Recepty - sojové klíčky
Více z Zelenina ».

Recepty s sójovými klíčky Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Sojové klíčky se získávají ze sojového bobu, který naklíčí. Mají bílou barvu, jsou krátké, s malými zelenými lístky na konci klíčku. Jsou velmi zdravé, obsahují vitamín C, vlákninu, bílkoviny, zlepšují trávení a napomáhají odvádění cizorodých odpadních látek z těla. První se začaly používat v gastronomii asijských zemí, hlavně Číny, kde nahrazovaly maso.
Rady při nákupu
Výhonky a klíčky koupíme ve zdravých výživách, prodejnách racionální stravou, ale i v supermarketech a na trzích. Seženeme je ve vaničce či na tácku, zabalené do fólie, můžeme tedy dobře kontrolovat, zda nejsou nahnilé či ovadlé, již při nákupu.
Využití v kuchyni
V kuchyni se hodí především do pokrmů asijské kuchyně, jako jsou různé masové, rýžové, těstovinové, zeleninové, rybí a nudlové směsi. Přidávají se také do salátů, na pizzu, chleba s máslem, do slaných koláčů - Pórkový slaninový koláč s klíčky, do buchet a jakýchkoliv pokrmů, které obsahují sóju.
Skladování
Klíčky skladujeme v temnu, chladnu a suchu až měsíc.
Sezóna
Sojové boby si můžeme nechat naklíčit i doma na vlhké vatě.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz