Recepty - rýže dlouhozrnná

Rýže dlouhozrnná známe také jako: vodní rýže

Recepty s dlouhozrnnou rýži  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Dlouhozrnná rýže patří mezi nejrozšířenější a nejoblíbenější rýže u nás. Výjimečně dlouhá a široká zrna mají jehličkovitý tvar. Při zpracování jednotlivých zrnek dochází k jejich leštění, proto má sušší konzistenci a delší životnost. Díky kvalitě zrn a skvělé chuti je tato rýže univerzální.

 Rady při nákupu

Na trhu je několik druhů dlouhozrnné rýže. Jednotlivé druhy vybíráme vždy podle toho, k jakému účelu nám bude rýže sloužit. Pokud si pořídíme rýži bez varných sáčků, je zapotřebí nejprve propláchnout rýži pod tekoucí vodou. Stejně jako u spoustě jiných věcí, i zde se vyplatí zainvestovat do rýže a dát přednost kvalitě před kvantitou.

 Využití v kuchyni

Využití dlouhozrnné rýže v kuchyni je nekonečné. Je ideální nízkolkalorická příloha nebo jako rýžový salát s krůtím masem. Dlouhozrnná rýže se hodí zkrátka všude, kde potřebujete chutnou přílohu k hlavnímu jídlu, zahustit polévku nebo si zdravě pochutnat.

 Skladování

Skladujeme na suchém místě, mimo vystavení přímého slunečního svitu. Ideální skladování rýže je teplota pod 25°C a maximální vlhkost vzduchu by neměla překročit 75 procent. Při správném skladování vydrží rýže i několik let. Uvařenou rýži lze skladovat v lednici až týden, při zamražení i několik měsíců.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Cuketové placky Cuketové placky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz