Recepty - slivovice

Slivovice známe také jako: pálenka, švestkovice

Původ slivovice: Česká republika

Recepty s slivovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Slivovice je alkoholický nápoj s říznou chutí. Vyrábí se ze švestek, slív nebo blum. Po domácku vyrobená slivovice obsahuje 52 % alkohol. Při nalévání do sklenice můžeme pozorovat tenké pramínky kondenzujícího alkoholu, které stékají zpět. Koupená slivovice obsahuje 40 % alkoholu. Tato pálenka pochází z České republiky, je velmi oblíbená také na Slovensku a dalších evropských zemích.

 Rady při nákupu

Základním druhem pálenky je klasická slivovice, dále je vyráběna v různých příchutích jako meruňkovice, švestkovice nebo hruškovice. Jako každý alkohol musí být i slivovice opatřena kolkem dokazujícím kvalitu a zdravotní nezávadnost. Nebo mít známého Moraváka, který si kvalitní slivku pálí doma.

 Využití v kuchyni

Panáka slivovice doplňte i dobrým jídlem. Slivovici využijte v omáčce z kuřecích jater, k namáčení rozinek, které se dále přidají do pečených sladkých dezertů. Používá se také ke flambování ovoce nebo do koktejlů. Ke konzumaci samostatně se může míchat s vodou nebo colou.

 Skladování

Skladujeme na tmavém chladném místě. Pro rychlé zchlazení dejte lahev do mrazáku.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz