Recepty - šlehačka

Recepty s šlehačkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Šlehačka je našlehaný, slazený krém, který získáme, pokud metlou či mixérem našleháme vychlazenou smetanu ke šlehání. Ke vhodné konzistenci si pomáháme ztužovačem. Cukr přidáváme až na konec. Šlehačka obsahuje mléčné bílkoviny, ale také dost cukru, měli by se jí vyhnout lidé s redukční dietou a diabetici.

 Rady při nákupu

Šlehačku koupíme v každém obchodě s potravinami. Můžeme si vybrat mezi klasickou smetanou ke šlehání různé tučnosti, od 10 až do 35 %, také kokosovou nebo sójovou. Hotovou seženeme ve spreji, a to slazenou, neslazenou, vanilkovou, ovocnou, křenovou apod. Ztužovač se prodává jako bílý prášek v obchodech s potravinami, supermarketech.

 Využití v kuchyni

Šlehačku přidáváme do moučníků, hlavně rolád, bábovek, beránků, buchet, biskupských chlebíčků, zákusků - Větrníky s kaštanovou šlehačkou, ale také do omáček, polévek, pomazánkových krémů, pohárů, k pečenému masu - Vepřová krkovice se šlehačkou, do výpeku, těstovin, krémů, pudinků, omelet. Našlehanou šlehačkou zdobíme či plníme moučníky. Doma připravujeme šlehačku s ovocem, kakaem, vanilkou, tvarohem, skořicí, kávou, křenovou.

 Skladování

Skladujeme v ledničce tři týdny, do data spotřeby.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz