Recepty - sojové klíčky

Více z Zelenina ».

Sojové klíčky

Recepty s sójovými klíčky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Sojové klíčky se získávají ze sojového bobu, který naklíčí. Mají bílou barvu, jsou krátké, s malými zelenými lístky na konci klíčku. Jsou velmi zdravé, obsahují vitamín C, vlákninu, bílkoviny, zlepšují trávení a napomáhají odvádění cizorodých odpadních látek z těla. První se začaly používat v gastronomii asijských zemí, hlavně Číny, kde nahrazovaly maso.

 Rady při nákupu

Výhonky a klíčky koupíme ve zdravých výživách, prodejnách racionální stravou, ale i v supermarketech a na trzích. Seženeme je ve vaničce či na tácku, zabalené do fólie, můžeme tedy dobře kontrolovat, zda nejsou nahnilé či ovadlé, již při nákupu.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se hodí především do pokrmů asijské kuchyně, jako jsou různé masové, rýžové, těstovinové, zeleninové, rybí a nudlové směsi. Přidávají se také do salátů, na pizzu, chleba s máslem, do slaných koláčů - Pórkový slaninový koláč s klíčky, do buchet a jakýchkoliv pokrmů, které obsahují sóju.

 Skladování

Klíčky skladujeme v temnu, chladnu a suchu až měsíc.

 Sezóna

Sojové boby si můžeme nechat naklíčit i doma na vlhké vatě.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz