. S cukrem jsem to zkoušela, ale bylo to na mne příliš sladké. Takže, připravte si sladké jak komu chutná, ale bez cukru to lze také. :-)) Fakt je to pochoutka!!!

Pečené koleno se selskými brambory

Pečené koleno se selskými brambory

koudy 25.1.09 03:43 | Nejlepší pečené koleno jaké jsem kdy jedl

Směs masa na rožni (mixed grill)

Směs masa na rožni (mixed grill)

Polo 25.1.09 03:43 | Tento recept dělám a je dobré přidat trochu sladké papriky.

Polární směs

Polární směs

Polo 25.1.09 03:43 | Asi bude i dobrý hned ho vyzkouším.

Jednoduchý perník litý

Jednoduchý perník litý

Pampeliska191 13.3.02 07:06 | V Kanade jsem zila a muzu Ti Nino poradit.Pernikove koreni se pokus sehnat v polskych prodejnach.Ja ho videla v prodejne v Torontu v KRAKUS SUPERSAM.

Smažená vanilková zmrzlina v likérové omáčce

Smažená vanilková zmrzlina v likérové omáčce

Madlenka 12.3.02 18:59 | Tak jsem tu po dlouhe dobe a nevim, jak to vlastne dopadlo. Povedlo se, Kopretinko, nebo si to nakonec neriskla..:o)

Houbová sekaná

Houbová sekaná

glama 25.1.09 03:43 | Kozí rohy určitě dobře znáš. Jsou to tenké, dlouhé, červené žluté a zelené, často zakroucené a často pálivé papričky. Ne feferonky. Pěstujeme je ve skleníku a jsou úžasné jak čerstvé, tak, a to především, nakládané. Při nakládání se musí ale, jako na potvoru, překrojit, protože jsou dlouhé a křehké a praskly by. Naložené nesmí být měkké a blemcavé, ale musí zůstat pěkně chroupavé. Nejlepší jsou ty špičky, ze kterých můžeš nejdřív vycucnout nálev! Nálev po snědení obsahu nevylévám, ale použiju na povolení bramborového salátu, porkové pomazánky apod. Jo, kozí rohy, ty nemají chybu...! :-))))))))

Houbová sekaná

Houbová sekaná

pepicek 25.1.09 03:43 | co to jsou kozí rohy? :o)

Čínská smažená rýže

Čínská smažená rýže

Pampeliska191 11.3.02 10:28 | Tento recept jsem vyzkousela.Trosku jsem si ho upravila,podle toho, co jsem mela doma. Na toto mnozstvi jsem dala 2 vajicka, 3 lzice sojovky, pridala trochu anglicke slaniny a malou sklenicku sterilovane zeleniny. Houby jsem tam dala mrazene, vlastnorucne nasbirane u nas v lese ( v Lucembursku)Nebyly to pravaky, ale vaclavky.Muzu vsem tento recept doporucit, nebo byl skutecne vynikajici. Dobrou chut

Houbová sekaná

Houbová sekaná

glama 25.1.09 03:43 | Já vždycky, když tuto dobrotu doporučuji, říká, že se uděla sekaná přesně jako normálně a do syrové směsi přidám cca 1/3-1/4 SYROVÝCH hub! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti, protože šťávička se nevydusí, ale pěkně prochutí masíčko. Cibulku přidávám do sekané syrovou. Ale jak říkám, ty houby dávám syrové, a dám jich dost, maso a šťáva mají potom fantastickou, jemnou houbovou chuť. V tom kastrůlku, když je podusíte zvlášť, právě o tohle přijdete. Takže se nebojte je tam dát syrové! A pozor, dělám velikonoční nádivku s uzeným a do ní, ještě navíc, přidávám podušené (mražené) houby. Je to fantastické!! Chutná nejlépe studené s dobrou kyselou okurkou nebo nakládanými kozími rohy!

Jednoduchý perník litý

Jednoduchý perník litý

Labužník nina02 11.3.02 06:20 | Zni to velice chutne ale kde se da v Kanade koupit pernikove koreni????

Plněný bůček na cibuli

Plněný bůček na cibuli

pepicek 25.1.09 03:43 | recept je pro čtyři velmi hladové chlapy na dva dny ale je to žráádlo!! :o))

Salát z čínského zeli s grepem

Salát z čínského zeli s grepem

Pampeliska191 10.3.02 11:40 | Salat je velmi vyborny, vyzkousela jsem ho.Doporucuji ho nechat pred podavanim dele ulezet.Ja ho nechala ulezet skoro 2 hodiny a byl vynikajici.Neni dobre ho michat ale dat ho do vetsi mise a obcas ho protrepat.Jablka jsem tam dala sladke ( ne kysele ) Tento recept je aspon pro 5 lidi.Jelikoz nam chutna zelenina,tak jsme ho jedli samotny, a byl moc dobry.Myslim si, ze jako priloha bude jeste lepsi .

Ondrovo zelé - nakládané

Ondrovo zelé - nakládané

Pampeliska191 10.3.02 11:25 | Tento recept je vyborny a vsem ho doporucuji, jelikoz i ja ho jiz nekolik let delam.Toto zeli je vyborne jak syrove ,tak i varenePrave ted mam zeli koupene a taky ho budu delat.

Plněný bůček na cibuli

Plněný bůček na cibuli

Pampeliska191 10.3.02 07:17 | Recept jsem sice nevyzkousela, ale myslim si ze je chyba v poctu osob pro ktere je urceny. Podle meho odhadu je tento recept nejmene pro 8 osob.

Cappelletti s brokolicí

Cappelletti s brokolicí

Tinami 25.1.09 03:43 | No, glamo, nemám tenhle recept odskoušený, ale je fakt, že rajčata z konzervy chutnají trochu jinak než čerstvá, skvělá jsou oboje, jistě se dají zamněňovat, ale v něčem jsou lepší ta, jinde zase ona. A když už jsme u toho, naprosto skvělá jsou rajčata sušená, někde jen tak, někde nakládaná v olivovém oleji. Nemáme to lehké, my gurmáni.

Penne s houbami a chilli

Penne s houbami a chilli

glama 25.1.09 03:43 |

Zapékané rigatoni se zeleninou

Zapékané rigatoni se zeleninou

glama 25.1.09 03:43 | S menší úpravou...

Cappelletti s brokolicí

Cappelletti s brokolicí

glama 25.1.09 03:43 | Proč pořád konzervy? lepší je rozhodně rajčata spařit, svléknout ze slupky, rozsekat a dále normálně zpracovávat jak je potřeba. je to chutnější i zdravější! Konzervovaná rajčata jen v nouzi nejvyšší!

Hrášek na holandský způsob 2

Hrášek na holandský způsob 2

pepicek 25.1.09 03:43 | komu se podaří uvařit to co je na obrázku podle uvedeného postupu vyhrává dárkový hráškovo/hrachový balíček :o))

Hrášek na holandský způsob 2

Hrášek na holandský způsob 2

Labužník Ladia 25.1.09 03:43 | V první větě v postupu nasypeš hrách a bylinky přidáš k hrášku, sliješ uvařený hrášek a vše smícháš s vařeným hrachem :))

Černé rizoto 2

Černé rizoto 2

glama 25.1.09 03:43 | 1 -2 lžíce sojovky mi ale neobarví více než kilo surovin. Možná by to vyřešil černý talíř....

Hrášek na holandský způsob 2

Hrášek na holandský způsob 2

pepicek 25.1.09 03:43 | ... tož to tak necháme, když už tu o tom tak hezky diskutujem, jináč by zase tahle diskuze byla mimo mísu :) A pro Vás, kteří nevíte zda se přiklonit na stranu zeleniny, či luštěniny, tak vyberte radši zeleninu, po té se míň prdí ;o)

Černé rizoto 2

Černé rizoto 2

pepicek 25.1.09 03:43 | ... a když na pánev zapomeneš ...

Hrášek na holandský způsob 2

Hrášek na holandský způsob 2

glama 25.1.09 03:43 | Mladý hrášek je zelenina a hrách je už luštěnina!! To je ten velký rozdíl! Myslím, že v tomto receptu by měl být HRÁŠEK! Zkuste ochutnat obojí a tu odlišnost poznáte, je zcela evidentní. Navíc, rozdíl je tím pádem i ve stravitelnosti. Takže pozor na hrášek, ať z něj nemáte hrách! :-)))))

Černé rizoto 2

Černé rizoto 2

glama 25.1.09 03:43 | A kde je ta černá?????? Nějak mi to nechce černat.... Žádná pří:,-(a není černá, ani černající... ? Tak pro tedy?

Stránka:  « Předchozí 1 2377 2378 2379 2380 2381 2382 2383 2384 2385 2386 2387 2389 Další »

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Chléb s celerem Chléb s celerem
Cibulačka Cibulačka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz