Recepty - worcesterová omáčka

Worcesterová omáčka známe také jako: worcester

Recepty s worcesterovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Worcesterová omáčka je tmavé, tekuté dochucovadlo pokrmů, které se vyrábí z octa, vody, směsi koření, soli, cukru, česneku. Dostala své jméno dle anglického města Worcesteru. Nemá takřka žádné výživové hodnoty.

 Rady při nákupu

Worcesterovou omáčku seženeme v každém obchodě s potravinami. Prodává se v plastových či skleněných lahvičkách.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se využívá především k dochucení masových pokrmů - Vepřové plátky s marmeládou a hořčicí, zeleniny, omáček, polévek, salátových zálivek, dresinků, pomazánek - Tvarohová pomazánka s vínem.

 Skladování

Omáčku skladujeme na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě. Zabráníme přímému slunečnímu záření na výrobek.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz