Recepty - quadrefiore

Quadrefiore známe také jako: pasta rustica

Původ quadrefiore: Itálie

Recepty s quadrefiore  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rady při nákupu  

Quadrefiore jsou robustní těstoviny s několika vroubkovanými okraji. Vyrábějí v různých tvarech, například v podobě čtverce či květiny, ze semolinové mouky. Alergiky je třeba upozornit na obsah pšenice a vejce a také možný výskyt sóji.

 Rady při nákupu

Quadrofione najdete ve větších supermarketech, italských obchodech nebo některých večerkách. V průhledných obalech se snadno rozeznají a to i podle specifického názvu.

 Využití v kuchyni

Masitý tvar těstovin je vhodný k omáčkám - dobře se na nich zachycují a nesklouznou jako u jiných těstovin s hladkým povrchem. Při přípravě quadrefiore dejte pozor, aby byly al dente a nepřevařily se. Vaření trvá obvykle od 15 do 18 minut. Dostatečně a rychle zasytí, proto se hodí i na zimní měsíce. Lze je kombinovat s různými typy omáček, například se sýrovou nebo brokolicovou omáčkou jsou neodolatelné.

 Skladování

Jedná se o těstoviny, které je třeba skladovat vždy hlavně v suchu.

 Rady při nákupu

K těstovinám se hodí suché bílé víno.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz