Recepty - zakysaná smetana

Recepty s zakysanou smetanou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Smetana je mléčný výrobek, který se vyrábí srážením mléka. Obsahuje bílkoviny, ale také dostatek tuku. Přízvisko zakysaná získala díky procesu výroby tzv. „kysáním“. Kromě kuchyně ji také můžeme použít ke zklidnění pleti při popálení. Má zjemňující účinky, přidává se do kosmetických přípravků, jako do mýdla, šamponů, tělových mlék, masek či krémů.

 Rady při nákupu

Seženeme ji v chladicích boxech v každém obchodě s potravinami. Kromě různých stupňů tučnosti se liší jednotlivé smetany i v příchutích. K dostání je zakysaná smetana s bylinkami, česnekem, sójová apod.

 Využití v kuchyni

Často zakysankou nahrazujeme tučnější majonézu - Tatarská omáčka ze zakysané smetany. Zakysaná smetana se hodí do moučníků, i těch nepečených, do pomazánek, k masu - Přední hovězí s pórkem a zakysanou smetanou, k zelenině, bramborám, ovoci. Přidává se do omáček, polévek, krémů, na pizzu, do těstovin na zjemnění. Slouží k zapékání mas, brambor, těstovin, hub, ryb, zeleniny, luštěnin.

 Skladování

Skladujeme v ledničce tři týdny, po otevření do dvou dnů spotřebujeme.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz