Recepty - vepřová kýta

Více z Maso ».

Vepřová kýta

Recepty s vepřovou kýtou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kýtou nazýváme přední i zadní končetinu prasete. Zadní je více libová a dělíme ji na přední šál, zadní šál a ořech.

 Rady při nákupu

Nakupujeme hladké, nelepkavé maso bez zápachu v řeznictvích, uzenářstvích, supermarketech a obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

Kýtu dusíme, pečeme, smažíme, špikujeme, grilujeme, zapékáme. Nejčastěji ji servírujeme k omáčkám. Rozumí si s kořenovou zeleninou, ovocem, sýry, houbami, smetanou, uzeninou, bylinkami, vínem, pivem, pikantním kořením - Vepřová kýta po rytířsku, medem - Staročeská vepřová kýta.

 Skladování

Kýtu skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku po několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz