Recepty - vysoký roštěnec
Více z Maso ».

Vysoký roštěnec známe také jako: rib eye steak, entrecote
Recepty s vysokým roštěncem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna Vysoký roštěnec a víno
Vysoký roštěnec je kulinářsky velmi zajímavý pro přípravu steaků rib eye a entrecote. Na steaky se používají pouze středové části roštěnce, krajové části odřežeme.
Rady při nákupu
Pro pravý argentinský steak z roštěnce musíte sáhnout hlouběji do kapsy. Stejně kvalitní a o dost levnější variantou se jeví nákup u tuzemských ekologických farem. U takovýchto chovatelů zakoupíte rovněž velmi kvalitní maso (čerstvé i vakuově balené), ovšem za výrazně nižší částku.
Využití v kuchyni
Středovou část roštěnce využijete pro přípravu dokonalých steaků. Krajové části masa můžeme zamrazit a využít později pro přípravu dušeného hovězího, například na červeném víně. Nejste-li příznivcem steaků, můžete si typické aroma tohoto masa vychutnat také po upečení, dušení nebo vaření.
Skladování
Po zakoupení uschovejte maso v lednici pouze po 2-3 dny při teplotě kolem třech stupňů. Po zamražení lze maso skladovat až jeden rok.
Sezóna
Pro přípravu steaků se nejlépe hodí letní období – jejich chuť si lépe vychutnáte s lehkým salátkem, bagetkou ve společnosti přátel při letních grill party.
Vysoký roštěnec a víno
Záleží na úpravě, nicméně obecně lze doporučit spíše vyzrálejší červená vína. Velmi dobrou volbou je Frankovka, Svatovavřinecké či André.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz