Recepty - pribináček

Původ pribináčku: Česká republika

Recepty s pribináčkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pribináček patří mezi nejznámější českék mléčné pochoutky.Tvoří ho tvaroh a smetana, vyrábí se od roku 1954, v současnosti v několika příchutítch. Jeho motto „pramen zdraví z Posázaví“ se dostal i do pohádky Ať žijí duchové. Kromě samostatné konzumace se přidává do některých dezertů.

 Rady při nákupu

Při výběru Pribináčka si dáváme především pozor na datum spotřeby a složení výrobku. Pravý Pribináček je složen z tvarohu a smetany. Při nákupu se může taky stát, že si originální Pribináček spletete s podobnými dezerty od jiných výrobců. Ti však často nahrazují jeho tradiční složení náhražkami.

 Využití v kuchyni

Tvarohový dezert Pribináček má své využití i v kuchyni. Používá se především jako doplněk ke sladkým pokrmům. Skvěle ladí jako ozdoba, dopuručujeme zdobené vdolečky či lívanečky. Nebo si vyrobte vlastní domácí Pribináček.

 Skladování

Pribináček skladujte v ledničce nebo na chladném a tmavém místě. Kontrolujeme vždy datum spotřeby. Po otevření je ideální konzumovat dezert do jednoho dne.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz