Recepty - pýchavka

Více z Houby ».

Pýchavka

Recepty s pýchavkou  Rady při sběru  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Pýchavka patří mezi houby jedlé, nicméně konzumují se pouze pýchavky velmi mladé, starší pýchavky již nejsou vhodné. Z pýchavek se dříve připravovaly rozličné tinktury, které se používaly při kožních onemocněních. Pýchavka obecná má také diuretické účinky.

 Rady při sběru

Pýchavky naleznete v zahradách, na loukách i v lese. Častěji spíše v lesích listnatých než jehličnatých.

 Využití v kuchyni

Na rozdíl od jiných druhů se pýchavky nepoužívají do smaženic, k sušení ani nakládání. Využijte je ale do polévek či omáček. Nebo si je připravte jako mozeček.

 Skladování

Pro pýchavky platí stejné podmínky skladování jako u jiných druhů hub. Spotřebujte je co nejdříve po sběru. Chcete-li je déle udržet čerstvé, uskladnit je po dobu nezbytně nutnou při teplotě do 3°C.

 Sezóna

Pýchavky rostou od června do pozdního listopadu. Vyskytují se samostatně i ve skupinách.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz