Recepty - ředkvičky

Více z Zelenina ».

Ředkvičky

Recepty s ředkvičkami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Malé nebo podlouhlé, růžovo-bílé plody ředkviček mají štiplavou chuť a bílou dužninu. Pochází z Asie, ale pěstují se i u nás. Obsahují vitamín C, odvádí z těla škodlivé látky a hodí se k dietnímu stravování. Ředkvičková šťáva detoxikuje organismus.

 Rady při nákupu

V obchodech seženeme ředkvičky po celý rok. Vybíráme vypnuté plody bez hnědých teček. Listy by neměly být ovadlé či zažloutlé. Čerstvé, šťavnaté ředkvičky jsou pružné, ty starší jsou lehoučké, duté a uvnitř dřevnaté. Jelikož nejsou náročné, lze je vypěstovat na slunném místě na zahradě. Prodávají se jednotlivě, ve svazečku nebo loupané.

 Využití v kuchyni

Čerstvé ředkvičky krájíme na chleba, do salátů, obloh, omelet, pomazánek. Tepelně upravené využijeme do polévek - bramborová polévka s ředkvičkami , zeleninových krémů, nákypů, těstovin, špízů, k rybám i masovým pokrmům. Ředkvičky dusíme, nakládáme i smažíme - smaženice z ředkviček. V racionální výživě se konzumují ředkvičkové výhonky, které koupíme ve zdravé výživě.

 Skladování

Skladujeme na chladných, temných místech, nejlépe zalité vodou. Tak totiž nevyschnou a budou stále šťavnaté.

 Sezóna

Sezóna ředkviček trvá od jara do podzimu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz