Recepty - ředkev bílá

Více z Zelenina ».

Ředkev bílá

Recepty s řekví bílou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Ředkev je bílá zelenina tvaru podobného mrkvi. Dorůstá až 35 cm. Pochází už ze starého Egypta, odkud se dostala do antického Řecka a Říma. Obsahuje vitamín C a využívá se jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Podporuje trávení a zlepšuje Ph v ústech, čímž napomáhá svěžímu dechu. Její konzumací zvyšujeme prevenci proti nachlazení.

 Rady při nákupu

Ředkev bílá se dá koupit v ovoci a zelenině, supermarketu, na biofarmě. Ačkoliv je běžně k dostání, lidé ji opomínají a dávají přednost červeným ředkvičkám. Pěstovat ji můžeme i sami na zahradě. Vybíráme napnutou, bílou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.

 Využití v kuchyni

Pokud zpracováváme ředkev syrovou, oloupeme ji. Do vařených pokrmů můžeme zpracovat se slupkou. Používá se do salátů, jako příloha k masu, rybám, klobásám, sýrům - grilovaná ředkev s kozím sýrem , pomazánek, k nokům (tymiánové noky s ředkví) – i těstovinám, do nakládaných zelenin, polévek, gulášů, k pivu i na smažení.

 Skladování

Skladujeme na chladném, vlhčím sklepě několik měsíců nebo v ledničce, kde vydrží kolem deseti dnů.

 Sezóna

Sezóna ředkve je od května do června a poté od října do listopadu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz