Recepty - šmakoun

Recepty s šmakounem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  Šmakoun a víno  

Šmakoun je potravina vyrobená z vaječného bílku, vody a přírodního, či jiného, aroma. Je komplexním zdrojem živočišné bílkoviny, ale nemá tak vysokou energetickou hodnotu jako jiné produkty. Má nižší podíl tuků a cukrů, proto se uplatňuje i při redukčních dietách, kde je potřeba živočišnou bílkovinu tělu dodat, ale neškodit přitom cholesterolem ani tukem či lepkem.

 Rady při nákupu

Šmakouna je možno zakoupit v supermarketu i menším obchodě s potravinami se zaměřením na zdravou výživu, někde i ve welness či fitness centrech. Existuje několik druhů šmakounů, od neutrální chuti přes zeleninovou, kořeněnou, bylinkovou až po masovou chuť.

 Využití v kuchyni

Šmakoun se dá v kuchyni použít do slaných i sladkých verzí. Jeho neutrální podoba vyzývá k dalším úpravám dle vašich představ. Chutná dobře obalený, restovaný, zapečený, ale i čerstvý do pomazánek a zeleninových pokrmů. Šmakoun jako přírodní plátek je alternativou masa pro vegetariány. Někdo rozhodně nepohrdne servírováním šmakouna i na Vánoce, výborná je například vegetariánská štědrovečerní večeře.

 Skladování

Šmakouna skladujte v lednici a spotřebujte podle data vyrobeného na obalu.

 Sezóna

Šmakoun je k dostání celoročně.

 Šmakoun a víno

Šmakoun je výborná chuťovka, která se snadno snoubí s různými druhy vín.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz