Recepty - sójová omáčka

Sójová omáčka známe také jako: soya

Recepty s sójovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Sójová omáčka se vyrábí lisováním sójových bobů. Svůj původ má v asijských zemích, v jejichž kuchyních se především používá. Slouží jako dochucovací prostředek.

 Rady při nákupu

V obchodech se prodávají různé druhy od omáček hustých, černých, až po tekuté, světle hnědé, dále slané, sladké či poloslané chuti, ale například i s příchutí hub. Seženeme ji ve specializovaných japonských prodejnách, zdravé výživě, bio obchodech, ale i běžných potravinách ve skle či plastu.

 Využití v kuchyni

Při vaření ji používáme hlavně k dochucení omáček, polévek, ryb - Pangasius v sojové omáčce ovoněný pomerančem, hodí se do vývarů, hub, zeleniny, masa, těstovin, vajec - Čínská vejce naložená v sojové omáčce a černém čaji, salátů, gulášů, sójového masa, sushi.

 Skladování

Skladujeme v chladnu, temnu do 20 °C.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz