Něco jako guláš (málo masa-přesto trochu)

Něco jako guláš (málo masa-přesto trochu)

georgehradec 15.4.19 09:18 | Mám doma hovězí pupek, co kdybych to zkusil? :nevim:

Variace na moravského vrabce

Variace na moravského vrabce

Putin 4.4.19 08:22 | ještě odkaz na ""moravského vrabce" po mexicku.":http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=57&t=884

Lilky po Italsku

Lilky po Italsku

Lyduska 29.3.19 20:06 | "Pasta alla norma":https://www.youtube.com/watch?v=F-sYfYMsVrI

Slaný sýrový mazanec

Slaný sýrový mazanec

Romana Rubášová 27.3.19 18:07 | Dobrý den, tak já si myslím, že se recept nezhroutí, když ho upravíte podle sebe. rozhodně je to zajímavá připomínka. Já jsem tento recept dělala i s uzeným masem a bylo to dobré. Sýry mi v tomto těstě chutnají výraznější a bylinky jsem tam dala, ale klidně jich mohlo být více. Takže vyzkoušejte a budu ráda, když napíšete jak se Vám to povedlo a jak chutnalo. Děkuji Romana

Slaný sýrový mazanec

Slaný sýrový mazanec

Eja 27.3.19 08:12 | "@dag":https://www.labuznik.cz/profil/dag/ Já si myslím, že by se nezhroutil - pokud by se to s vejci a uzeným nepřehnalo...rozhodně dobrá inspirace :kytka: Ubrala bych možná parmazán na půlku množství...a pokud bys chtěla méně výraznou sýrovou chuť tak možná místo čedaru goudu... Ale rozhodně to upeču...s těmi vejci a uzeným... :hug:

Slaný sýrový mazanec

Slaný sýrový mazanec

dag 26.3.19 14:36 | několik let hledám recept na slaný vysoký koláč, který na Velikonoce pravidelně pekla maminka mého kolegy, stařičká profesorka, původem Ruska Tento recept, tedy lépe řečeno, těsto tohoto receptu mně ho připomíná, ale je tam příliš mnoho sýra a nejsou v těstě zamicháná vajíčka vařená na tvrdo, kousky uzeného, nebo šunky a něco prvních jarních zelených bylinek. Myslíte, že přidáním velikonočních ingrediencí a ubrání sýra, by se recept nezhroutil,

Banánový likér

Banánový likér

Lapolda 23.3.19 15:34 | Cukerný sirup přidávejte až po maceraci jinak to přes papírový filtr nedostanete. Po scezení a přidání sirupu nechte nějakou dobu uležet ať se chutě spojí. A foto přispivatele receptu je originál, ne domácí výroba... Ještě bych doporučil nechat ho stát a pak vycucnout hadičkou a spodek nechat aby byl likér co nejčistší. *Příspěvek upraven 23.03.19 v 15:35*

Nejrychlejší ořechová bábovka

Nejrychlejší ořechová bábovka

birkana 21.3.19 10:29 | Edit: příspěvek se již zobrazil ve správné rubrice :palec: . 8o *Příspěvek upraven 22.03.19 v 06:45*

Krkovice s povidlovou omáčkou

Krkovice s povidlovou omáčkou

casino 20.3.19 00:16 | Rumem se nic nepokazí a když ještě uvaříte na cibulovém základě, pak leccos zvíte :palec: "@Labužník jandule02":https://www.labuznik.cz/profil/labuznik-jandule02/ Jj, máte recht, odpeckovat :potlesk: Ale asi jste ještě nemusela zrazu loupat 2q trnek, že :mavam: :zed: (čert mi byl tu sušírnu dlužen :cert: :)

Krkovice s povidlovou omáčkou

Krkovice s povidlovou omáčkou

georgehradec 19.3.19 12:47 | :mavam: Bylo to dobréééééééé!

Slaný sýrový mazanec

Slaný sýrový mazanec

Eja 18.3.19 20:46 | To se mi moc líbí, Zkusila bych možná i minimazanečky ve formách na muffiny... :kytka:

Syrové scones podľa Helen

Syrové scones podľa Helen

Lyduska 14.3.19 14:24 | Ukladám "tu":https://www.itv.com/news/anglia/2016-03-04/recipe-mary-berrys-cheese-and-garlic-tear-and-share-scones/ *Příspěvek upraven 14.03.19 v 14:26*

Syrové scones podľa Helen

Syrové scones podľa Helen

Lyduska 14.3.19 13:43 | Ukladám si "sem":https://www.thespruceeats.com/potato-leek-soup-with-bacon-3059786 a pre seba. *Příspěvek upraven 14.03.19 v 13:59*

Sýrovo-žloutková polévka

Sýrovo-žloutková polévka

Romana Rubášová 13.3.19 13:02 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Děkuji za Váš příspěvek, dám si již pozor,abych sem nedávala recepty, které již mám jinde.

Expres katův šleh

Expres katův šleh

Eja 12.3.19 18:55 | Ha, zas nějaká novinka :zed: Danda uvaří a vloží foto a u receptu to není :pocitac:

Sýrovo-žloutková polévka

Sýrovo-žloutková polévka

Eja 12.3.19 17:32 | Ne úplně chápu důvod "přesypávání" receptů z jednoho webu na jiný - jistě, není to nic proti ničemu, jsou to Tvoje recepty a Tvoje fotky...Jo, taky jsem několik svých receptů z Labu dala na TOPky, ale házet je tam lopatou by mi nenapadlo. Ano, Labužník byl svého času unikátní, ale to už je nějaký rok zpět...škoda. Nezbylo z něj skoro nic :,( Byl převálcován weby s jinou filosofií...včetně TOPek. Já sem chodím ze sentimentu :think: Ale když chci něco fakt dobrého tak "Hrnec v hlavě" "Nuselská kuchta uvádí" a další...

Srdíčkový guláš

Srdíčkový guláš

Eja 12.3.19 17:05 | Admini moc nefungují a recept bez nich smazat nelze - ale lze přepsat jiným receptem... :mavam:

Francouzské tousty

Francouzské tousty

Eja 12.3.19 10:35 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ RubyRom se přesunula z TOPek sem, aspoň pár nových receptů...tak nerejpej :mrgreen: :kytka:

Francouzské tousty

Francouzské tousty

Putin 11.3.19 09:40 | Nechci rejpat, ale francouzské toasty se dělají výhradně na sladko, tohle je klasický chléb ve vajíčku s tím, že je z toastového chleba místo obyčejného.

Dřívější maminčiné báleše

Dřívější maminčiné báleše

svato 8.3.19 13:38 | babička robievala so slivkovým lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou, dlhé roky som ich nerobila, ale tak sa zdá, že budem musieť znova začať (vnúčatá)

Nádivka do kuřete

Nádivka do kuřete

dag 27.2.19 16:04 | Také ji dělám programově větší množství a peču kolem masa

Nádivka do kuřete

Nádivka do kuřete

dag 27.2.19 16:01 | já vlhčím nakrájené houstičky okořeněným bujonem

Medový bůček

Medový bůček

Zuzka1973 24.2.19 17:48 | Vynikající! :kytka: :palec: Jen jsem výjimečně četla i postup... Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo... ;) U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat... jen "rozplývat" (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není "připálenina" - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat. Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez... Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje ;) Normálně nemám ráda "mastné", ale dobře upravený bůček patří k mým občasným "hříškům" (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale...) :srdce:

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Eja 21.2.19 19:31 | "@daduuja":https://www.labuznik.cz/profil/daduuja/ :potlesk:

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

daduuja 21.2.19 17:30 | Casino a Ejo, zdravím :-) Nejsou to kouzla, jen nápad, když jsme dodělali plovoucí podlahu a zbyly odřezky lamel a šikovné manželovy ruce :-)

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Eja 18.2.19 19:34 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ stavím tady formu na biskupský chlebíček na hranu, kdyby se tak podepřela tak by to teoreticky šlo :think: jenže podle řezu je to stavěné ODSPODU :nevim: Danda je kouzelnice, to se ví...ale že až tak :roll:

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

casino 18.2.19 11:28 | daduuja: Zajisté nejen MAKRONKY by rády seznaly jakým že, dost možná rafinovaným, způsobem jde z komponent takřka tekutých vybudovati takovouto sedlovou střechu, již lze na fotečce popatřiti, he? 8o :mavam:

Řízečky ze skopového masíčka

Řízečky ze skopového masíčka

Zuzka1973 15.2.19 15:08 | Sice byla "divočina" to pak smažit - strouhanka na tom se trhala i přes velmi opatrné zacházení, ale i tak plný počet hvězdiček, neboť to bylo chuťově úžasné... Naloženo skopové z našeho rodinného chovu, smaženo na směsi ztuženého škvařeného loje a vepřového sádla, olej mi přišel dost barbarský ;) Zázvor jsem tedy nastrouhala do marinády čerstvý a ocet doma naložený - jablečný. Naloženo jsem měla déle, cca necelé dva dny. Mělo být totiž původně včera, ale byla změna jídelníčku ;) :) Na nepřilnavé pánvi (porce pro mě) to šlo o kapku lépe smažit, viz fotky.

Krkovice s povidlovou omáčkou

Krkovice s povidlovou omáčkou

georgehradec 14.2.19 17:52 | Tak mám rád tu povidlovou omáčku, když ji dělávala maminka na vánoce jako tzv. "vodvárku" a jedla se za studena, jo to byl šmak. Ale i teplá tak jak je předložená Babi musí být prima. Tak tu zkusím. Ať nám plotna nevychladne. :mavam:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Eja 13.2.19 14:47 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ no, to už je hodně dávno :mrgreen: ,já také pamatuji doby, kdy opečené plátky luncheonmeatu s bramborovou kaší a okurčičkou byla poživatelná večeře... Ale mám pochopení pro Gladstone ( ten se kvůli tomu dokonce zaregistroval 8o :lol: )...dostupný lanšmít zasypat Nivou a zapéct :nevim: :mavam:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Putin 13.2.19 08:25 | Kdy produkt byl dobrý až poživatelný. Jedli jsme ho často, obalovaný v trojobalu, v těstíčku, bařili jsme z něj leccos. V Americe se prodává nejčastěji od firmy (jméno si to ode mne nevzalo) ale hádejte z čeho asi vzniklo označení nechtěné a vnucované pošty. K tomu podotknu, že to přišlo z armády, kde jim tuto lahůdku podávali často. :cert:

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Gladstone 12.2.19 21:13 | Dneska jsem tento "recept" na tuto "skvělou mňamku" vyzkoušel... No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť... no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. "Vařil" jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Zuzka1973 12.2.19 18:26 | Velmi milé překvapení - potřebovala jsem zpracovat načaté kokosové mléko a zbyly mi tu odřezky z květáku (drobné části růžiček). K tomu odřezky z kuřecích prsou, tak jsem si vzpomněla, že mám uložen k vyzkoušení tento recept. Pochutnali jsme si oba. :kytka:

Bezpracný perník

Bezpracný perník

Zuzka1973 10.2.19 17:24 | Jednoduchý a rychlý moučník - mouka použita celozrnná žitná a cukr třtinový (dala jsem méně, než je uvedeno, bohatě to stačilo). Místo prášku do pečiva jsem dala jedlou sodu smíchanou s domácí směsí "perníkového" koření, protože prášek do perníku jsem neměla po ruce a ze stejného důvodu místo oleje rozpuštěné máslo (olej moc nekupuju, tak nebývá často po ruce). Bez pocukrování a bez dalších zbytečně přidaných kalorií - přesto byl velmi dobrý a mám v bloku poznámku, že to bude jeden ze dvou moučníků, který s sebou povezeme v létě na dovolenou. :kytka:

Palačinky z ovesných vloček

Palačinky z ovesných vloček

Zuzka1973 9.2.19 19:20 | Vejce jsem dala celé, dělala jsem dvě várky: jednu podle receptu, druhou s přidáním mléka... Pekla jsem na nepřilnavé pánvi a lépe se mi pracovalo s těstem podle receptu. Ty z řidšího těsta se mi trhaly a než se daly překlopit, byla už první strana moc tmavá... Vzhledově dopadly ve finále téměř shodně, jen s trochu jinak struktuovaným povrchem, chuťově mi přišly také nastejno. Foto je to mix obou variant. Plněno polotučným jemným tvarohem a strouhaným jablkem a na moji porci jsem nastrouhala malou kostičku hořké čoklády. Pro sebe jsem dělala zcela bez cukru, muž si lehce pocukroval, do těsta cukr nedávám.

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Zuzka1973 9.2.19 12:09 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ - Je to opravdu delikatesa, přitom bez větších nákladů a bez většího úsilí. To uzené se k tomu hodí skvěle, dělávám tuto omáčku poměrně často, jen s jinými poměry mléka. Postup čtu až nyní - no, je pravda, že ten česnek chce provařit, ne ho tam dát syrový a rovnou nandat, jak to vyplývá z postupu zde, ale znáš mě ;) já zdejší postupy moc nestuduji, protože ten zmatek je v dobré polovině receptů. Já dělám česnek na strouhátku: je to lepší než lisovaný a v podstatě je to asi nejvíce podobné těm jemným plátkům. Deset minut provřím bez česneku, deset minut s česnekem, hodně mírný var, pořád míchám, nejlépe metlou. Pak nechám cca pět minut rozležet pod pokličkou, u domácího česneku stačí i jen pět větších stroužků, u kupovaného bohužel padnou kolikrát i celé dvě paličky. Nyní mám česnek z loňské sklizně, kdy jeden stroužek má velikost tří kupovaných "cvrčků", tak uzpůsobeno tomu... Držím se pravidla, že pod pojmem "stroužek" počítám s pěti gramovým kouskem. Kvůli zdravotním problémům musím hlídat celodenní příjem určitých hodnot, tak jsem pošuk, který vše musí vážit :) Nejvíce se mi právě osvědčuje vytahovat ty recepty, které vařívala babička - jako třeba tato omáčka: paradoxně ta "stará" kuchyně" mi pomáhá hodně moc, ke všemu to mohu vařit nejen pro sebe, protože chuťově to bývá paráda vždy - oni ti naši předci věděli, co je dobré :) Naposledy jsme měli s domácí vařenou a následně upečenou šunkou - také to bylo super. Ale uzené (jazyk a i jiné) je na jistotu :palec: a nebo ty vejce. Mám vyzkoušnou i s bramborovými noky (jen vařené brambory a mouka, bez vajec) - také super, ale tam už to chce to maso :) Jen ne ty párky... sice vím, že jdou sehnat i kvalitní, z masa... ale ani ty si k tomu neumím vůbec představit... Prostě ta chuť měkké uzeniny k tomu nesedí v mých představách... No, možná pár koleček domácí klobásy - ale to asi jak které, děláváme jedny bez papriky, ty bych si k tomu představit uměla :) Ještě dělávám téměř shodně omáčku cibulovou, ale tam se musí cibule předpřipravit, teprve pak jíška a vývar s mlékem či smetanou. Jinak jsem jednou dělala omáčku ze zbylého pečeného česneku (vymačkala jsem ty pečené stroužky) - a to byla asi nejlepší varianta, co jsem kdy jedla, česnek byl tehdy lehce navoněný výpekem z kuřete, jenže on ten pečený česnek většinou nezbude... :kytka:

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Eja 8.2.19 19:29 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ no - kromě těch párků je ten recept nevydařený celý - začátečník podle něj neuvaří.. :roll: Ale dobře uvařené to bude moc dobré, taky bych volila bramborky a vejce...i když - k vařenému jazýčku... Zuzko, jak jsi naložila s tím česnekem? Prolisovat, utřít, plátky, celé stroužky...Stejně se to musí tak 20 minut provařit, tak já bych možná zvolila tenoučké plátky :think: Ale určitě dík za tip :kytka:

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Zuzka1973 8.2.19 16:26 | Bez těch párků - nechtěla jsem to jimi zkazit... Přijdou mi tam vyloženě nevhodné. Ale vajíčko na tvrdo od našich slepic a brambory na loupačku z vlastní sklizně to naopak povznesly na hodně vysokou příčkou - chuťové buňky se radují ještě nyní, kdy už je dávno po obědě... ;) :kytka: *Příspěvek upraven 08.02.19 v 16:27*

Dejmalův krém

Dejmalův krém

goralka 7.2.19 00:41 | Zásadne šľahám na pare s kryštálovým cukrom, cca 5o g na 1 vajíčko a s maslom, stužený tuk nepoužívam už roky a chýba mi tu vanilka. Nie je síce potom taký tuhý, ale nechám ho na studenom okne vychladnúť cez noc a v orieškoch sa trošku vsaje. Je výborný, robím ho od oka aspoň z 5 veľkých vajec a z najlepšieho kakaa, priebežne ochutnávame a dosypujeme cukor a kakao. :P

Dejmalův krém

Dejmalův krém

casino 5.2.19 23:07 | 250 g ztuženého tuku 1/8 másla *** No, zkoušet nebudu :nevim: Možná tak vědět, jaký [velke]ztužený[/velke] tuk :think: Pokud jde o OMEGA, pak se domnívám, že množství se s máslem prohodilo...

Dejmalův krém

Dejmalův krém

Podskalacka 5.2.19 22:14 | Proč Dejmalův krém? Podle Dejmalovy cukrárny, která prý existovala v Olomouci.

Syrové scones

Syrové scones

Zuzka1973 3.2.19 15:11 | Žádné z nových uvaření se nedalo nějaký čas najít přímo pod receptem, jen v seznamu nově uvařených na titulní straně, myslím, že žádný administrátor už ani neexistuje - je to jen nastavené na určitý režim a pokud dojde k chybě programu, už ji asi ani nikdo neodstraní, leda při nárazové kontrole, všechny dosavadní chyby zmizely vždy až po delším časovém úseku. Zde už dávno jde jen o příjem z reklam, ne o vaření či recepty... O ty už jde asi jen hrstce z nás... :nevim: :( *Příspěvek upraven 03.02.19 v 15:13*

Syrové scones

Syrové scones

Lyduska 3.2.19 08:20 | Neviem, čo sa s Labužníkom deje. K receptu sa opäť neviem dostať, neuložil sa pod "Moje recepty" a nemôžem ho redigovať. Poradie fotografií sa vôbec nedá meniť. Administrátor mi neodpovedá. *Příspěvek upraven 03.02.19 v 08:20*

Nejdokonalejší pečená kachna

Nejdokonalejší pečená kachna

MichaelaKrat 27.1.19 18:20 | Kachna je naprosto dokonalá :) Maso je krásně propečené a hezky se rozpadá. Zkoušela jsem dnes na oběd, a moc nám chutnala. Také jsem si moc oblíbila kachnu s jablky podle našeho tradičního receptu https://erecepty.eu/kachna-s-jablky/ který nám dělala už i babička. Je to také moc dobrý recept který stojí za zkoušku :)

Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

Lyduska 19.1.19 21:56 | Vie niekto poradit, že prečo sa tento mnou vložený recept nezaradil v mojom profile pod "Moje recepty"? Teda, vôbec k nemu nemám prístup, nemôžem ho redigovať, ani vložiť fotografie. *Příspěvek upraven 19.01.19 v 21:57*

Vláčná tvarohová bábovka

Vláčná tvarohová bábovka

Zuzka1973 15.1.19 10:58 | Přesně podle receptu (vejce 4, neb naše slípky teď v zimě najely na menší velikost vajíček) a cukr třtinový. Máslo jsem vzala šlehačem s cukrem opravdu do pěny (cukr jsem použila třtinový). Četla jsem diskuzi, nevím, co se pisatelce pode mnou nepovedlo - já pekla podle tohoto receptu již podruhé. Poprvé jsem nepsala do uvaření nic, neb jsem prve dala jen polovinu másla (víc tehdy nezbylo). I tak dopadla skvěle, pamatuju, že jsem i přidala šťávu z použitého citronu, ničemu to nevadilo, zmizela natošup... Formu to chce velkou, moje forma na tu dávku stačí jen tak tak, vymazávám sádlem a vysypávám kokosem... Tu ze včerejška jsem snědla kousek i já, ač poslední dobou mi ssladké moc nedělá dobře a zbytek snědl muž nadvakrát a liboval si, jak je krásně vláčná, žádná sušina... (což mohu potvrdit i já). Foto dávám do komentáře a na mužovo přání ukládám recept do oblíbených, aby byl po ruce... :kytka: Dodatek: v prvním případě jsem použila tvaroh vaničkový polotučný (už nevím, jakou značku. Včerejší byla z kostky od Milkin (takové to balení s kravičkou).

Kuřecí ragú

Kuřecí ragú

zujali 13.1.19 17:11 | Super recept. Dělám často :) :potlesk:

Jogurtové palačinky (bez vajec)

Jogurtové palačinky (bez vajec)

Zuzka1973 9.1.19 18:05 | Mouky jsem dala 200 g - pečeno na nepřilnavé pánvi, jogurt Selský bílý od Hollandia. Jdou péct velmi tenké i "alá lívanečky" - měli jsme s jogurtem smíchaným s domácím broskvovým džemem a lehce posypané kakaem...

RECESSPIS NA ROK 2019

RECESSPIS NA ROK 2019

birkana 31.12.18 13:06 | Určitě chci vyzkoušet a do puntíku dodržet ingredience i postup :-) . :potlesk: :mavam: :srdce: .

Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

MichaelaKrat 30.12.18 11:29 | Výborný recept, dělala jsem je v pátek. Na zítra chystám tento výborný https://erecepty.eu/slany-strudl-listoveho-testa/ slaný štrůdl z listového těsta :) Je to pochoutka

Stránka:  « Předchozí 1 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2389 Další »

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz