Recepty - ředkev bílá
Více z Zelenina ».

Recepty s řekví bílou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Ředkev je bílá zelenina tvaru podobného mrkvi. Dorůstá až 35 cm. Pochází už ze starého Egypta, odkud se dostala do antického Řecka a Říma. Obsahuje vitamín C a využívá se jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Podporuje trávení a zlepšuje Ph v ústech, čímž napomáhá svěžímu dechu. Její konzumací zvyšujeme prevenci proti nachlazení.
Rady při nákupu
Ředkev bílá se dá koupit v ovoci a zelenině, supermarketu, na biofarmě. Ačkoliv je běžně k dostání, lidé ji opomínají a dávají přednost červeným ředkvičkám. Pěstovat ji můžeme i sami na zahradě. Vybíráme napnutou, bílou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.
Využití v kuchyni
Pokud zpracováváme ředkev syrovou, oloupeme ji. Do vařených pokrmů můžeme zpracovat se slupkou. Používá se do salátů, jako příloha k masu, rybám, klobásám, sýrům - grilovaná ředkev s kozím sýrem , pomazánek, k nokům (tymiánové noky s ředkví) – i těstovinám, do nakládaných zelenin, polévek, gulášů, k pivu i na smažení.
Skladování
Skladujeme na chladném, vlhčím sklepě několik měsíců nebo v ledničce, kde vydrží kolem deseti dnů.
Sezóna
Sezóna ředkve je od května do června a poté od října do listopadu.
Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz