Recepty - sójová omáčka

Sójová omáčka známe také jako: soya

Recepty s sójovou omáčkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Sójová omáčka se vyrábí lisováním sójových bobů. Svůj původ má v asijských zemích, v jejichž kuchyních se především používá. Slouží jako dochucovací prostředek.

 Rady při nákupu

V obchodech se prodávají různé druhy od omáček hustých, černých, až po tekuté, světle hnědé, dále slané, sladké či poloslané chuti, ale například i s příchutí hub. Seženeme ji ve specializovaných japonských prodejnách, zdravé výživě, bio obchodech, ale i běžných potravinách ve skle či plastu.

 Využití v kuchyni

Při vaření ji používáme hlavně k dochucení omáček, polévek, ryb - Pangasius v sojové omáčce ovoněný pomerančem, hodí se do vývarů, hub, zeleniny, masa, těstovin, vajec - Čínská vejce naložená v sojové omáčce a černém čaji, salátů, gulášů, sójového masa, sushi.

 Skladování

Skladujeme v chladnu, temnu do 20 °C.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz