Recepty - vepřové ledvinky

Více z Maso ».

Vepřové ledvinky

Recepty s vepřových ledvinkách  Rady při nákupu  Příprava v kuchyni  Skladování  Sezóna  Vepřové ledvinky a víno  

Vnitřnostmi, které jsou dnes velmi často opomíjené, se v minulosti pyšnila nejedna tradiční česká kuchařka. Tyto vnitřnosti jsou bohatým zdrojem železa a vitaminu B 12.

 Rady při nákupu

Ledvinky lze zakoupit v téměř každém řeznictví. I ledvinky dalších zvířat se dají upravit podobným způsobem.

 Příprava v kuchyni

Nejdůležitějším a nejvíce pracným krokem je očištění ledvinek od přebytečného tuku a blanek. Všechny bílé tkáně pečlivě odstraňte, aby ledvinky chutnaly. S ostrým nožem to zabere jen pár minut. Očištěné a nakrájené ledvinky ještě dobře umyjte. Připravte si ledvinky s omáčkou a rýží nebo na grilu. Solte vždy až na závěr či těsně před podáváním!

 Skladování

V tradičních receptech se doporučuje nechat nakrájené a očištěné ledvinky přes noc odležet v mléce. Tím lze snadno předejít případným zápachům při přípravě a konzumaci.

 Sezóna

Ledvinky si můžete zakoupit a připravit podle chuti během celého roku. Doporučujeme ochutnat ledvinky v restauraci nebo přímo na zabijačce.

 Vepřové ledvinky a víno

Vepřové ledvinky si nejlépe vychutnáte, přidáte-li víno již během tepelné úpravy. Jakmile pustí ledvinky šťávu, přilijeme cca 1-2dcl kvalitního bílého vína. Díky kvalitnímu vínu bude pokrm chutnější a zároveň můžete víno podávat současně s ledvinkami.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz