Recepty - rýžová mouka

Recepty s rýžovou moukou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Rýžová mouka je výrobek z celozrnné a bílé rýže, má bílou smetanovou barvu. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodná i pro celiaky. Snižuje hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro uživatele s vysokým krevním tlakem, podporuje růst vlasů.

 Rady při nákupu

Rýžovou mouku zakoupíte v obchodech se zdravou výživou, s bezlepkovými potravinami nebo větších supermarketech.

 Využití v kuchyni

Rýžovou mouku můžete použít pro zahušťování omáček slaných či sladkých jídel, při výrobě sladkých nepečených dezertů na palačinky, bezlepkové dorty, sušenky nebo nekynuté buchty. Jako samotná není vhodná k pečení, díky absenci lepku.

 Skladování

Skladujte v suchu do 25°C.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz