Recepty - vepřové kotlety

Více z Maso ».

Vepřové kotlety

Recepty s vepřovými kotletami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kotletu bychom našli na boku u žeber, nejčastěji se proto prodává s kostí.

 Rady při nákupu

Kotlety koupíme v řeznictví, masně, uzenářství, obchodech s potravinami a supermarketech. Kupujeme hladké, nelepivé maso bez zápachu. Dle zamýšlené úpravy vybíráme kotletu s kostí nebo bez ní.

 Využití v kuchyni

Kotlety nejčastěji dusíme, pečeme, grilujeme, zapékáme. Hodí se k nim smetana, hořčice - Vepřové kotlety s hořčicí, zelenina, houby, víno, pivo, jogurt, luštěniny, uzenina, šlehačka, kysané zelí, ovoce, zelenina, bylinky, čerstvé tvarohové i tučné sýry - Vepřové kotlety na lučině.

 Skladování

Kotletu skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Květáková polévka Květáková polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz