Recepty - ricotta

Recepty s ricottou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Ricotta není tvaroh, jak si často lidé myslí, ale sýr ze syrovátky, která zbude po tradiční výrobě sýra z ovčího, kravského nebo kozího mléka. Je to typický italský výrobek a existuje plno druhů. Tento lahodný sýr má čistě bílou barvu, měkkou a jemně hrudkovitou konzistenci s nasládlou delikátní chutí. Má nízký obsah tuku a soli, je velmi dobře stravitelný.

 Rady při nákupu

U nás se prodává většinou jen jeden druh ricotty od firmy Italat, který seženete ve všech větších supermarketech. Kvalitnější ricottu, např. ricottu romanu, koupíte ve specializovaných prodejnách se sýry nebo s italskými pochutinami.

 Využití v kuchyni

Ricottu využijete ve sladkých i slaných pokrmech italského původu. Používá se do omáček na těstoviny, jako náplň do raviol, do slaných pomazánek, do chuťovek - Žampióny plněné ricottou nebo k zapékání zeleniny. Ve sladkých pokrmech má také své místo, hodí se do různých moučníků a dezertů - Crostata di Ricotta - klasicky italský, tvarohový koláč. Její lehká, svěží a nasládlá chuť nejvíce vynikne, když se jí pokapaná kvalitním medem nebo s čerstvým ovocem.

 Skladování

Ricottu skladujte v lednici a řiďte se spotřební lhůtou uvedenou na obalu. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz