Recepty - vepřová kýta

Více z Maso ».

Vepřová kýta

Recepty s vepřovou kýtou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kýtou nazýváme přední i zadní končetinu prasete. Zadní je více libová a dělíme ji na přední šál, zadní šál a ořech.

 Rady při nákupu

Nakupujeme hladké, nelepkavé maso bez zápachu v řeznictvích, uzenářstvích, supermarketech a obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

Kýtu dusíme, pečeme, smažíme, špikujeme, grilujeme, zapékáme. Nejčastěji ji servírujeme k omáčkám. Rozumí si s kořenovou zeleninou, ovocem, sýry, houbami, smetanou, uzeninou, bylinkami, vínem, pivem, pikantním kořením - Vepřová kýta po rytířsku, medem - Staročeská vepřová kýta.

 Skladování

Kýtu skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku po několik měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz