Opravdu nejlepší panenku jsem měl v hotelu FIS na Chopku. Perfektně
udělaná a naservírovaná. Od té doby žádnou podobnou panenku už jsem
neochutnal a to si je dávám docela často v restauracích
Jo hold není panenka jako panenka
Recepty - vepřová panenka
Více z Maso ».

Recepty s vepřovou panenkou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Panenku najdeme stejně tak, jako hovězí svíčkovou, v zadní části zvířete, mezi hřbetem a kýtou. Jedná se o nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete.
Rady při nákupu
Panenku kupujeme čerstvou v řeznictví, má růžovější barvu než svíčková, tvarem je stejná. Dbáme na to, aby nelepila a nebyla cítit.
Využití v kuchyni
Panenku restujeme, plníme, pečeme, grilujeme, smažíme v těstíčku. Skvěle chutná samotná, ale i se zeleninou, ořechy, bramborami, ovocem, houbami, uzeninou, bylinkami, sýry, smetanou, vínem, pivem, citrusy - Panenka s Aji omáčkou. Panenka v listovém těstě - Křupavá panenka v lístkovém kabátku, na švestkách, špenátu apod. má přední místo na jídelních lístcích ve vybraných restauracích.
Skladování
Panenku skladujeme v ledničce do dvou dnů či v mrazáku několik měsíců.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz