Palačinkové řízky 2

Palačinkové řízky 2

glama 25.1.09 03:43 | Nabízím jednu z mnoha variací - palačinky naplníte připraveným dušeným špenátem a také obalíte v trojobalu. Můžete mít uloženo v mrazáku a smažit, když dostanete chuť. Nejvhodnější příloha jsou brambory a studené omáčky a saláty. Je to skvělé jídlo, ať už se špenátem, nebo šunkou.

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

glama 25.1.09 03:43 | Potom musela maminka udělat ještě nějaké změny v přípravě.Když totiž použijete jogurt přesně jak je psáno, nikde ho v chuti řízku nepoznáte. maso jogurtem zkřehne a je úžasně šťavnaté, ale jogurtová chuť prostě zmizí. Rozhodně nemůžou být řízky kyselé. Vážně, dělám tyhle řízky snad alespoň 1x do měsíce a všichni, koho jsem je naučila taky, ale nikdy jsem neslyšela nic o kyselosti. Kdo neví, rozhodně nepozná, jak jsou řízky připraveny. podle chuti jogurt poznat nelze. Jo, šlo by také nakládat do kysané smetany, ale myslím, že je to zbytečné a určitě dražší. A zkuste třeba obalit v rozmačkaných corn flakes, nebo je přidat do strouhanky půl na půl. Mňam!!!

Ovocné muffins z Floridy

Ovocné muffins z Floridy

Tinami 25.1.09 03:43 | Alco, věřím, že je to rychlé, snadné a chutné, ale jak proboha můžete tvrdit , že je dietní něco, co je plné mouky a cukru?

Citronové kuře s rýží

Citronové kuře s rýží

Tinami 25.1.09 03:43 | Ačkoli to je blbost, má-li toho být 1/4 kg nakrájeného na kousky o velikosti 2 cm, nemůže to být něž chřest. Gabs je asi zvyklý používat cizí název, konec konců, já to znám i jako špargl.

Citronové kuře s rýží

Citronové kuře s rýží

Tinami 25.1.09 03:43 | Jednoznačně je pravda, že asparagus je anglicky chřest, ale to asi neměl původce receptu na mysli. Proč by jinak psal všechny ingredience česky a jen jednu anglicky? Možná se tak říká ještě něčemu, mne třeba napadá takové to zelené roští, co se dává ke květinám. Kdo ví, třeba se to dá jíst. A nevím proč, mně se do toho receptu na místo asparágusu hodí to, co znám pod pojmem citronová tráva neboli citronela. Neměl autor na mysli právě to?

Ovocné muffins z Floridy

Ovocné muffins z Floridy

alca 24.3.02 00:10 | Rychle,jednoduche,dietni,lze vyuzit ruzneho ovoce,vrele doporucuji.

Citronové kuře s rýží

Citronové kuře s rýží

alca 24.3.02 00:02 | Asparagus je anglicky preklad pro chrest,ktery ale neni nat,ale zelenina.

Citronové kuře s rýží

Citronové kuře s rýží

Gabs 23.3.02 21:20 | Asparagus je druh zelene nati. Mel by se dat sehnat ve vetsich supermaketech jako Carefour nebo Tesco. Pokud k dostani neni, da se nahradit porkem. Chut je sice trosicku jina, ale porad je to dobrota.

Moravské svatební kolačky (malinké)

Moravské svatební kolačky (malinké)

Pampeliska191 23.3.02 20:59 | Kopretinko, vim ktere myslis kolace, ale to je trochu jine testo. Nechci se nejak vychloubat, kazdemu chutna neco jineho, ale nam nejvice chutnaji tyto, co jsem Ti poslala.Pozdeji Ti muzu poslat i dalsi recepty, ale tyto kolacky jsou lepsi ze nemusis ani cekat, nez testo vykyne a hned je muzes delat. A taky, kdyz je za nekolik dnu das nahrat do trouby, tak jsou opet jako cerstve. Ale urcite Ti jich moc nezustane do dalsich dnu. Zapomela jsem Ti zduraznit, ze neni dobre pri peceni casto otevirat troubu,aby se kolacky nesplaskly. Papa

Vejce v zeleninovém lůžku

Vejce v zeleninovém lůžku

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Doma dělám něco podobného, ale místo vody na podlévání tam dávám kuřecí vývar :o) Je to trošičku výraznější :o)

Citronové kuře s rýží

Citronové kuře s rýží

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Čerstvý asparagus????? Co to je?

Moravské svatební kolačky (malinké)

Moravské svatební kolačky (malinké)

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Jsi zlatá Pampeliško, je to super dopodrobna tak to snad zvládnu, teď jen najít tu odvahu a jít do toho. Ještě se chci zeptat, ty velké koláče, které se pečou tady u nás na Severní Moravě se dělají ze stejných pří:,-( jen jsou velké?

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

pepicek 25.1.09 03:43 | ... naše mamina vyzkoušela variantu s jogurtem a na její vkus je to prý moc kyselý, ja vyzkoušel naložit to do smetany a byla to pecka ... moooc dobrý :)

Rostbíf 2

Rostbíf 2

pepicek 25.1.09 03:43 | je míněna jakákoliv dijonská, tedy klidně i česká, hlavně, aby byla hezky ostrá s příměsí vinného octa :)

Pomerančový džem (ze zahraniční kuchařky)

Pomerančový džem (ze zahraniční kuchařky)

Pampeliska191 22.3.02 12:13 | Neni potreba tyto dzemy tepelne upravovat, staci je zavrit, nejlepe sroubovacim vrskem a ulozit do chladna. Ale pokud chces mit jistotu a chces ji delat vetsi mnozstvi, muzes je jeste ve sklinkach zavarit, aby lepe vrsek sklenice drzel. Ja dzem dlouho nedrzim, nebo ho pouzivam casto na peceni moucniku atd. Jak dlouho vydrzi Ti nereknu,to jsem nikdy nezkousela. Vsak zkus udelat polovicni davku a 1 sklenicku si nekam odloz a poznas jak dlouho vydrzi. Samou by mne to zajimalo. Tak at Ti to vyjde!!!!! cao

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Monika_2 25.1.09 03:43 | Prajem všetkým dobrý deň. Na vašej stránke je veľa dobrých receptov, tak som sa rozhodla, že aj ja Vám jeden pošlem. Suroviny: kuracie rezne, syr Eidam, šľahačková smotana, soľ, korenie, múka a vajcia na obalovanie, maslo na vymastenie jenskej misy. Kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Potom ich obalíme v múke, vajci a v stúhanom syre. Takto obalené rezne ukladáme šikmo do misy a nakoniec zalejeme šľahačkovou smotanou. Dáme piecť na 200°C asi 45 minút. Prajem dobrú chuť.

Pomerančový džem (ze zahraniční kuchařky)

Pomerančový džem (ze zahraniční kuchařky)

Labužník gabika 25.1.09 03:43 | Ahoj Pampeliska, nie je mi úplne jasné, či je potrebné po naliatí oboch džemov (banánový aj pomarančový) do teplých pohárov ich ešte najako tepelne upravovať (sterilizovať), alebo ich stačí len uzavrieť? Ako dlho tak vydržia?

Rostbíf 2

Rostbíf 2

Sasa 25.1.09 03:43 | Jé já to ale fakt nepsala!!!!!!!

Rostbíf 2

Rostbíf 2

Sasa 25.1.09 03:43 | Prosím, co je míněno výrazem francouzská hořčice? Nejznámější dijonská nebo jakákoli vyrobená ve Francii?

Topinka s pikantní směsí

Topinka s pikantní směsí

Pampeliska191 21.3.02 16:38 | Kopretinko, ja to maso nasolim hned ale jenom trochu. Az je maso a paprika s cibuli mekke, tak pridam koreni a prisolim podle chuti. Muzes tam pridat taky spetku vegety. Mne chutna, kdyz si jeste na hotove chleby nakrajim tence cibuli, nebo porek. Dobrou chut!!!!

Kuře pečené v jogurtu

Kuře pečené v jogurtu

Pampeliska191 21.3.02 16:16 | Kopretinko, pokud chces pect kure bez alobalu, doporucovala bych Ti ho delat ve skle, nebo v tezke pecici mise. (treba zn. Cezar atd). Vsak to vyzkousej v jakemkoliv pekaci. Nejdrive bych to pekla nejakou dobu prikryte (treba i alobalem )a pak bych to dopekla odkryte. Pokud se Ti zda maso tuhsi, prilej do stavy lzici rumu a obcas to maso s tim polivej. Chces - li mit kure aby melo zlatou lesklou barvu dej si do hrnicka trochu rozpusteneho masla a do nej lzici mleka.Timto muzes kure obcas prelit. Mam jeste jednu docela dobrou zkusenost, ze pri peceni polozime drubez na nekolik tukem potrenych spejli, aby se maso dobre propeklo a kuze se pri peceni neprichytla na dno. Mozna se Ti tento zpusob peceni drubeze bude zamlouvat i pri jinych receptech. Vsak vyzkousej. Dobrou chut !!!!

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

Pepino 25.1.09 03:43 | Glamo, chtěl bych poradit i kdyz jsem to nevymyslel ja to. že když mouku, nebo jak píšeš ty krupicku před přidáním do těsta ohřeješ v mikrovlnce na nejnižší stupeň tak ti těsto nezřídne a můžeš ho zpracovávat i hodinu

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

Pepino 25.1.09 03:43 | Glamo, chtěl bych poradit i kdyz jsem to nevymyslel ja to. že když mouku, nebo jak píšeš ty krupicku před přidáním do těsta ohřeješ v mikrovlnce na nejnižší stupeň tak ti těsto nezřídne a můžeš ho zpracovávat i hodinu

Kuře pečené v jogurtu

Kuře pečené v jogurtu

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Co se stane, když kuře nezabalím do alobalu a upeču jen stehna, ale v pekáčku? To by nemělo vadit ne? Aspoň se utvoří kůrčička :o) Já s alobalem moc dobré zkušenosti nemám, idkyž v něm často grilujeme v létě na zahradě, ale vždycky se to nějak roztrhá, ikdyž to obtočím třikrát... Nemáte na to nějakej fígl? Napadlo mě, jestli by třeba nešlo, že by se pod alobal dal i pečící papír, aby se maso i šťáva tolik nepřipalovaly... Nezkoušel to někdo?

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Koukni se na Labužníkovi do sekce Ingredience a najdeš tam kurkumu. Je v nových přírůstcích...

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

glama 25.1.09 03:43 | Kurkuma je koření, snad indické, přesně nevím. ale je to ta součást karí, která tuto směs koření barví typicky žlutou barvou. Kurkuma sama nemá tu ostrou, palčivou chuť, proto se s ní dá dobře barvit, aniž by se výrazně měnila chuť barveného jídla. Dá se, myslí, docela normálně koupit v obchodech.

Rostbíf 2

Rostbíf 2

Hansalová 25.1.09 03:43 | Chybí údaj o době pečení (dopékání) potřebné na to, aby rostbíf zůstal uvnitř růřový. Děkuji za odpověď.

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Cso koggi bokum (korejsky guláš!)

Pampeliska191 21.3.02 09:51 | Muzu se prosi vas zeptat, co to je kurkuma? Dekuji

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

Tinami 25.1.09 03:43 | Pepičku nestrašte. Probíhající hádka byla samozřejmě směšná a hloupá, ale přece byste kvůli dvěma nenávistnejm ženskejm nezrušil tak skvělou stránku, byť by se rozhodly dál tu v hádce pokračovat. To by byla fakt škoda. Mimochodem, nezdá se vám, že na rozdíl od pokrmů, musí být sebelépe po domácku vyráběný alkohol hunusný, oproti tomu značkovému? Ale to jen tak, nehodlám založit další nesmyslnou diskuzi.

míchaná vejce s octem

míchaná vejce s octem

Tinami 25.1.09 03:43 | Fajn, ocet, ale jaký, červený nebo bílý? Případně nějaký speciální? Nejsem vlastně zvyklá používat jiný než vinný, eventuelně balsamico, takže nevím.

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Taky je super, když se dá polovina sýra a druhá polovina pomazánkového másla.. taky moooc velká dobrůtka...

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

glama 25.1.09 03:43 | Tedy stouhaný tvrdý sýr - třeba eidam

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

glama 25.1.09 03:43 | A já zas místo sýra používám tvaroh. A nebo další možnost - strouhaný sýr a povolit nálevem z okurek. Mňam!

Pečená žízeň

Pečená žízeň

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tohle už jsem jednou kuchtila, papala a samozřejmě se přejedla :) jako u každé dobroty. Připoměla jsem si to tím názvem... Není to náhodou z kuchařky Petra Novotného? Nebo Frekvence 1? Ať vím, kde to hledat. Děkuju :o)

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tak tuhle pomazánku snad zná každý, ale je super, že ji sem Pepíno dal protože je nejlepší ze všech. Já jen místo majonézy dávám tatarku. Pokud doma nemáte sýr, můžete místo něj přidat i nastrouhané a uvařené brambory. Nepoznáte rozdíl!!!!! Opravdu !!!!

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

mandla 21.3.02 00:10 | mluvila jsem mikim a ma tvoje ICQ ok?bude ti psat .

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

mikeinto 20.3.02 21:32 | LIBUSKO, konecne jsem te nasel no jo zase mezi jidlem, hehe MANDLA me rikala ze tu porad varis, ozvi se, MANDLA ma moje ICQ cislo ZATIM PAPA LIBAM...MICHAL

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

mandla 20.3.02 20:52 | je super je jednoducha a rychla ja ji znam je good.

Topinka s pikantní směsí

Topinka s pikantní směsí

mandla 20.3.02 20:49 | Pampelisko to je super ja taky rada topinky.Ulozim jsi to ok?

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

pepicek 25.1.09 03:43 | a pokud se zde objeví další potká je stejný osud!

Topinka s pikantní směsí

Topinka s pikantní směsí

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Pampeliško to vepřové maso jenom nasolíš a zbytek koření přidáš až do omajdy nebo kořeníš už před tím? Nebo to nesolíš vůbec? Já miluju topinky tak to zkusím :o)

Kuřohus podle Petra Novotného

Kuřohus podle Petra Novotného

Kopretinka 25.1.09 03:43 | ...tak je tam napsáno jen půl deci vody. Je to málo. Já dávám deci až deci a půl... Ona se stejně vypaří, ale když je té vody víc, není potom šťáva tak hustá a nepřipéká se. A až se to zalije pivem, už je to jedno.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 20.3.02 04:37 | Tak jsem hadala spravne, zajimavy legracni nazev. Zase vim nove ceske slovo. Diky.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Myslím, že Beda měl opravdu na mysli prášek do pečiva :o)

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 19.3.02 19:01 | Ted mne tak napada. Neni to nahodou prasek do peciva? Diky.

Zlatavá sýrová vajíčka

Zlatavá sýrová vajíčka

Pampeliska191 25.1.09 03:43 | Jiz delsi dobu jsem mimo uzemi Ceske republiky a tak nevim co to je nebo jsou "prdopece". Recept se mne libi a chtela bych ho zkusit. Prosim Te objasni mne co to je.

Tibetský drak

Tibetský drak

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Vapadá to dobře, já bych jen zkusila místo těch palačinek použít placky, které se používají na Gyros. Jsou pevnější takže jsou to takové přenosné talířky :o) Jenom by se to ale nedalo polít. Ale jako variantu bych to brala ...

Bramboráky-zelňáky

Bramboráky-zelňáky

glama 25.1.09 03:43 | Jasně, že je tam mouka!!! Chybička se vloudila.... přidávám...Díky, kopretinko!

Bramboráky-zelňáky

Bramboráky-zelňáky

Kopretinka 25.1.09 03:43 | Tohle doma děláme pravidelně, dokonce tam někdy ani nepřidáváme ty brambory. Je to velká dobrota a jsem ráda, že sem Glama ten recept dala. Vyzkoušejte a uvidíte, ja budete mlaskat. Je to celkem hodně syté, tak tenhle recept můžete použít i jako hlavní jídlo, nejen jako přílohu. A když to nakonec zasypete strouhaným sejrem... Paráda. Jen není v ingrediencích mouka Glamo, jinak všechno sedí. Ty tam mouku nedáváš? Ráda to zkusím i jinak, ale je to trochu řídké ne?

Jogurtový dort-nepeceny

Jogurtový dort-nepeceny

Pampeliska191 18.3.02 09:48 | Chci jenom dodat, ze je dobre do jogurtoveho kremu pridat aspon 3 lzice marmelady (nejlepe cervene) Taky jsem pridala trosku vice zelatiny.Opravdu je tento dort super a vrele doporucuji vsem ho vyzkouset. Vsichni, kdo tento dort chutnali, si brali ode mne recept. Vyzkousejte a poznate.

Stránka:  « Předchozí 1 2375 2376 2377 2378 2379 2380 2381 2382 2383 2384 2385 2388 Další »

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz