Recepty - rýžová mouka

Recepty s rýžovou moukou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Rýžová mouka je výrobek z celozrnné a bílé rýže, má bílou smetanovou barvu. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodná i pro celiaky. Snižuje hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro uživatele s vysokým krevním tlakem, podporuje růst vlasů.

 Rady při nákupu

Rýžovou mouku zakoupíte v obchodech se zdravou výživou, s bezlepkovými potravinami nebo větších supermarketech.

 Využití v kuchyni

Rýžovou mouku můžete použít pro zahušťování omáček slaných či sladkých jídel, při výrobě sladkých nepečených dezertů na palačinky, bezlepkové dorty, sušenky nebo nekynuté buchty. Jako samotná není vhodná k pečení, díky absenci lepku.

 Skladování

Skladujte v suchu do 25°C.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz