Recepty - uzené maso

Více z Maso ».

Uzené maso

Recepty s uzeným masem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Uzené maso je uzenina, které dostalo název dle svého způsobu přípravy v udírnách. Dle druhu uzeného masa obsahuje od značného množství až po minimum tuku. Prodává se i sušené uzené, například hovězí, které známe pod názvem Jerky. Nejběžněji konzumujeme moravské uzené. Uzené často najdeme v konzervách pro domácí mazlíčky. Kvůli vysokému obsahu soli a často i tuku by se ho měli vyvarovat lidé s dietami či vysokým cholesterolem.

 Rady při nákupu

Kupujeme uzené, které není na omak lepkavé či oslizlé a voní masem. Zatavené ve vakuu by si mělo udržovat stále svou růžovou barvu. Kontrolujeme, zda obal není opocený či nafouklý. Nejlepší je si maso sami vyudit doma. Seženeme ho v řeznictví a uzenářství, supermarketech, obchodech s potravinami v sekci uzenin.

 Využití v kuchyni

Uzené svou výraznou slanou chutí obohatí hlavně méně výrazné pokrmy, jako jsou vývary a jiné polévky, omáčky, pomazánky. Můžeme ho zapékat, péci v alobalu, listovém těstě, lze ho vložit do bramboráku, podávat se zelím, bramborami, medem - Česnekovo-medová uzená pečínka, křenem, na pivě, s luštěninami, ořechy - Uzené s ořechovou kůrčičkou. Uzené maso či klobásky konzumujeme i samostatně s chlebem, hořčicí a křenem.

 Skladování

Uzené skladujeme v ledničce maximálně dva týdny nebo ho můžeme dát zamrazit.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Květáková polévka Květáková polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz