Recepty - vepřová kýta

Více z Maso ».

Vepřová kýta

Recepty s vepřovou kýtou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kýtou nazýváme přední i zadní končetinu prasete. Zadní je více libová a dělíme ji na přední šál, zadní šál a ořech.

 Rady při nákupu

Nakupujeme hladké, nelepkavé maso bez zápachu v řeznictvích, uzenářstvích, supermarketech a obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

Kýtu dusíme, pečeme, smažíme, špikujeme, grilujeme, zapékáme. Nejčastěji ji servírujeme k omáčkám. Rozumí si s kořenovou zeleninou, ovocem, sýry, houbami, smetanou, uzeninou, bylinkami, vínem, pivem, pikantním kořením - Vepřová kýta po rytířsku, medem - Staročeská vepřová kýta.

 Skladování

Kýtu skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku po několik měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz