Recepty - sójový granulát
Více z Luštěniny a přílohy ».

Recepty s sójovým granulátem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sójový granulát a víno
Sójový granulát je sušená zpracovaná sója, i s obsahem sójové mouky. Díky bílkovinám slouží jako náhražka mletého masa. Je skvělou volbou pro vegetariány, vegany a lidi držících dietu.
Rady při nákupu
Sójový granulát se prodává balený v sáčku za velmi příznivou cenu (do 15 Kč). Je v sortimentu běžných řetězců a obchodů se zdravou výživou. Pozor bychom si měli dát na to, zda není vyroben z geneticky upravované sóji. Jeho barva by měla být písková. Obsah balení dobře prohlédněte, zda se na granulátu nevyskytují plísně. Některé výrobky mohou obsahovat stopy dalších alergenních látek.
Využití v kuchyni
Granulát se vaří ve vodě cca 12 minut. Doporučujeme vařit v silně osolené a okořeněné vodě. Poté ho můžete dále dochutit, péct, smažit, zkrátka jako standartní maso. Používá se do klasických receptů, ve kterých funguje jako náhražka masa. Můžeme jej tedy najít ve zdravých sekaných, jako je třeba sekaná ze sójového masa. Dá se použít v orientálních pokrmech, jako je čína. Výborné jsou těstoviny s rajčaty a sójovým granulátem.
Skladování
Granulát je nutné skladovat v suchu, ideální je jej zpracovat hned po otevření balení. V opačném případě musíme zamezit přístupu vzduchu, granulát totiž na vzduchu vlhne.
Sójový granulát a víno
Granulát je možné kombinovat s těžšími červenými a plnějšími bílými víny. Orientujte se podle typu pokrmu, který připravujete.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz