Recepty - pýchavka

Více z Houby ».

Pýchavka

Recepty s pýchavkou  Rady při sběru  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Pýchavka patří mezi houby jedlé, nicméně konzumují se pouze pýchavky velmi mladé, starší pýchavky již nejsou vhodné. Z pýchavek se dříve připravovaly rozličné tinktury, které se používaly při kožních onemocněních. Pýchavka obecná má také diuretické účinky.

 Rady při sběru

Pýchavky naleznete v zahradách, na loukách i v lese. Častěji spíše v lesích listnatých než jehličnatých.

 Využití v kuchyni

Na rozdíl od jiných druhů se pýchavky nepoužívají do smaženic, k sušení ani nakládání. Využijte je ale do polévek či omáček. Nebo si je připravte jako mozeček.

 Skladování

Pro pýchavky platí stejné podmínky skladování jako u jiných druhů hub. Spotřebujte je co nejdříve po sběru. Chcete-li je déle udržet čerstvé, uskladnit je po dobu nezbytně nutnou při teplotě do 3°C.

 Sezóna

Pýchavky rostou od června do pozdního listopadu. Vyskytují se samostatně i ve skupinách.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz