Recepty - ředkvičky

Více z Zelenina ».

Ředkvičky

Recepty s ředkvičkami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Malé nebo podlouhlé, růžovo-bílé plody ředkviček mají štiplavou chuť a bílou dužninu. Pochází z Asie, ale pěstují se i u nás. Obsahují vitamín C, odvádí z těla škodlivé látky a hodí se k dietnímu stravování. Ředkvičková šťáva detoxikuje organismus.

 Rady při nákupu

V obchodech seženeme ředkvičky po celý rok. Vybíráme vypnuté plody bez hnědých teček. Listy by neměly být ovadlé či zažloutlé. Čerstvé, šťavnaté ředkvičky jsou pružné, ty starší jsou lehoučké, duté a uvnitř dřevnaté. Jelikož nejsou náročné, lze je vypěstovat na slunném místě na zahradě. Prodávají se jednotlivě, ve svazečku nebo loupané.

 Využití v kuchyni

Čerstvé ředkvičky krájíme na chleba, do salátů, obloh, omelet, pomazánek. Tepelně upravené využijeme do polévek - bramborová polévka s ředkvičkami , zeleninových krémů, nákypů, těstovin, špízů, k rybám i masovým pokrmům. Ředkvičky dusíme, nakládáme i smažíme - smaženice z ředkviček. V racionální výživě se konzumují ředkvičkové výhonky, které koupíme ve zdravé výživě.

 Skladování

Skladujeme na chladných, temných místech, nejlépe zalité vodou. Tak totiž nevyschnou a budou stále šťavnaté.

 Sezóna

Sezóna ředkviček trvá od jara do podzimu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz