Recepty - slivovice

Slivovice známe také jako: pálenka, švestkovice

Původ slivovice: Česká republika

Recepty s slivovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Slivovice je alkoholický nápoj s říznou chutí. Vyrábí se ze švestek, slív nebo blum. Po domácku vyrobená slivovice obsahuje 52 % alkohol. Při nalévání do sklenice můžeme pozorovat tenké pramínky kondenzujícího alkoholu, které stékají zpět. Koupená slivovice obsahuje 40 % alkoholu. Tato pálenka pochází z České republiky, je velmi oblíbená také na Slovensku a dalších evropských zemích.

 Rady při nákupu

Základním druhem pálenky je klasická slivovice, dále je vyráběna v různých příchutích jako meruňkovice, švestkovice nebo hruškovice. Jako každý alkohol musí být i slivovice opatřena kolkem dokazujícím kvalitu a zdravotní nezávadnost. Nebo mít známého Moraváka, který si kvalitní slivku pálí doma.

 Využití v kuchyni

Panáka slivovice doplňte i dobrým jídlem. Slivovici využijte v omáčce z kuřecích jater, k namáčení rozinek, které se dále přidají do pečených sladkých dezertů. Používá se také ke flambování ovoce nebo do koktejlů. Ke konzumaci samostatně se může míchat s vodou nebo colou.

 Skladování

Skladujeme na tmavém chladném místě. Pro rychlé zchlazení dejte lahev do mrazáku.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz