Recepty - worcesterová omáčka

Worcesterová omáčka známe také jako: worcester

Recepty s worcesterovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Worcesterová omáčka je tmavé, tekuté dochucovadlo pokrmů, které se vyrábí z octa, vody, směsi koření, soli, cukru, česneku. Dostala své jméno dle anglického města Worcesteru. Nemá takřka žádné výživové hodnoty.

 Rady při nákupu

Worcesterovou omáčku seženeme v každém obchodě s potravinami. Prodává se v plastových či skleněných lahvičkách.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se využívá především k dochucení masových pokrmů - Vepřové plátky s marmeládou a hořčicí, zeleniny, omáček, polévek, salátových zálivek, dresinků, pomazánek - Tvarohová pomazánka s vínem.

 Skladování

Omáčku skladujeme na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě. Zabráníme přímému slunečnímu záření na výrobek.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz