Recepty - uzené maso

Více z Maso ».

Uzené maso

Recepty s uzeným masem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Uzené maso je uzenina, které dostalo název dle svého způsobu přípravy v udírnách. Dle druhu uzeného masa obsahuje od značného množství až po minimum tuku. Prodává se i sušené uzené, například hovězí, které známe pod názvem Jerky. Nejběžněji konzumujeme moravské uzené. Uzené často najdeme v konzervách pro domácí mazlíčky. Kvůli vysokému obsahu soli a často i tuku by se ho měli vyvarovat lidé s dietami či vysokým cholesterolem.

 Rady při nákupu

Kupujeme uzené, které není na omak lepkavé či oslizlé a voní masem. Zatavené ve vakuu by si mělo udržovat stále svou růžovou barvu. Kontrolujeme, zda obal není opocený či nafouklý. Nejlepší je si maso sami vyudit doma. Seženeme ho v řeznictví a uzenářství, supermarketech, obchodech s potravinami v sekci uzenin.

 Využití v kuchyni

Uzené svou výraznou slanou chutí obohatí hlavně méně výrazné pokrmy, jako jsou vývary a jiné polévky, omáčky, pomazánky. Můžeme ho zapékat, péci v alobalu, listovém těstě, lze ho vložit do bramboráku, podávat se zelím, bramborami, medem - Česnekovo-medová uzená pečínka, křenem, na pivě, s luštěninami, ořechy - Uzené s ořechovou kůrčičkou. Uzené maso či klobásky konzumujeme i samostatně s chlebem, hořčicí a křenem.

 Skladování

Uzené skladujeme v ledničce maximálně dva týdny nebo ho můžeme dát zamrazit.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz