Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Ořechy a semínka ».
Recepty s popcornem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Popcorn a víno
Popcorn je pražená kukuřice, jejích zrníčka vlivem zvýšené teploty puknou a změní se v chutný světlý nabobtnalý chomáček. Název vznikl z anglického “pop“, prasknout, a “corn“, kukuřice. Podává se jako chuťovka na oslavách nebo v kině. Díky své nízké výživové hodnotě se skvěle hodí jako náhražka jiných chuťovek, jako jsou brambůrky, arašídy a další.
Popcorn se dnes v každém obchodě v oddělení s chipsy. Koupíte ho puknutý v předem přichystaných v papírových pytlících. Pokud chcete popcorn teplý, kupte si popcorn do mikrovlnky. Nejčastěji bývá solený, solený s máslem, s příchutí sýra nebo slaniny. Pro domácí přípravu vyberte větší druh kukuřičných semen, které mají vyšší obsah škrobu. Koupíte je ve zdravé výživě.
Popcorn je pochutina a do pokrmů se nepřidává. Doma si můžete
připravit neslanou, slanou nebo i sladkou dobrotu - na karamelizovaný popcorn
potřebujete cukr krystal namísto soli.
Popcorn se mimo kuchyni používá na výrobu věnců. Chomáčky se ale lepí
lepidlem, proto pak popcorn není jedlý.
Předem nepřipravenou kukuřici je dobré skladovat na suchém a dobře větraném místě, bez možnosti přístupu škůdců a hlodavců. Předem připravenou a zakoupenou kukuřici do mikrovlnky je dobré mít taktéž na suchém místě a popcorn okamžitě po přípravě zkonzumovat.
Popcorn a víno nejdou příliš dohromady, pokud se však tuto kombinaci rozhodněte vyzkoušet, měli byste zvolit lehké bílé víno.