Recepty - worcesterová omáčka

Worcesterová omáčka známe také jako: worcester

Recepty s worcesterovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Worcesterová omáčka je tmavé, tekuté dochucovadlo pokrmů, které se vyrábí z octa, vody, směsi koření, soli, cukru, česneku. Dostala své jméno dle anglického města Worcesteru. Nemá takřka žádné výživové hodnoty.

 Rady při nákupu

Worcesterovou omáčku seženeme v každém obchodě s potravinami. Prodává se v plastových či skleněných lahvičkách.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se využívá především k dochucení masových pokrmů - Vepřové plátky s marmeládou a hořčicí, zeleniny, omáček, polévek, salátových zálivek, dresinků, pomazánek - Tvarohová pomazánka s vínem.

 Skladování

Omáčku skladujeme na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě. Zabráníme přímému slunečnímu záření na výrobek.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Karbanátky Karbanátky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz