Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Mléčné výrobky a sýry ».
Recepty s pribináčkem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Pribináček patří mezi nejznámější českék mléčné pochoutky.Tvoří ho tvaroh a smetana, vyrábí se od roku 1954, v současnosti v několika příchutítch. Jeho motto „pramen zdraví z Posázaví“ se dostal i do pohádky Ať žijí duchové. Kromě samostatné konzumace se přidává do některých dezertů.
Při výběru Pribináčka si dáváme především pozor na datum spotřeby a složení výrobku. Pravý Pribináček je složen z tvarohu a smetany. Při nákupu se může taky stát, že si originální Pribináček spletete s podobnými dezerty od jiných výrobců. Ti však často nahrazují jeho tradiční složení náhražkami.
Tvarohový dezert Pribináček má své využití i v kuchyni. Používá se především jako doplněk ke sladkým pokrmům. Skvěle ladí jako ozdoba, dopuručujeme zdobené vdolečky či lívanečky. Nebo si vyrobte vlastní domácí Pribináček.
Pribináček skladujte v ledničce nebo na chladném a tmavém místě. Kontrolujeme vždy datum spotřeby. Po otevření je ideální konzumovat dezert do jednoho dne.