Recepty - sojové klíčky

Více z Zelenina ».

Sojové klíčky

Recepty s sójovými klíčky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Sojové klíčky se získávají ze sojového bobu, který naklíčí. Mají bílou barvu, jsou krátké, s malými zelenými lístky na konci klíčku. Jsou velmi zdravé, obsahují vitamín C, vlákninu, bílkoviny, zlepšují trávení a napomáhají odvádění cizorodých odpadních látek z těla. První se začaly používat v gastronomii asijských zemí, hlavně Číny, kde nahrazovaly maso.

 Rady při nákupu

Výhonky a klíčky koupíme ve zdravých výživách, prodejnách racionální stravou, ale i v supermarketech a na trzích. Seženeme je ve vaničce či na tácku, zabalené do fólie, můžeme tedy dobře kontrolovat, zda nejsou nahnilé či ovadlé, již při nákupu.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se hodí především do pokrmů asijské kuchyně, jako jsou různé masové, rýžové, těstovinové, zeleninové, rybí a nudlové směsi. Přidávají se také do salátů, na pizzu, chleba s máslem, do slaných koláčů - Pórkový slaninový koláč s klíčky, do buchet a jakýchkoliv pokrmů, které obsahují sóju.

 Skladování

Klíčky skladujeme v temnu, chladnu a suchu až měsíc.

 Sezóna

Sojové boby si můžeme nechat naklíčit i doma na vlhké vatě.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz