Recepty - pribináček

Původ pribináčku: Česká republika

Recepty s pribináčkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pribináček patří mezi nejznámější českék mléčné pochoutky.Tvoří ho tvaroh a smetana, vyrábí se od roku 1954, v současnosti v několika příchutítch. Jeho motto „pramen zdraví z Posázaví“ se dostal i do pohádky Ať žijí duchové. Kromě samostatné konzumace se přidává do některých dezertů.

 Rady při nákupu

Při výběru Pribináčka si dáváme především pozor na datum spotřeby a složení výrobku. Pravý Pribináček je složen z tvarohu a smetany. Při nákupu se může taky stát, že si originální Pribináček spletete s podobnými dezerty od jiných výrobců. Ti však často nahrazují jeho tradiční složení náhražkami.

 Využití v kuchyni

Tvarohový dezert Pribináček má své využití i v kuchyni. Používá se především jako doplněk ke sladkým pokrmům. Skvěle ladí jako ozdoba, dopuručujeme zdobené vdolečky či lívanečky. Nebo si vyrobte vlastní domácí Pribináček.

 Skladování

Pribináček skladujte v ledničce nebo na chladném a tmavém místě. Kontrolujeme vždy datum spotřeby. Po otevření je ideální konzumovat dezert do jednoho dne.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz