Recepty - žlutý hrách

Recepty s žlutým hrachem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Žlutý hrách je bezlepková luštěnina pocházející ze Středomoří. Obsahuje vitamín B, vápník, hořčík, vlákninu a draslík. Používá se jako příloha k masu nebo do polévek. Má světle žlutou barvu. Jako každá luštěnina je i hrách mírně nadýmavý.

 Rady při nákupu

Žlutý hrách zakoupíte v každém supermarketu jako celý nebo půlený. Mezi těmito dvěma typy není žádný velký rozdíl. Někteří lidé ovšem tvrdí, že půlený je lépe stravitelný.

 Využití v kuchyni

Ze žlutého hrachu můžete uvařit hrachovou kaši se špekáčkem, pro rychlejší vaření je vhodné 24 hodin předem hrách namočit do vody. Oblíbená je také hrachová polévka. Pokud chcete z hrachu vytvořit vegetariánské jídlo, můžete ho podusit s mrkví a podávat s vařenými bramborami.

 Skladování

Tepelně neopracovaný hrách skladujte v suchu do 22°C, opracovaný hrách ponechte v lednici maximálně 2 dny.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz