Cierna Lady

Cierna Lady

jolana 13.03.14 13:19 | Daduuja, ja som minule ochutnala cierne olivy na hrubo nasekane v dakej hustej palivej cervenej omacke..ked ma jazyk neklame bol tam aj med aj ocot a mozno aj kapia s paradajkami..a nesceli mi prezradit :(..len sa popod nos usmievali..vsetko som zjedla, ledva starky stihol ochutnat.. aj misticky chlebom sme vytreli..ale ja to z nich vymacknem :cert: by bol v tom.. :mavam: a :hug:

Marcipán 3

Marcipán 3

nanan 13.03.14 13:13 | Díky za recept a opravdu z mandlí, ty co dělají cukráři a prodávaji na dortech se nedají jíst. V létě jsem ochutnala cukroví z Malty potažené marcipánem a byla to lahůdka.

Slanečci s kysanou smetanou

Slanečci s kysanou smetanou

daduuja 13.03.14 11:27 | Občas zajedeme do Nové Paky, na náměstí tam mají výbornou rybárnu s velice zajímavou nabídkou. Majitel nabídne bottargu, různé rybí jerky, mojamu... prostě ráj pro rybí labužníky. Pokaždé tam nakoupím i slanečky, celé ryby naložené v mořské vodě, vypadají nevábně, ale pochoutky z nich jsou delikatesní :-) Teď jsem vyzkoušela recept podle Pepina, ryby jsem v nálevu nevařila, jen mírně zchladlým přelila a nechala den odležet v lednici. Jikry a mlíčí jsem utřela, smíchala se smetanou a hořčicí, ochutila paprikou a promíchala s kousky scezených ryb a jemně nakrájené cibule. Salát je natolik lahodný, že přemýšlím o zadělání těsta na slané křupavé rohlíky :-)

Pečené brambory 2. třída

Pečené brambory 2. třída

daduuja 13.03.14 08:17 | Poslední brambory ve sklepě a jak píše Bento, začínají škaredět, touto úpravou opět zkrásní a chutnají i samotné jentak :-)

Cierna Lady

Cierna Lady

daduuja 13.03.14 08:11 | Jol, ke grilovanému venku to bude moc dobrá příloha i zastudena. Dík za vytažení, podle počasí zatím vypadá letošní jaro velice teple, musíme začít :-)

Olivová tapenada

Olivová tapenada

jolana 12.03.14 23:16 | Dievcata ale pekne spominate a robite chute..a som si spomenula na jeden libanonsky...a ani nemam cierne olivy..uz viac ako dva az tri roky nieto dobrych oliv na nakladanie.. http://www.labuznik.cz/recept/cierna-lady/#recipeFormAnchor :mavam:

Olivová tapenada

Olivová tapenada

svato 12.03.14 21:31 | Boli to veľmi pekné stretnutia - a ešte aj sú, len sa nás schádza podstatne menej

Olivová tapenada

Olivová tapenada

daduuja 12.03.14 21:23 | Reakce na koment svato http://www.labuznik.cz/recept/carodejny-olivovy-ne-kaviar/#postId166965 - Svato, zdravím :-), nebyla jsi sama na koho nezbylo :oops:, podle komentářů zde, normálně nejsem hamoun, ale tohle bylo tak báječně chuťové vyvážené, že jsem sprostě zahamounila :-) A teď koukám, že to nebylo v roce 10, ale o rok dříve a já stále vzpomínám a nejen na tapenádu :-)

Čarodějný olivový ne kaviár

Čarodějný olivový ne kaviár

svato 12.03.14 20:07 | Tento Mirov recept(y) je naozaj výborný, bola som sa zraze, kde obidve verzie prezentoval a verabože sa mi neušlo ani ň, musela som si vyrobiť sama doma :cert:

Čarodějný olivový ne kaviár

Čarodějný olivový ne kaviár

daduuja 12.03.14 19:44 | V roce deset jsem ochutnala http://www.labuznik.cz/recept/olivova-tapenada/ přímo od autora receptu, tenkrát na ostatní moc nezbylo a já se dodnes stydím :-) :oops: *Příspěvek upraven 12.03.14 v 19:47*

Kuře s hořčicovou omáčkou

Kuře s hořčicovou omáčkou

sliva78 12.03.14 14:57 | Tato omáčka je opravdu famózní! Dělala jsem už několikrát a vždy velký úspěch... jednoduché hrc frc, ale velmi velmi chutné. Myslela jsem, že jsem tomuto receptu už komentář udělila... ale chyba lávky. Takže napravuji a všem doporučuji. :mavam:

Domácí chléb

Domácí chléb

bocianka 11.03.14 16:45 | Pro misa138 Myslím, že máš těsto málo propracované. Kynuté těsto je potvora. Já kolikrát, když se mi nezdá, tak ho vyjmu z mísy a bouchám s ním o vál. Ono se pak pěkně leskne a je takové hedvábné. To jsou takové ty babské rady, ale pomáhají. Taky musíš hlídat teplotu, každá trouba peče jinak. Promiň, nechci aby to vypadlo, jako mentorování. To jenom několik postřehů z mého pečením chleba, taky vždy nedopadl jak měl.

Foul Medammas- Bob

Foul Medammas- Bob

jolana 11.03.14 08:13 | :mrgreen:

Foul Medammas- Bob

Foul Medammas- Bob

Dadooa 10.03.14 23:29 | "@jolana":http://www.labuznik.cz/profil/jolana/ Strejda Guugl mi to prelozil: Jsi jako lalok bez objednani.. 8o :lol:

Foul Medammas- Bob

Foul Medammas- Bob

jolana 10.03.14 21:23 | Di, ze vies ako pisem OK..ale ze vies ako rozpravam?! 8o انت مثل الفص بلا ميعاد

Foul Medammas- Bob

Foul Medammas- Bob

di 10.03.14 18:56 | Ja0858: Jolanka je tím proslulá, mluví/píše podobně jako "Husák":https://www.youtube.com/watch?v=6QMWCuwU8fw . Už jsme si zvykli.

Foul Medammas- Bob

Foul Medammas- Bob

ja0858 10.03.14 18:27 | Usmiala ma táto českoslovenčina :-)

Treska bez tresky

Treska bez tresky

ja0858 10.03.14 15:10 | Neuveriteľné - viac ako 2000 nazretí a žiadny koment :-) *Editováno adminen: odstranění kontaktního e-mailu, dne 28.3.2014*

Kynuté lívance podle mojí babičky

Kynuté lívance podle mojí babičky

Kvetka 10.03.14 13:30 | A moje babička na tyhle lívance dávala bílky, dotuha ušlehané s cukrem (jako náplň do kremrolí), do kterých vmíchala rozmačkané lesní jahody. Doteď cítím tu úžasnou chuť.

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

Eja 09.03.14 13:06 | Kuskus/bulgur ev., průsvitné plátky ředkviček, stonků řapíkatého celeru, předem chvíli namočená kustovnice čínská, lehce promíchat, trochu extra oliváče, limetkové šťávy, soli a čerstvě mleté směsi pepřů, trochu rukoly, pár hoblinek parmazánu...navrch třeba minutkově upravené kuřecí prso nakrájené na plátky... :mavam:

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

daduuja 09.03.14 11:09 | Ani já nezatracuji, neb proti gustu... Ale... k nivě ještě gouda a dle chuti parmazán, takže to není jen 5dkg a ani druhy sýrů mi k sobě příliš nepasují. Kdo nemá rád kapra..., já osobně co nemám ráda, tak si to nedám, a ten kdo nemá rád kapra ani nivu, tak asi zapeče olomouckejma, protože je rád má?, hloupost. Nebo kdo nemá rád bůček, tak si ho vycpe šunkou nejvyšší jakosti?, hloupost. Dle mého názoru a vkusu tento recept nerozvíjí moderní českou gastronomii, naopak degraduje kapra :-) A kapr s perníkem a švestkama vychází z českých tradic, to je jiná kapitola :-)

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

daduuja 09.03.14 10:50 | A do horkého bramborového pyré vmíchat syrové kousky řapíku s parmazánem a s trochou, ne moc jemně, čerstvě tlučeného, barevného pepře, pro mě nebe v hubě :-) *Příspěvek upraven 10.03.14 v 08:58*

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

casino 09.03.14 10:37 | Čekal jsem, zda to tu nezazní... nakonec to napsala sama autorka: "...z těch kousků pořádný rybí vývar neuděláš..." :potlesk: V podstatě se jedná o Falešnou rybí políííffku ;) akorát kořeniny slzím nahrubo. Chápu, že na jih od Alp vaří z řapíků, protože bulvový tam nemají (neznají)... Proč ale cpát v české kotlině řapíky do políffky, navíc, když je násobně dražší než ten tradiční? Asi kvůli vláknině :) protože chuťově je tak jemný, že na chuti moc nepřidá, ale na talíři vypadá pěkně... Já s ním nakládám jako se šafránem :) a dělám s ním jako s chřestem (se strouhankou + máslem) ale hlavně ho do svých bližních, kde jen to jde, cpu po syrovu (jen tak křoupat samotný, jen tak křoupat samotný s dipem, jen tak do pomazánek) :palec:

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Eja 09.03.14 10:03 | Nezatracuji...!!! Omlouvám se za "plevelení" v diskuzi, ale Danda mi s tou mladou goudou nahnala chutě. :mavam:

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

tlustá bába 09.03.14 08:30 | Kousek nivy na kapra? A pročpak ne? Však ho není mnoho, jen 5 dkg na 4 porce. A to kdoví, jestli, protože neukázněný kuchař při přípravě ujídá! Když se může ke kaprovi přidat perník a sušené švestky, pročpak ne sýry? Nivu můžu, zatímco kapra nemusím. Ten recept jsem vyzkoušela proto, abych zjistila, jestli pro mě bude pak "jemné kapří maso vhodné i k dietní přípravě" poživatelnější. Je. Někdo ten recept možná vyzkouší proto, že kapra má k dispozici často a už mu lezou krkem všechny možné, dříve používané úpravy. Někdo ten recept ani nerozklikne. Nechala bych na každém, pro co se rozhodne. Nezatracovat, dívky, nezatracovat! To jsme tu zažili šílenější kombinace. Zdravím! :mavam:

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

daduuja 08.03.14 20:33 | Ejo, asi myslíš na Graaskaas? Smažákem jsem myslela např. recept Pepina - http://www.labuznik.cz/recept/niva-v-testicku/, je skvělý.

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Eja 08.03.14 18:38 | Smažák z Nivy?? Kdybych ji měla doma, už to zkouším...hm, proč ne... Asi navštívím svoji oblíbenou sýrotéku, ale na mladou šestitýdenní goudu podle mne ještě není ten správný čas...už aby to bylo, mladý beemster... :potlesk:

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

daduuja 08.03.14 17:18 | Mánka i jeho Restaurant mám ráda, ale tady mi uniká smysl celého pokrmu, kombinace jemného kapřího masa vhodného i k dietní přípravě, přebijete tučnými, výraznými, pikantními sýry, proč? Není lepší si udělat z nivy smažák? a kapra na grilu pouze se zajímavou přílohou, jako je například viz výše? A mladou goudu dát na čerstvý chleba s máslem s čerstvou zeleninou, nebo s vyzrálejší gratinovat těstoviny či zeleninu... nebo tu nejvyzrálejší konzumovat se sklenkou vína?

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

Eja 08.03.14 09:03 | Ještě - esteticky přínosné i do vody, v které se vaří brambory...

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

Eja 08.03.14 09:01 | Že je to dobré, o tom vůbec nepochybuju :mavam: Jsi mne dostala, nějak jsem si neuvědomila, že nastrouhaná mrkev do tuku tu barvu pustí... Trik s kurkumou mne naučila kamarádka, špetku nepoznáš na chuti, jen na barvě, to vejce od slepičky v knedlíkách mělo tak nádherný žloutek :mrgreen:

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

tlustá bába 07.03.14 20:57 | Jo, kuřecí vývar, je to nastavenina, z těch kousků pořádný rybí vývar neuděláš, ale zase ji jedí i rybí nežravci. A máš to vyhodit? Tak raději takto. Ale špatné to není, to bych to sem nedala. Je hodně jemná, ale přesto s rybí chutí i vůní. A žluté to není od kurkumy, ale od osmažené karotky! Zkus to, uděláš! :mavam: Pardon, ještě jsem se zamyslela a uvědomila si, že nevím, jestli jsem použila karotku, nebo tu čerstvou svazkovou mrkev. Dejte, co vám víc chutná, nebo co máte doma. *Příspěvek upraven 07.03.14 v 21:00*

Pečený chřest s parmezánem

Pečený chřest s parmezánem

Eja 07.03.14 19:14 | Je ZAČÁTEK BŘEZNA, sezóna čerstvého českého/bohužel často maďarského chřestu je ještě daleko...současná nabídka hyper/super marketů podle mne není o chřestu..aspoň jak já si ho představuji...a už se na něj těším...

Bezhlavá rybí polévka

Bezhlavá rybí polévka

Eja 07.03.14 19:06 | Bábo, teď nevím...KUŘECÍ vývar??? do RYBÍ polívčičky??? He, přiznej se, tenhle trik znám, dala jsi tam špetku kurkumy...jinak tu barvu neuděláš :mrgreen:

Mrkvová polievka s bielou reďkovkou

Mrkvová polievka s bielou reďkovkou

Lyduska 07.03.14 18:38 | :-) Som rada, že chutilo. Ďakujem.

Mrkvová polievka s bielou reďkovkou

Mrkvová polievka s bielou reďkovkou

Eja 07.03.14 18:08 | Nebyl fenykl, takže byla tato polévka. Lydusko, jsi pro mne "polévková královna" :kytka: moc dobrá.

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Ačraj 06.03.14 16:37 | Ahasv er : Jak připravují kapra v Pičíně? :think: *Příspěvek upraven 08.03.14 v 17:23*

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Kapr grilovaný s nivou a goudou

Ahasv-er 06.03.14 14:22 | Hrůza už od pohledu. Hoďte na ni síť!! :evil:

Ořechoví ježci

Ořechoví ježci

gmp 06.03.14 13:29 | DiS 8o

Hermelínovo-mozzarellová pomazánka

Hermelínovo-mozzarellová pomazánka

buris 06.03.14 10:58 | Taky jsem to zkusil bez brambory, jednou se hecnu a udělám i s bramborou. pomazánka byla výborná.

Fusilli ala Klárka

Fusilli ala Klárka

ucitelas 06.03.14 08:39 | Pro manžu. top receptík mimibazaru. :mavam:

Fusilli ala Klárka

Fusilli ala Klárka

oldsoft 06.03.14 01:15 | Nezlob se, ale to snad ani není fotka, ale "výcvak". Nejen, že je to otočený, ale co tam dělá ta ruka? Atd. Což alespoň takhle?

Fusilli ala Klárka

Fusilli ala Klárka

Dadooa 05.03.14 22:06 | By me zajimalo, jak to na te zdi drzi.

Krémová polievka z feniklu a bielej reďkovky

Krémová polievka z feniklu a bielej reďkovky

Lyduska 05.03.14 19:02 | Ďakujem, radži.

Fusilli ala Klárka

Fusilli ala Klárka

jolana 05.03.14 18:33 | Klarko, skoro som si krk vykrutila.. :mrgreen: Verim ze tvoj priatel ich ma rad. Vyzeraju jednoducho a dobre..to robime obcas kazdy.. aj ked bazalku by som nekombinovala so smotanou. Ale radsej upozornim, precitala si si co je napisane pri vlozeni receptu?..su tam pravidla..jedno z nich je napriklad: Před přidáním receptu Zkontrolujte, zda na Labužníku již stejný recept není. Přidávání stejných receptů stále dokola je častý nešvar především u nováčků. :mavam:

Pečený chřest s parmezánem

Pečený chřest s parmezánem

jolana 05.03.14 18:02 | Ach, ach Dadoa ostava stale verna svojmu image..vies aj daco ine? :mrgreen:...a ten obrazok je naozaj original od spiser.. :mavam: PS: ak si kliknete na uvodne foto v zahlavi receptu tak sa vam zobrazi foto samostatne, potom tam je v zahlavi pri fotke ukazovatel na dalsiu a dalsiu fotku az sa preklikate na original fotku...navyse mozete pridavat komenty priamo pod fotku...stranky sa po byvalom majitelovi robili pred zopar rokmi dokonale na kolene takze nielen uzivatelia nevedia kde co je.. a ako to vobec funguje.. *Příspěvek upraven 05.03.14 v 18:10*

Ořechoví ježci

Ořechoví ježci

Dadooa 05.03.14 17:20 | A blby. asi M. B.A. :lol:

Pečený chřest s parmezánem

Pečený chřest s parmezánem

Dadooa 05.03.14 17:19 | "@Lyduska":http://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Tohle neni foto recepru, to asi zdejsi odbornice losovala bezplatne obrazky, aniz by v zivote videla panvicku ;-)

Krémová polievka z feniklu a bielej reďkovky

Krémová polievka z feniklu a bielej reďkovky

radži 05.03.14 14:29 | Dneska jsem zkusil a je výborná :)

Müsli / Műsli / Muesli tyčinky

Müsli / Műsli / Muesli tyčinky

Lyduska 05.03.14 12:03 | Thank you very much!

Müsli / Műsli / Muesli tyčinky

Müsli / Műsli / Muesli tyčinky

espenp 05.03.14 12:01 | You must be really good at cooking. I have never seen so many beautiful photos on the same website. Thank you for sharing this with me. Regards espenp :D

Stránka:  « Předchozí 1 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 2381 Další »

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Reveňový koláč Reveňový koláč
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz