Recepty - pribináček

Původ pribináčku: Česká republika

Recepty s pribináčkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pribináček patří mezi nejznámější českék mléčné pochoutky.Tvoří ho tvaroh a smetana, vyrábí se od roku 1954, v současnosti v několika příchutítch. Jeho motto „pramen zdraví z Posázaví“ se dostal i do pohádky Ať žijí duchové. Kromě samostatné konzumace se přidává do některých dezertů.

 Rady při nákupu

Při výběru Pribináčka si dáváme především pozor na datum spotřeby a složení výrobku. Pravý Pribináček je složen z tvarohu a smetany. Při nákupu se může taky stát, že si originální Pribináček spletete s podobnými dezerty od jiných výrobců. Ti však často nahrazují jeho tradiční složení náhražkami.

 Využití v kuchyni

Tvarohový dezert Pribináček má své využití i v kuchyni. Používá se především jako doplněk ke sladkým pokrmům. Skvěle ladí jako ozdoba, dopuručujeme zdobené vdolečky či lívanečky. Nebo si vyrobte vlastní domácí Pribináček.

 Skladování

Pribináček skladujte v ledničce nebo na chladném a tmavém místě. Kontrolujeme vždy datum spotřeby. Po otevření je ideální konzumovat dezert do jednoho dne.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz