Recepty - rýže carnaroli

Původ rýže carnaroli: Itálie

Recepty s rýží carnaroli  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a rýže carnaroli  

Rýže carnaroli je druh dlouhozrnné rýže z Itálie. Považuje se za jednu z nejdražších a nejkvalitnějších rýží vůbec. Je lepkavější, protože obsahuje vyšší množství škrobu. Mimo škrobu je bohatým vitamínů K a E, draslíku, fosforu a vápníku. Díky těmto látkám podporuje zdravý růst.

 Rady při nákupu

Vakuově balená je k dostání ve specializovaném koutku s rýžemi a těstovinami, ale i v běžných obchodech s potravinami. Její specifický název nezaměníte, je dobře označený na krabici. Cenově se od ostatních rýží příliš neliší, ale je o dost kvalitnější. Konkuruje i rýži Arborio, kterou zřejmě Češi kupují častěji. Pravá italská rýže carnaroli neobsahuje žádné chemické látky.

 Využití v kuchyni

Hodí se do pokrmů mazlavější konzistence na slaný i sladký pokrm. Nejvíce však svého zastoupení získala v rizotu, kde splňuje dokonale svou úlohu. Rizoto je díky carnaroli krémovější a chutnější. Vaří se cca 12 minut do hustější konzistence. Připravit jí můžete na slaný způsob, jako například risotto s červeným vínem, nebo na sladko jako jahodové risotto.

 Skladování

Rýže carnaroli by se měla skladovat v suchu a chladu, aby nenavlhla a nenarušila se její struktura.

 Víno a rýže carnaroli

Bílé a červené víno je v kombinaci s rýžovým pokrmem fantastickou souhrou a propojením jednotlivých ingrediencí i chutí.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz