Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Koření a bylinky ».
Recepty s sušeným česnekem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna Víno a sušený česnek
Sušený česnek se používá jako náhrada česneku čerstvého. Nemusí se loupat, krájet a jeho chuť je jemnější. Přidává se do kořenících směsí nebo se používá samostatně. Ve skutečnosti se nesuší, ale po očištění pouze osychá. Sušený česnek prospívá organismu k čištění krve a vyrovnávání krevního tlaku.
Sušený česnek se balí do uzavíratelných sáčků, ale není problém ho sehnat i ve skleněné kořence. Je k dostání v drcené sušené podobě nebo jako česnekové lupínky. Vybírejte ho bez glutamátu a soli.
Sušený česnek se používá k dochucení masitých, zeleninových i těstovinových pokrmů. Ochutí dobře zapečené brambory nebo karbanátky. Ocení ho ti, kteří nemají rádi kousky česneku nebo jeho ostrou chuť.Hodí se do grilovací směs, například směs na grilování s medvědím česnekem. Také se využívá v pomazánkách nebo se přidává k dalším sušeným ingrediencím. Výborná jsou třeba sušená rajčata v olivovém oleji.
Sušený extrakt česneku vydrží v suchu klidně dva roky.
Sušený česnek je k dostání celoročně, největší zásoby ho mají v obchodech v době sklizně (červenec-srpen), ale i v podzimním a zimním období.
V pokrmech se upřednostňuje s portskými víny.