Recepty - uzená paprika

Recepty s uzenou paprikou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a uzená paprika  

Uzená paprika je výborným poddruhem sladké kořenící papriky. Své specifické uzené aroma si získala pomalým sušením v kouři nad rozdělaným ohněm z dubového dřeva, až poté se papriky několikrát semelou. Původní receptura, z údolí La Vera, je zachována dodnes. Poprvé byly vysazeny ve Španělsku.

 Rady při nákupu

Uzenou papriku najdete mezi kořením v regálech běžných obchodů s potravinami. Její obal může být lněný, ale nejčastěji je sypká paprika uzavřena v potravinářských sáčcích, výjimkou nejsou ani dózy. Skvělou papriku výrazné chuti a kvality zakoupíte i na tržnici v igelitových sáčcích. Dejte pozor na směsy, které jsou označeny jako uzená paprika a obsahují i nežádoucí přísady.

 Využití v kuchyni

Uzená paprika se hodí ve spojení s kuřecím masem, uzeným masem, pizzou, tvrdým sýrem, česnekem, do rybích specialit i do typicky španělského pokrmu, tzv. paella. Výborný je například i kuřecí stejk na paprikovém karnevalu. Také guláši a zahuštěným červeným polévkám, či bramborám nebo chlebíčkům, dodá specifickou chuť. Chuťovkou jsou pražené mandle s uzenou paprikou a parmezánem. Nejvíce hořkne teplem paprika s vysokým podílem cukru, jedná se o Pimentón De La Vera Dulce.

 Skladování

Uzená paprika se skladuje v suchu a chladu.

 Víno a uzená paprika

K pohoštění vám bude chutnat v kombinaci s tradičním Tokajským vínem maďarského původu.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz