Recepty - zadní hovězí

Více z Maso ».

Zadní hovězí

Recepty s zadním hovězím  Využití v kuchyni  Skladování  Zadní hovězí a víno  

Mezi zadní hovězí řadíme maso z plece a kýty. Obsah tuku v hovězím mase se pohybuje kolem 3–6%. Dále v něm nalezneme vysoký obsah železa, zinku, selenu a vitaminu B 12.

 Využití v kuchyni

Plec či kýtu můžeme upravit velmi rozmanitě. Mezi nejchutnější patří příprava na rolády s omáčkou. Maso také můžeme péci vcelku i samostatně, se zeleninou, houbami a červeným vínem.

 Skladování

Hovězí maso je třeba nechat dostatečně dlouhou dobu uzrát. Zakoupené maso tedy očistíme, zabalíme do potravinové fólie a umístíme zhruba 5-10 dní do chladničky. Takto uleželé maso bude podstatně křehčí a jemnější než maso čerstvé.

 Zadní hovězí a víno

K hovězímu masu lze doporučit bílé či růžové víno při lehčím typu úpravy, těžší červená vína pro přípravu pokrmů s omáčkou. Z bílých vín můžete podávat Veltlínské zelené či Rulandské bílé, z červených potom Cabernet Sauvignon.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz