Recepty - vysoký roštěnec

Více z Maso ».

Vysoký roštěnec

Vysoký roštěnec známe také jako: rib eye steak, entrecote

Recepty s vysokým roštěncem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  Vysoký roštěnec a víno  

Vysoký roštěnec je kulinářsky velmi zajímavý pro přípravu steaků rib eye a entrecote. Na steaky se používají pouze středové části roštěnce, krajové části odřežeme.

 Rady při nákupu

Pro pravý argentinský steak z roštěnce musíte sáhnout hlouběji do kapsy. Stejně kvalitní a o dost levnější variantou se jeví nákup u tuzemských ekologických farem. U takovýchto chovatelů zakoupíte rovněž velmi kvalitní maso (čerstvé i vakuově balené), ovšem za výrazně nižší částku.

 Využití v kuchyni

Středovou část roštěnce využijete pro přípravu dokonalých steaků. Krajové části masa můžeme zamrazit a využít později pro přípravu dušeného hovězího, například na červeném víně. Nejste-li příznivcem steaků, můžete si typické aroma tohoto masa vychutnat také po upečení, dušení nebo vaření.

 Skladování

Po zakoupení uschovejte maso v lednici pouze po 2-3 dny při teplotě kolem třech stupňů. Po zamražení lze maso skladovat až jeden rok.

 Sezóna

Pro přípravu steaků se nejlépe hodí letní období – jejich chuť si lépe vychutnáte s lehkým salátkem, bagetkou ve společnosti přátel při letních grill party.

 Vysoký roštěnec a víno

Záleží na úpravě, nicméně obecně lze doporučit spíše vyzrálejší červená vína. Velmi dobrou volbou je Frankovka, Svatovavřinecké či André.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz