Recepty - ricotta

Recepty s ricottou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Ricotta není tvaroh, jak si často lidé myslí, ale sýr ze syrovátky, která zbude po tradiční výrobě sýra z ovčího, kravského nebo kozího mléka. Je to typický italský výrobek a existuje plno druhů. Tento lahodný sýr má čistě bílou barvu, měkkou a jemně hrudkovitou konzistenci s nasládlou delikátní chutí. Má nízký obsah tuku a soli, je velmi dobře stravitelný.

 Rady při nákupu

U nás se prodává většinou jen jeden druh ricotty od firmy Italat, který seženete ve všech větších supermarketech. Kvalitnější ricottu, např. ricottu romanu, koupíte ve specializovaných prodejnách se sýry nebo s italskými pochutinami.

 Využití v kuchyni

Ricottu využijete ve sladkých i slaných pokrmech italského původu. Používá se do omáček na těstoviny, jako náplň do raviol, do slaných pomazánek, do chuťovek - Žampióny plněné ricottou nebo k zapékání zeleniny. Ve sladkých pokrmech má také své místo, hodí se do různých moučníků a dezertů - Crostata di Ricotta - klasicky italský, tvarohový koláč. Její lehká, svěží a nasládlá chuť nejvíce vynikne, když se jí pokapaná kvalitním medem nebo s čerstvým ovocem.

 Skladování

Ricottu skladujte v lednici a řiďte se spotřební lhůtou uvedenou na obalu. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz