Recepty - sójové plátky

Recepty s sójovým plátcích  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sójové plátky  

Sójové plátky se používají jako náhražka plátků masa. Vyrábějí z vody a sójové mouky, která se získává ze sójových bobů, a mají světle hnědou barvu. CHuť mu dodá až koření a sůl, která se přidává do vody při vaření. Plátky obsahují bílkoviny, a proto se těší oblibě mezi vegetariány a vegany. Protože neobsahuje lepek, hodí se také pro celiaky.

 Rady při nákupu

Sójové plátky se prodávají sušené, balené v sáčku v obchodech se zdravou výživou. Narazíte na ně i v sortimentu větších řetězců. Přečtěte si také pečlivě informace na balení, z jaké sóji jsou plátky vyrobeny a co dalšího, kromě sójové mouky, obsahují.

 Využití v kuchyni

Sójové plátky již svým tvarem připomínají řízek masa. Po uvaření v osolené vodě a dalším dochucení se využívají v mnoha orientálních, ale i řadě českých receptů. Dají se obalit a smažit, zapéct nebo dusit. Vynikající jsou sójové roštěnky na houbách.

 Skladování

Sójové plátky skladujte v suchu a nejlépe v originálním balení. Po jeho otevření je dobré plátky okamžitě zpracovat, popřípadě balení znovu uzavřít tak, abyste zamezili přístupu vzduchu. Plátky totiž snadno absorbují vlhkost.

 Sójové plátky

Druh vína k plátkům vybíráme podle způsobu jejich zpracování. Vhodná jsou jak vína těžší červená, tak i plnější bílá.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz