Recepty - uzená paprika
Více z Koření a bylinky ».

Recepty s uzenou paprikou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Víno a uzená paprika
Uzená paprika je výborným poddruhem sladké kořenící papriky. Své specifické uzené aroma si získala pomalým sušením v kouři nad rozdělaným ohněm z dubového dřeva, až poté se papriky několikrát semelou. Původní receptura, z údolí La Vera, je zachována dodnes. Poprvé byly vysazeny ve Španělsku.
Rady při nákupu
Uzenou papriku najdete mezi kořením v regálech běžných obchodů s potravinami. Její obal může být lněný, ale nejčastěji je sypká paprika uzavřena v potravinářských sáčcích, výjimkou nejsou ani dózy. Skvělou papriku výrazné chuti a kvality zakoupíte i na tržnici v igelitových sáčcích. Dejte pozor na směsy, které jsou označeny jako uzená paprika a obsahují i nežádoucí přísady.
Využití v kuchyni
Uzená paprika se hodí ve spojení s kuřecím masem, uzeným masem, pizzou, tvrdým sýrem, česnekem, do rybích specialit i do typicky španělského pokrmu, tzv. paella. Výborný je například i kuřecí stejk na paprikovém karnevalu. Také guláši a zahuštěným červeným polévkám, či bramborám nebo chlebíčkům, dodá specifickou chuť. Chuťovkou jsou pražené mandle s uzenou paprikou a parmezánem. Nejvíce hořkne teplem paprika s vysokým podílem cukru, jedná se o Pimentón De La Vera Dulce.
Skladování
Uzená paprika se skladuje v suchu a chladu.
Víno a uzená paprika
K pohoštění vám bude chutnat v kombinaci s tradičním Tokajským vínem maďarského původu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz