Recepty - slivovice

Slivovice známe také jako: pálenka, švestkovice

Původ slivovice: Česká republika

Recepty s slivovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Slivovice je alkoholický nápoj s říznou chutí. Vyrábí se ze švestek, slív nebo blum. Po domácku vyrobená slivovice obsahuje 52 % alkohol. Při nalévání do sklenice můžeme pozorovat tenké pramínky kondenzujícího alkoholu, které stékají zpět. Koupená slivovice obsahuje 40 % alkoholu. Tato pálenka pochází z České republiky, je velmi oblíbená také na Slovensku a dalších evropských zemích.

 Rady při nákupu

Základním druhem pálenky je klasická slivovice, dále je vyráběna v různých příchutích jako meruňkovice, švestkovice nebo hruškovice. Jako každý alkohol musí být i slivovice opatřena kolkem dokazujícím kvalitu a zdravotní nezávadnost. Nebo mít známého Moraváka, který si kvalitní slivku pálí doma.

 Využití v kuchyni

Panáka slivovice doplňte i dobrým jídlem. Slivovici využijte v omáčce z kuřecích jater, k namáčení rozinek, které se dále přidají do pečených sladkých dezertů. Používá se také ke flambování ovoce nebo do koktejlů. Ke konzumaci samostatně se může míchat s vodou nebo colou.

 Skladování

Skladujeme na tmavém chladném místě. Pro rychlé zchlazení dejte lahev do mrazáku.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz