Recepty - pýchavka

Více z Houby ».

Pýchavka

Recepty s pýchavkou  Rady při sběru  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Pýchavka patří mezi houby jedlé, nicméně konzumují se pouze pýchavky velmi mladé, starší pýchavky již nejsou vhodné. Z pýchavek se dříve připravovaly rozličné tinktury, které se používaly při kožních onemocněních. Pýchavka obecná má také diuretické účinky.

 Rady při sběru

Pýchavky naleznete v zahradách, na loukách i v lese. Častěji spíše v lesích listnatých než jehličnatých.

 Využití v kuchyni

Na rozdíl od jiných druhů se pýchavky nepoužívají do smaženic, k sušení ani nakládání. Využijte je ale do polévek či omáček. Nebo si je připravte jako mozeček.

 Skladování

Pro pýchavky platí stejné podmínky skladování jako u jiných druhů hub. Spotřebujte je co nejdříve po sběru. Chcete-li je déle udržet čerstvé, uskladnit je po dobu nezbytně nutnou při teplotě do 3°C.

 Sezóna

Pýchavky rostou od června do pozdního listopadu. Vyskytují se samostatně i ve skupinách.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz