Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Luštěniny a přílohy ».
Quadrefiore známe také jako: pasta rustica
Původ quadrefiore: ItálieRecepty s quadrefiore Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Rady při nákupu
Quadrefiore jsou robustní těstoviny s několika vroubkovanými okraji. Vyrábějí v různých tvarech, například v podobě čtverce či květiny, ze semolinové mouky. Alergiky je třeba upozornit na obsah pšenice a vejce a také možný výskyt sóji.
Quadrofione najdete ve větších supermarketech, italských obchodech nebo některých večerkách. V průhledných obalech se snadno rozeznají a to i podle specifického názvu.
Masitý tvar těstovin je vhodný k omáčkám - dobře se na nich zachycují a nesklouznou jako u jiných těstovin s hladkým povrchem. Při přípravě quadrefiore dejte pozor, aby byly al dente a nepřevařily se. Vaření trvá obvykle od 15 do 18 minut. Dostatečně a rychle zasytí, proto se hodí i na zimní měsíce. Lze je kombinovat s různými typy omáček, například se sýrovou nebo brokolicovou omáčkou jsou neodolatelné.
Jedná se o těstoviny, které je třeba skladovat vždy hlavně v suchu.
K těstovinám se hodí suché bílé víno.