Recepty - ředkvičky

Více z Zelenina ».

Ředkvičky

Recepty s ředkvičkami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Malé nebo podlouhlé, růžovo-bílé plody ředkviček mají štiplavou chuť a bílou dužninu. Pochází z Asie, ale pěstují se i u nás. Obsahují vitamín C, odvádí z těla škodlivé látky a hodí se k dietnímu stravování. Ředkvičková šťáva detoxikuje organismus.

 Rady při nákupu

V obchodech seženeme ředkvičky po celý rok. Vybíráme vypnuté plody bez hnědých teček. Listy by neměly být ovadlé či zažloutlé. Čerstvé, šťavnaté ředkvičky jsou pružné, ty starší jsou lehoučké, duté a uvnitř dřevnaté. Jelikož nejsou náročné, lze je vypěstovat na slunném místě na zahradě. Prodávají se jednotlivě, ve svazečku nebo loupané.

 Využití v kuchyni

Čerstvé ředkvičky krájíme na chleba, do salátů, obloh, omelet, pomazánek. Tepelně upravené využijeme do polévek - bramborová polévka s ředkvičkami , zeleninových krémů, nákypů, těstovin, špízů, k rybám i masovým pokrmům. Ředkvičky dusíme, nakládáme i smažíme - smaženice z ředkviček. V racionální výživě se konzumují ředkvičkové výhonky, které koupíme ve zdravé výživě.

 Skladování

Skladujeme na chladných, temných místech, nejlépe zalité vodou. Tak totiž nevyschnou a budou stále šťavnaté.

 Sezóna

Sezóna ředkviček trvá od jara do podzimu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz