Recepty - telecí maso
Více z Maso ».

Recepty s telecím masem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna Telecí a víno
Charakteristikou telecího masa je svěží růžová barva, jemná chuť a libovost masa. Jedná se o maso z mladého skotu, telat. Díky menšímu podílu tuku, pouze 3–6 %, a výraznému obsahu vitamínu B je velmi vhodné pro přípravu dietní, ale stále velmi chutné stravy. Telecí, které si zakoupíte, bude staré maximálně dvanáct měsíců.
Rady při nákupu
Nezdá-li se Vám maso úplně čerstvé či jeví-li známky počátečního kažení (skvrny, nepříjemný zápach), raději maso nekupujte! Přirozená vůně čerstvého telecího připomíná vůni mléka.
Využití v kuchyni
Telecí maso dělíme do třech jakostních typů tříd - první jakost (kýta a pečeně), druhá (plec a hrudí) a třetí (krk, nožičky, oháňka, kližka, vnitřnosti a hlava). Maso první jakostní třídy se nejlépe hodí pro minutkovou úpravu. Maso druhé jakosti lze nejvhodněji upravit (stejně jako třetí jakostní kategorie) pečením, či dušením. Velmi oblíbené jsou různé nádivky, kterými můžeme pokrm doplnit.
Skladování
Telecí se kvůli vysokému obsahu vody poměrně rychle kazí. Z tohoto důvodu je třeba dbát na 100% čerstvost masa při koupi a současně co nejrychlejší zpracování masa.
Sezóna
Pokrmy z telecího masa si můžete dopřát kdykoliv během roku, ne každá masna však telecí nabízí ve svém sortimentu.
Telecí a víno
Zatímco hovězí maso dokonale koresponduje s vínem červeným, u telecího se naopak podává víno bílé, které má méně kyselin. Jemné telecí maso výborně doplní Veltlínské zelené, Rulandské bílé nebo i Chardonnay.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz