Recepty - worcesterová omáčka

Worcesterová omáčka známe také jako: worcester

Recepty s worcesterovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Worcesterová omáčka je tmavé, tekuté dochucovadlo pokrmů, které se vyrábí z octa, vody, směsi koření, soli, cukru, česneku. Dostala své jméno dle anglického města Worcesteru. Nemá takřka žádné výživové hodnoty.

 Rady při nákupu

Worcesterovou omáčku seženeme v každém obchodě s potravinami. Prodává se v plastových či skleněných lahvičkách.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se využívá především k dochucení masových pokrmů - Vepřové plátky s marmeládou a hořčicí, zeleniny, omáček, polévek, salátových zálivek, dresinků, pomazánek - Tvarohová pomazánka s vínem.

 Skladování

Omáčku skladujeme na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě. Zabráníme přímému slunečnímu záření na výrobek.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz