Recepty - ředkev bílá

Více z Zelenina ».

Ředkev bílá

Recepty s řekví bílou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Ředkev je bílá zelenina tvaru podobného mrkvi. Dorůstá až 35 cm. Pochází už ze starého Egypta, odkud se dostala do antického Řecka a Říma. Obsahuje vitamín C a využívá se jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Podporuje trávení a zlepšuje Ph v ústech, čímž napomáhá svěžímu dechu. Její konzumací zvyšujeme prevenci proti nachlazení.

 Rady při nákupu

Ředkev bílá se dá koupit v ovoci a zelenině, supermarketu, na biofarmě. Ačkoliv je běžně k dostání, lidé ji opomínají a dávají přednost červeným ředkvičkám. Pěstovat ji můžeme i sami na zahradě. Vybíráme napnutou, bílou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.

 Využití v kuchyni

Pokud zpracováváme ředkev syrovou, oloupeme ji. Do vařených pokrmů můžeme zpracovat se slupkou. Používá se do salátů, jako příloha k masu, rybám, klobásám, sýrům - grilovaná ředkev s kozím sýrem , pomazánek, k nokům (tymiánové noky s ředkví) – i těstovinám, do nakládaných zelenin, polévek, gulášů, k pivu i na smažení.

 Skladování

Skladujeme na chladném, vlhčím sklepě několik měsíců nebo v ledničce, kde vydrží kolem deseti dnů.

 Sezóna

Sezóna ředkve je od května do června a poté od října do listopadu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz