Recepty - ricotta

Recepty s ricottou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Ricotta není tvaroh, jak si často lidé myslí, ale sýr ze syrovátky, která zbude po tradiční výrobě sýra z ovčího, kravského nebo kozího mléka. Je to typický italský výrobek a existuje plno druhů. Tento lahodný sýr má čistě bílou barvu, měkkou a jemně hrudkovitou konzistenci s nasládlou delikátní chutí. Má nízký obsah tuku a soli, je velmi dobře stravitelný.

 Rady při nákupu

U nás se prodává většinou jen jeden druh ricotty od firmy Italat, který seženete ve všech větších supermarketech. Kvalitnější ricottu, např. ricottu romanu, koupíte ve specializovaných prodejnách se sýry nebo s italskými pochutinami.

 Využití v kuchyni

Ricottu využijete ve sladkých i slaných pokrmech italského původu. Používá se do omáček na těstoviny, jako náplň do raviol, do slaných pomazánek, do chuťovek - Žampióny plněné ricottou nebo k zapékání zeleniny. Ve sladkých pokrmech má také své místo, hodí se do různých moučníků a dezertů - Crostata di Ricotta - klasicky italský, tvarohový koláč. Její lehká, svěží a nasládlá chuť nejvíce vynikne, když se jí pokapaná kvalitním medem nebo s čerstvým ovocem.

 Skladování

Ricottu skladujte v lednici a řiďte se spotřební lhůtou uvedenou na obalu. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz