Recepty - rýže rudá
Více z Luštěniny a přílohy ».

Recepty s rudou rýží Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Víno a rudá rýže
Krátkozrnná rýže starověkého původu se pěstovuje hlavně v Indii a Bhútánu. Vyniká především svou červenohnědou barvou, jemností jednotlivých zrnek a pevnou strukturou připomínající otruby. Chuť a vůně rudé rýže připomíná piniové oříšky. Díky minimálnímu zpracování je blahodárná pro lidský organismus. Obsahuje antioxidanty, vitamín B, vlákninu, draslík a hořčík.
Rady při nákupu
Rudou rýži lze zakoupit nejčastěji v obchodech se zdravou výživou nebo v indickými a exotickými potravinami. Na trhu se dají sehnat i její hybridní podoby divoké a hnědé rýže.
Využití v kuchyni
Rýže rudá se v kuchyni uplatňuje při různých rýžových pokrmech. Vaří se kolem 20 minut, stejně jako bílá rýže, poté je krásně měkká, lehce lepivá a narůžovělá. Pokud ji kombinujete s jinými druhy rýží, pozor na převaření. Hodí se ke kořeněnému masu, zejména kuřeti, rizotu, i kořenové zelenině. Vhodná je i pro servírování do salátů. Oblíbená je v indické i čínské kuchyni.
Skladování
Rudou rýži je potřeba skladovat v uzavřené nádobě s dobrým uzávěrem tak, aby nebyla napadena moly, v suchu a chladu.
Víno a rudá rýže
Jelikož je její chuť podobná oříškům, bude skvěle chutnat i v pokrmu s podušeným bílým vínem.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz